Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)
Maja - Pon Kwi 19, 2010 11:05
Bardzo fajnie wyszło Ci to terra- życzę aby roślinki ładnie się rozwijały. A kryjówka dla rzekotek, bo moja samiczka lubi się czasem schować na amen, a jak ona lubi to mieć będzie:) Zawsze po jakimś czasie jak poznam zwierzaka to próbuje dostosować się do jego potrzeb.
A co do aksolotli to jasne, że taniej wychodzi coś co jest zrobione samemu- jak udaje Ci się zrobić chłodziarkę to chylę czoła- ja się po prostu na tym nie znam więc zostaje mi odkładanie z pensji. Jak mogę zrobić coś sama to kleje czy bawię się w zaprawie, ale jeśli chodzi o kable grzewczy czy tego typu rzeczy to niestety kupuje.
Mangusta - Pią Kwi 23, 2010 13:25
Ciekawostka - i od razu zaznaczam, ze to naprawdę skrajność - sposób na łapanie mojego dzikiego samca zboża do pudła, gdzie go uczę jedzenia mrożonek. Gnojek jest uparty i gryzie, bardzo nie lubi faunaboxów, ogólnie masakra z nim, oby sie sprawdził z Milą.
http://www.youtube.com/watch?v=WPT78uPUiVY
oraz drugi film - kąpiel Głupka.
http://www.youtube.com/watch?v=Q7nTEbsqwDk
Niamey - Pią Kwi 23, 2010 14:13
Fajny Głupek
olotep - Wto Kwi 27, 2010 17:34
Jeeej! Po 2 miesiącach inkubacji (równo 55 dni) zaczynają kluć się u mnie małe Agamy brodate! :):)
Pierwszy maluch już wylazł i się wygrzewa, drugiego widzę już głowę wystającą z jajka.
Trzymajcie kciuki za pozostałe 2, które siedzą w inku na razie po cichu!
A to foto jeszcze dla porównania z ręką:
Pozdrawiam, Jakub
Lavi - Wto Kwi 27, 2010 17:38
Jaki słodki maluszek Trzymam kciuki za maluchy
olotep - Wto Kwi 27, 2010 18:09
Jest drugi maluch
Jeszcze 2 zostały. Czekamy
Szkoda, że jutro egzamin to nie będę mógł w nocy patrzeć co u nich
zalbi - Wto Kwi 27, 2010 19:28
słodkie te Twoje agamki =)
a oto dzisiejsze smoki:
Maja - Wto Kwi 27, 2010 20:55
Olotep, wielkie gratulacje! Przygotuj się teraz świerszczowo, bo pewnie będą wcinać na potęgę PS: Moja samiczka jeszcze w tym roku nie była przygotowana wagowo więc niedługo tylko lampaty i jak Bóg da- orzęsione PS2: Smoki jak zawsze zadziwiająco kosmiczne
olotep - Wto Kwi 27, 2010 21:35
Dzięki wielkie. Z karmówki to mam masę karaków szarych, mączników no i świerszcze też są, ale kolega hoduje to najwyżej kopsnie trochę. Samica znowu się nosi z jajkami. Czekam na rezultaty tego. Muszę sprzedać mego Sternotherusa odoratusa bo nie stać mnie teraz na lepszy filtr i ogrzewanie dla niego
Pozdrawiam, Jakub
Niamey - Wto Kwi 27, 2010 22:13
zalbi, te smoczyska są super
Właśnie wyczytałam, że one już tylko w jakimś jednym jeziorze na wolności żyją
Maja - Śro Kwi 28, 2010 12:47
Tak, w Meksyku- nazwa dla mnie nie do wymówienia [Czerwona Księga gatunków ginących]
kaś - Śro Kwi 28, 2010 13:18
Prawdziwe smoki
Że tak się spytam głupio: gryzą?
Mangusta - Śro Kwi 28, 2010 13:19
ta czerwona księga to jest o kant d potłuc. nie wiem jaki jest sens jej utrzymywanie, skoro dane są często nie aktualizowane bądź część gatunków mimo że jest wpisana to nie wymaga w ogóle papierów.
kameliowa - Śro Kwi 28, 2010 14:57
olotep, jakie one są cudowne te maleńkie agamki
zalbi - Śro Kwi 28, 2010 16:33
wyginąc na pewno u takich akwaterrarystów, że to tak ujmę, nie wyginą..
ja jestem nimi w każdym razie zachwycona. nie spodziewałam się, że są to tak kontaktowe stworzenia.
gdy podchodzę do akwarium podpływają do szyby. gdy włożę rękę by coś przestawic/wyciągnąc - wpływają na dłoń.
gdy karmię to najczęściej karmię z ręki - to już czekają, stojąc na tylnych łapkach z pyszczkami w górze by dostac "mięsko".
i tak, gryzą. ale zwykle przez przypadek, gdy machnę palcem przed pyszczkiem a smok akurat jest głodny, łapie wtedy palec. a, że pyszczki są jeszcze małe to palec mieści się tak do połowy paznokcia. bardzo fajne uczucie. nie wiem do czego to porównac, w każdym razie w ogóle to nie boli.
bo już np ugryzienie zwykłej jaszczurki (prosty przykład: zwinka) to co innego. potrafi mocno trzymac aż zostanie czasami ślad na palcu. a takie aksolotlowe "chwytanie" nic nie boli.
|
|
|