To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. II

Oli - Czw Cze 19, 2008 12:24

Kastrację wykonuje sięteż wtedy, gdy pies jest nadmiernie terytorialny i/lub wykazuje zachowanie dominacyjne (nie koniecznie w stosunku do właściciela), które utrudnia wszystkim życie. Tak jest w przypadku mojego Duszka - straci jajka, bo nie umie się kulturalnie bawić z innymi psami, bo wszystkich che dominować, a Kora z kolei "cierpi" bez kontaktu ze swoimi psimi znajomymi. :]
Layla - Czw Cze 19, 2008 12:26

Olimpia, dobrze, że uzupełniłaś. Chodziło mi w każdym razie o to, że kastrację wykonuje się z poważnych powodów, a nie z powodu wyglądu.
H. - Czw Cze 19, 2008 12:36

AngelsDream, Baaju jest genialny : ) Naprawde swietne foty, miny i pozy macie boskie :DD
yoshi - Czw Cze 19, 2008 12:36

oj nie do konca sie zgodze.... bullterrier, boston terrier, jest kilka ras ktore maja stojace i "lyse" uszy ;)

a tak ja kastracje popieram w 100000% uwzam ze zwierzeta nieprzeznaczone do hodowli powinny byc kastrowane. Tylko no wlansie kastracja tez ma swoich przeciwnikow :/

Oli - Czw Cze 19, 2008 12:38

yoshi napisał/a:
bullterrier, boston terrier, jest kilka ras ktore maja stojace i "lyse" uszy

To jednak wynika z faktu, że mają krótką sierść. Z przykładu psa o dłuższej sierści i łysych oklapniętych uszach mogę podać spaniela - ma on niby włosy w okolicach wejścia do przewodu słuchowego, ale w samym przewodzie (zaraz na początku) nie ma.

babyduck - Czw Cze 19, 2008 16:02

Boskie :lol: Marley i ja
AngelsDream - Czw Cze 19, 2008 16:04

babyduck, świetne! My na bank będziemy oglądać. Choć na samą myśl już mi się oko poci...
babyduck - Czw Cze 19, 2008 16:10

Ja też czekam z niecierpliwością. A do grudnia jeszcze kawał czasu... Ale czuję, że ten film to będzie polewka roku :lol:
Oli - Czw Cze 19, 2008 16:43

O kurcze, też chcę to zobaczyć! :mrgreen: Chociaż film zapewne nie umyje się do książki... :twisted:
AngelsDream - Czw Cze 19, 2008 17:45

No kto mu podskoczy? :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=7XJxsLkCQv0

Mangusta - Czw Cze 19, 2008 19:31

absolutnie nikt ani nic nie jest w stanie dorównać mojej psinie w procencie słodkości!

http://pl.youtube.com/watch?v=BH0c4f9mCA4

marhef - Czw Cze 19, 2008 19:37

Mazoku, świetna jest ta mała słodka bestyjka :D
Ciekawa jestem tylko na co wyrośnie ;)

Mangusta - Czw Cze 19, 2008 19:46

nie wiem, ale nie będzie to nic wielkiego. na pewno wyrośnie na rozpieszczoną psinkę.

i jeszcze fota en face:

Fea - Czw Cze 19, 2008 20:33

Łojezu, jaki słodzias ślicznościowyyyy! Cudności!
Anonymous - Czw Cze 19, 2008 20:49

AngelsDream, Gdzie ten mały szczeniak,jak on urósł 8)

Mazoku, A jak wołasz na te małe śliczności ? :)