Archiwum - Psiaki VIII
susurrement - Sob Lip 10, 2010 18:42
wow, gratuluję
Negra jest przepiękna, naprawdę. nie mogę wyjść z podziwu
babyduck - Sob Lip 10, 2010 18:54
Marzena, ty tylko o jednym
Angels, doceniam to, naprawdę. Nie martwi mnie druga lokata, tylko chciałabym wiedzieć, co takiego ma ta suka, że nadwaga nie przeszkadza. Choć wg. mnie ewidentna nadwaga jest minusem na konkursie, bądź co bądź, piękności.
susu, dziękuję
susurrement - Sob Lip 10, 2010 18:56
ależ nie ma za co, sama prawda nie dość, że piekielnie inteligentna to piękna; niejedno serce złamie
Badoha - Sob Lip 10, 2010 18:56
babyduck napisał/a: | Marzena, ty tylko o jednym | dawno nie balowałyśmy razem
agacia - Sob Lip 10, 2010 20:11
Naciol napisał/a: | Jaką karmę warto kupić ze średniej półki cenowej? |
Ja swoim daję Nutra Nuggets Lamb & Rice i za 15kg płacę 145zł. Te robione na bazie kurczaka są tańsze.
babyduck - Sob Lip 10, 2010 20:41
Bosh - sprawdzone
Happy Dog (hodowcy sobie chwalą)
Purina Pro Plan - sprawdzone
Regal Petfood - sprawdzone, polecam
Lavi - Sob Lip 10, 2010 21:25
babyduck, gratuluję;) Piękna ta Twoja Negra.
A ja mam pytanie do tych, którzy mogą polecić dobre książki.
Moje plany z psem sięgają dali, jednak już chciałabym powoli zakupić parę lektur i wgłębić się w nie w wolnych chwilach.
Jakie książki powinnam kupić przed przyjęciem do domu szczeniaka?
Ludzie na innym forum polecali mi ,,Aria, do mnie!''. Co sądzicie o tej książce?
Na razie mam tylko ten tytuł a z chęcią sprawdziłabym parę innych...
L. - Sob Lip 10, 2010 21:53
babyduck, a ja wiem dlaczego opcje są trzy. albo sędzia ma krzywe oko, albo cudowne układziki i koperty, albo i to i to.
dla mnie Negra wygląda super! i o wiele bardziej podoba mi się entle w typie "sportowym" niż "zbyt-dużo-miłości".
Lavi, mi się bardzo podobały książki "Szczenię doskonałe" oraz książka bardziej o psychologii psów "Pies, który kochał zbyt mocno". Tą drugą przeczytłam 2 razy i pewnie kiedyś przeczytam kolejny.
Obie mogę Ci pożyczyć, gdyż posiadam własne egzemplarze
edit: Mam też niechlubną wersję elektroniczną "Sygnały uspokajające" Truid Rugaas, "Okiem psa" John Fisher (aczkolwiek słyszałam, że koleś pod koniec życia trochę zmienił swoje poglądy), a także "Mój pierwszy pies" Andrzeja Lisowskiego (jeszcze nie miałam okazji przeczytać).
W każdej chwili służę e-mailem.
LunacyFringe - Sob Lip 10, 2010 21:56
Lavi, ta ksiazka jest tylko o przywolaniu, moze powinnas sobie kupic cos obszerniejszego trener jest swietny IMO , ale ksiazka taka sobie, jak dla mnie za malo szczegolow, nie zadowolila mnie. Ale wiesz... mnie jeszcze zadna nie zadowolila
Mysle, ze warto przeczytac 'Sygnaly uspokajajace' Turid Rugaas. Rowniez Karen Pryor cieszy sie swietna opinia. Mam chyba z 10 ksiazek na temat szkolenia psow, ale teraz jestem w Anglii i niestety nie pamietam dokladnie tytulow
AngelsDream - Sob Lip 10, 2010 22:07
L. napisał/a: | "Sygnały uspokajające" Truid Rugaas |
To jest dla mnie podstawa wszystkiego. Kocham tę książkę.
Lavi - Sob Lip 10, 2010 23:18
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi;) Postaram się dorwać te książki i przeanalizować;) Elciu od Ciebie też z pewnością pożyczę te dwie ;D
Sorgen - Nie Lip 11, 2010 09:40
Szukam niani lub godnego polecenia hoteliku dla bullwy między 30 lipca o 8 sierpnia. Jak znam życie to nie na cały ten okres. Najlepiej w okolicy Krakowa ale na upartego mogę sukę gdzieś dowozić. Ma ktoś jakiś pomysł, jakieś namiary? Boję się hoteli trochę bo sucz jest mocno uczuciowa i potrzebuje kontaktu z człowiekiem, miziania, przytulania i całej reszty. Do tego się boję że w hotelu nam mogą sukę skrzywić.
Na co zwracać uwagę sprawdzając hotel. Czy dobrym pomysłem jest jechać wcześniej z psem i go zapoznać z miejscem?
Doradźcie, pomóżcie bo nigdy nie oddawałam psa w takie miejsce i nie wiem jak się do tego zabrać
Anonymous - Nie Lip 11, 2010 10:01
Sorgen napisał/a: | dla bullwy między 30 lipca o 8 sierpnia. | dlaczego nie mieszkasz w Wawie
Sorgen - Nie Lip 11, 2010 10:37
Jak nic nie znajdę to Ci mogę suczydło przywieźć
Fea - Nie Lip 11, 2010 10:39
Mam pytanie do właścicieli tych mocno kudłatych psów. Jak radzicie sobie z upałami? Ja swojego sierściucha ostrzygłam, moczę go kilka razy dziennie podczas wybiegów w ogrodzie, do picia chłodna woda, w pokoju mam wentylator, a pies i tak leży ciepłym trupem i nie ma siły się ruszać. Już szczury lepiej to znoszą niż on.
|
|
|