To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Chomiczki

sachma - Wto Wrz 03, 2013 22:14

nimka napisał/a:
Mam dziwnego chomika? :co jest?:

moja "chomikuje" całą miskę - nigdzie indziej nie ma jedzenia, ale miskę w całości zakopuje :lol:

nimka - Wto Wrz 03, 2013 23:41

sachma napisał/a:
nimka napisał/a:
Mam dziwnego chomika? :co jest?:

moja "chomikuje" całą miskę - nigdzie indziej nie ma jedzenia, ale miskę w całości zakopuje :lol:

Czyli to nie ja mam dziwnego chomika :lol:

Cudne!

pituophis napisał/a:
Przy dłubaniu warto choć częściowo przestawić na granulat. Idealnego dla chomików jednak nie ma.

A jak z Labofeedem B? Tzn. dla szczurów to wiem, że całkiem dobry ;)
ale czy proporcje i skład tegoż są odpowiednie dla chomików?

dziś mojemu znów dałam kilka małych kawałków Labofeedu - chrupał 8)

Ninek - Śro Wrz 04, 2013 09:39

Moja labo znosiła do kuwety. Chyba uznała, że nadaje się tylko do zasikiwania ;)

Amy chomikowała ale przestała. Za to jak dostanie jedzenie poza miską - znosi je do miski. Taka porządnicka :) Dotyczy to też kawałków kory z HP i większych fragmentów ziół (jakieś listki, itp).

Devona - Śro Wrz 04, 2013 11:56

Pisząc o proteście głodowym miałam na myśli zjadanie zapasów i omijanie miski ;) . Mikołaj wszystkie dobre rzeczy zjadał na miejscu lub zanosił do spiżarni, więc jak mu karma nie pasowała, to wsuwał zachomikowane rzeczy, a miska stała pełna.
Tuś - Śro Wrz 04, 2013 15:34

mój Boguś :serducho:

i DTciak :P

Nashi - Śro Wrz 04, 2013 15:38

http://postimg.org/image/h1ixccls9/ o ja, co za słodziak :D
klauduska - Czw Wrz 05, 2013 08:24

Tuś, Boguś jest cuuuudny!!
agata_jones - Czw Wrz 05, 2013 19:24

Ninek, widziałam filmik jak Baccara u podrik też znosi jedzenie do miski, a Buka robi to samo :mrgreen: co w rodzinie,to nie zginie

mamy tu rodzinkę więc pokażę Bukę, która skończyła 20 miesięcy :)

dzisiaj natomiast, w wieku 2 lat 4 miesięcy pożegnałam drugą chomiczkę - Figę

cornflakegirl - Czw Wrz 05, 2013 19:53

Te Wasze chomiki są takie rozkoszne :serducho: chyba kiedyś znowu sobie jakiegoś sprawię :mrgreen:
Groteska - Pią Wrz 06, 2013 16:33

Holly – dżungarka o umaszczeniu agouti, odebrana w wyniku interwencji opisanej w temacie: http://forum.e-chomik.pl/...-transporterze/
Jest dość drobna (30g), żwawa i ciekawska. Lubi kopać w trocinach. Zachowuje jeszcze dystans, ale nie gryzie, nie piszczy. Po wykluczeniu ciąży będzie mogła opuścić DT i wyjechać do nowego właściciela. Ktoś chętny? :)

nezu - Pią Wrz 06, 2013 19:45

Z Bombillą niestety niefajnie...
Rośnie jej guz w okolicy dróg rodnych i nacieka na nie. Ze względu na umiejscowienie i jego niespójną, rozlaną "konsystencję" jest nieoperowalny. Jest coraz większy, a BomBom coraz słabsza...

Chyba niedługo przyjdzie się nam pożegnać. A wymacałam go dopiero tydzień temu. ;(

Ninek - Pią Wrz 06, 2013 20:04

Ojej, smutno :(
Dwoje z jej rodzeństwa nie żyje, o jednym nie mam wiadomości, o Bajce w sumie też tu dawno nie było. Pozostała czwórka ma się dobrze.

Lama - Pią Wrz 06, 2013 21:42

Ile żyją chomiki syryjskie?
Jak byłam mała, to miałam chomiczycę 3 lata i 4 miesiące. Tak się zastanawiam, czy długość życia chomków się zmieniła (skróciła)?

Tuś - Pią Wrz 06, 2013 21:55

zaryzykuję stwierdzeniem, że tak. patrząc np po tematach na e-chomiku to odchodzą bardzo wcześnie, za wcześnie. mniej więcej po 2-2,5roku. są owszem wyjątki i w jedną i w drugą stronę.
Lama - Pią Wrz 06, 2013 22:15

To może nasz Stefan będzie wyjątkiem, bo skończył już 2 lata i 2 miesiące i (odpukać!) jest zdrowy jak rydz. Mam nadzieję, że jeszcze chociaż rok przed nami, bo tak bezproblemowego zwierzaka w życiu nie mieliśmy.