To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XVI

Bel - Czw Maj 09, 2013 11:59

o jesooo będę miała dziś na dt 7 tyg mix chihuahue :serducho: kuźwa chyba nie oddam :lol:
mmarcioszka - Czw Maj 09, 2013 12:02

Bel, jak już będzie u Ciebie obfoć i pokaż :mrgreen:
Ćwiczysz silną wolę biorąc psiaki na DT :P ?

Bel - Czw Maj 09, 2013 12:09

mmarcioszka, przyda się ta silna wola :P zwłaszcza przy cziłałce będzie potrzebna :P jeszcze nie wiem czy przyjedzie piesek czy suczka. Są 3 do adopcji a mi z grubsza wszystko jedno jaka płec bo moje suki po sterylkach.
mmarcioszka - Czw Maj 09, 2013 12:12

Bel, a zdrowy ten psiak będzie? Bo wiesz, nie możesz zostawiać u siebie takich całkiem normalnych, nie będą pasować :P
Bel - Czw Maj 09, 2013 12:19

mmarcioszka, ... to chiuahua... ten pies sam w sobie wygląda jak poczwarka... :P
babyduck - Czw Maj 09, 2013 12:26

A ja czwarty rok z rzędu zakraplam sabunolem i jest git.
Bel - Czw Maj 09, 2013 12:28

babyduck, dokładnie! Pestka miała przez 3 lata obroże sabunola i działały świetnie :) nigdy jej kleszcza żadnego nie wyciągałam
PALATINA - Czw Maj 09, 2013 12:35

Moje suki nałapały kleszczy przy Foresto, ale zwalam winę na fakt, że nasze obróżki już kończą ważność.
Kołtunią się od nich psy, ale bez nich też. :P

Byłam właśnie z Czatą na USG. Poza torbielami na jajnikach, jest ok. Kamień z serca. Strasznie się bałam wszelakich guzów itd.
Za to na RTG nie dali mi opisu, ani słowa nie powiedzieli, gdy pytałam. Dostałam tylko płytkę.
Dr Garncarz na pewno sama będzie wiedziała, ale ja będę musiała czekać do wtorku, bo sama się nie znam na tyle, żeby zobaczyć, czy naczynia i miąższ płuc są OK.
Prawie na całym zdjęciu jest ogromne serce. To akurat widzę. :(

nezu - Czw Maj 09, 2013 13:00

Żaden chihuahua nie jest do końca zdrowy i pełnosprytny, więc się na pewno wpasuje. ;p
mmarcioszka - Czw Maj 09, 2013 13:35

Bel napisał/a:
mmarcioszka, ... to chiuahua... ten pies sam w sobie wygląda jak poczwarka... :P

Szukasz powodu, żeby został :> ?

Bel - Czw Maj 09, 2013 13:37

mmarcioszka, ja nie muszę szukac bo zawsze marzyłam o takim potworku. M się jednak nie zgodzi na 3 psa ;)
katasza - Czw Maj 09, 2013 13:40

Taki czilek to nie pies...bardziej jak nastepny chomik :P
kasia83 - Czw Maj 09, 2013 13:49

Bel, ja myślę, że M nawet nie zauważy takiej kulki, a jak już dostrzeże to sam się zakocha :mrgreen:
Ninek - Czw Maj 09, 2013 19:18

nezu napisał/a:
Żaden chihuahua nie jest do końca zdrowy i pełnosprytny, więc się na pewno wpasuje. ;p

Tiaa, jakby policzyć ile moja ciotka wydała na leczenie swojego rodowodowego, to by pewnie kilkakrotnie powieliło koszt zakupu. A pies ma coś koło 3 lat.

Znajomy pies przy Foresto przytargał 6 kleszczy z jednego spaceru w parku :) Ale przy nim nic nie działa, próbowali już wszystkiego :/ Po połączeniu Foresto i krople (tzn ściągnęli foresto i od razu zakropili) chodził naćpany 3 dni, więc z łączeniem na pewno trzeba mocno obserwować, bo nie każdy pies to zniesie.

Nakasha - Czw Maj 09, 2013 20:31

Ale Browniak wydoroślał. :)

My dajemy Husse, 20 kg kosztuje 134 zł. A tym razem zamówiłam worek Markus - Muhle, zobaczymy, jak będzie szło.