To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki X

Sysa - Pon Kwi 18, 2011 18:06

A ja tylko się wtrące, że wszystkie psiaki śliczne i fajnie jak się tu roi od zdjęć. ;)
Ninek - Pon Kwi 18, 2011 18:47

agacia, napisałam dzisiaj rano na maila. Ale tam od osób prywatnych biorą psy pod warunkiem opłacenia przez pierwszego właściciela kastracji. Wątpie, żeby ten chłopak na to miał - rodzice psa kazali wyrzucić...
agacia - Pon Kwi 18, 2011 19:25

Ech... a w sumie skad on ma tego psa jak mu rodzice nie pozwalaja?
Afera1 - Pon Kwi 18, 2011 20:15

https://lh6.googleusercontent.com/_8Q4KEuDlEUI/TafzvcqtAqI/AAAAAAAAEbQ/CJQqRGtMNjk/s800/IMG_0259a.jpg
Hahaha dobre. :P Nie wiem jakbym zniosła śliniącego się psa, ale pewnie bym się przyzwyczaiła. :)

A co do haszczaka, który szuka domu... jak dla mnie chłopak nieodpowiedzialny, bo po co brał psa wiedząc, że rodzice są anty? Niestety jak się z kimś mieszka to trzeba się liczyć z jego zdaniem... tym bardziej jak się jest na utrzymaniu rodziców i mieszka się u nich w domu to już całkiem przechlapane. Mam nadzieję, że husky znajdzie dobry dom.

Ninek - Wto Kwi 19, 2011 09:24

Ale kto powiedział, że oni sie nie zgadzali na psa? :roll:
Nie mieli nic przeciwko.

klauduska - Wto Kwi 19, 2011 10:15

a ja się pochwalę nowym miotem posokowców bawarskich w hodowli mojej ciotki Red Bavaria :mrgreen:
http://www.redbavaria.com/

14.04.2011 urodziło się 11 szczeniaków
a tu mamusia Rota z maluchami:

Anonymous - Wto Kwi 19, 2011 11:48

klauduska napisał/a:
urodziło się 11 szczeniaków

Nie znam się specjalnie, ale taka liczba nie jest dość spora? Zawsze mi się wydawało, że psiaków się tak maks 5-6 rodzi :P

Dimishka - Wto Kwi 19, 2011 11:59

Ren, wczoraj z hodowli której ja będe brała sunie, urodziło się też jedynaście szczeniaków :)
Więc jak widać nie jest to tak rzadko spotykane.
Edit, a tak jak teraz przegladam ile szczeniakow w tym roku u posokowcow to nawet 12 a na porzadku dzienny 7,8 czy 10 ;) .

Ninek - Wto Kwi 19, 2011 12:16

Jak tak kiedyś patrzyłam, też przerażona 10 szczeniakami w miocie posokowców, to to u nich norma :P
babyduck - Wto Kwi 19, 2011 12:50

Ostatnio czytałam, że jakaś dożyca urodziła 21. Czy jakoś tak.
Oli - Wto Kwi 19, 2011 13:22

plenność miotu bardzo zależy od rasy - moja koleżanka kilka lat temu rozmnożyła swoją sukę dalmatyńczyka. wet jej powiedział, że psica jest młoda i to jej pierwszy miot, więc nie powinno być problemu i dużo maluchów. urodziło się 13 sztuk... niestety wet nie wiedział, że dalmatyńczyki należą do jednej z bardziej plennych ras. :]
satanka666 - Wto Kwi 19, 2011 13:26

jeśli myślimy o tej samej dożycy to maluchów było 17, ale przeżyło tylko 7.

moja jamniczka dawno temu urodziła 9 OGROMNYCH szczeniaków. naprawdę były to wielkie, skundlone jamniki. do dziś się zastanawiamy jak one się w niej zmieściły.

klauduska - Wto Kwi 19, 2011 15:21

jej druga suka urodziła: 9, 10 i 12 maluchów [ale znacznie mniejszych niż Rota przy obecnym miocie].
maluchy już w 3 dobie miały prawie pół kilo [jeden nawet ponad]. Rota jest dużą suką jak na posokowca i bardzo silnie umięśnioną, więc odpowiednio i szczeniaki ma większe.
szczeniaki cudowne są. byłam przy pierwszym badaniu weterynaryjnym i wetka się nimi zachwycała :mrgreen: :serducho:

Ninek - Wto Kwi 19, 2011 16:41

Ciotka była dzisiaj we Wrocławiu z tym swoim małym potworem. Robili mu chyba wszystko możliwe: ekg, usg, rtg, krew, itp. Na prześwietleniu nic nie widać (ale tak na logike, to zapadanie tchawicy widać chyba tylko podczas ataku?), ekg też dobre. Za to kamień mu sie powiększył o 50% - mimo karmienia wyłącznie karmą urinary.
Wybierają sie do Wawy na jeszcze jedno badanie serca - holter. Później najlepszy anestezjolog od małych psów we Wro i usuwanie kamienia.

A do weta od tej zapadającej sie tchawicy pojadą w późniejszym czasie.

Dobrze, że ta mała zaraza trafiła na względnie kasiastych właścicieli, bo inni by go po prostu olali. Wydali na niego już chyba drugie tyle, ile zapłacili (a dali za niego ponad 2tys.)

Journey - Wto Kwi 19, 2011 16:44

Ninek, a oprócz tych ataków kaszlu/duszenia (?) coś jeszcze się dzieje?