Archiwum - Psiaki XX
Ninek - Pią Maj 08, 2015 12:52
Gamabunta, może chcesz psa z Brzegu? Sama bym Ci go przywiozła A dziewczyny z przytuliska na pewno by doradziły odpowiedniego.
https://www.facebook.com/PRZYTULIISKO?fref=ts
agacia - Pią Maj 08, 2015 13:57
Gamabunta, może na psich forach? Spróbuj na dogomanii poszukać, tam jest podział na województwa, a często poszczególne schroniska mają swoje wątki.
Lama - Sob Maj 09, 2015 14:36
Zapisałam Falkę na coursing, za tydzień pobiegnie pierwszy raz.;)
A już za 3 godziny będę miziać dobermaniątka. Mam nadzieję, że tylko pomiziam i pogadam z hodowczynią...
agacia - Sob Maj 09, 2015 20:34
Fajnie Zawsze coursing kojarzył mi się chartami.
katasza - Sob Maj 09, 2015 21:26
a ostatnio widziałam że były zawody dla chartów i rhodków. Fajnie, pochwal się później jak jej poszło.
A ja proszę o kciuki w środę o 11:00, młody ma kastrację i jestem kłębkiem nerwów. Jak Frodo miał narkozę to się poryczałam, a on ma jeszcze płaską mordę i przerośnięte podniebienie....
A w ogóle nie wiem czy kastracja się uda bo ma od 4 dni katar, a ja dzień w dzień w pracy do 22:00 i nie mam kiedy z nim iść, boję się że jak pójdę w poniedziałek to dostanie leki i kastracja znów się przełoży w czasie....
Lama - Sob Maj 09, 2015 22:23
Najpierw biegną charty, później rhodki mają biegi pokazowe. Mam nadzieję, że Fali się spodoba. W sumie prawdziwego zająca potrafi dogonić, to z wabikiem nie powinna mieć żadnych problemów.
A tymczasem byłam w hodowli dobermanów i jestem zrozpaczona... Młody jest zajefajny - ogromny, masywny, ma piękne podpalanie, bardzo ładną głowę i świetny charakter. Żeby mi było trudniej, to odpisała mi babeczka, która ma repy - według niej szczyl zapowiada się rewelacyjnie. Hodowczyni konkretna i bardzo zaangażowana w światek wystaw; zrobiła mi pokaz wystawiania, poleciła ośrodek szkoleniowy prowadzony przez inną babkę od dobermanów. Oczywiście obmacałam sobie wszystkie szczeniory i dorosłe psiaki, które chciały mnie zalizać na śmierć.
Jestem rozdarta - z jednej strony to zdecydowanie nie jest czas na drugiego psiaka, bo przede mną operacja mamy, brak wolnego w pracy (no chyba że jakoś wycyganię kilka dni L4) i chaos związany z zakończeniem roku szkolnego. Z drugiej - szczeniak jest świetny, hodowla mi się podoba, ma dobrą opinię w dobermanim światku, a dodatkowo babka nauczyłaby mnie wystawiać psiaka i obiecała mi go wziąć na czas mojego urlopu.
W czwartek mam dać ostateczną odpowiedź...
wilczek777 - Sob Maj 09, 2015 23:36
Lama mooocno do przemyślenia sytuacja. Na chłodno. Na ile możesz, na ile warto. Kciuki trzymam.
O 6 na nogach. Od 7 w drodze. Cały dzień na zawodach. Debiut Nessie Cudowna atmosfera, Kee i spadająca temperatura (czort wie czy się własnie nie rodzą). Mega dużo pracy. Powrót do domu chwilę przed 22. Śmierć psa na łóżku ze zmęczenia. Moja śmierć ze zmęczenia.
Zajebiście
noovaa - Nie Maj 10, 2015 00:24
https://youtu.be/3SzMqg0iCHw
Layla - Nie Maj 10, 2015 09:53
noovaa, kot z kauczuku
noovaa - Nie Maj 10, 2015 10:00
Proszę się nie śmiać z kota terapeuty!
Nakasha - Nie Maj 10, 2015 13:08
Kot jest świetny Ja chcę kota....
wilczek777, zazdroszczę... nie mogę się doczekać aż będę mogła zrobić coś więcej niż siedzieć na ławce jak psy biegają....
Ninek - Nie Maj 10, 2015 14:41
Ale miszcz z tego koteła I chyba bardzo pomaga Lilo? Wydaje się być o wiele spokojniejsza przy nim.
noovaa - Nie Maj 10, 2015 15:57
Ninek, uspokaja się właściwie około 23:00 już od 3 dni. Behawiorysta mówił, że kociak nie zaszkodzi, a może pomóc .. więc pomaga jak umie
Layla - Nie Maj 10, 2015 16:21
Mnie też by taki koteł pomagał
Pućka - Nie Maj 10, 2015 18:36
Lama, a nie możesz się umówić z hodowczynią, że odbierzesz go w wieku 3 - 4 miesięcy? Co to za hodowla? (pewnie gdzieś już nazwa była, ale nie mogę się dokopać..)
Też chciałam z Remusem startować w coursingu, ale hodowczyni nas odwiodła od tego pomysłu, że niby szczują tam dorosłymi samcami i często dochodzi do wypadków, pogryzień i zrezygnowałam
A tak w ogóle to Remus miał wycinaną zmianę na skórze i wet mu za luźno szwy założył i ranka mu się rozeszła i się babrze.. Jak będzie blizna duża, to mogę się pożegnać z wystawami:( Ehh niedawno inny rodek go porządnie pogryzł (dziury na głębokość 15cm, ale tylko pod skórą) i ma 5 blizn, teraz jeszcze to Zły czas dla nas..
wilczek777, chwal się, jak Wam poszło?:)
noovaa, fajnie widzieć jak już nie jest taka skulona i z białkami na wierzchu:) Koteł daje rade
|
|
|