To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XV

agacia - Wto Lut 05, 2013 20:09

Szura, dobrze by było podać suni surowice. Ona jest trudno dostępna, ale niektórzy weci ja mają. Sama glukoza to może być mało :(
Szura - Wto Lut 05, 2013 20:25

agacia, ja to wiem. Ale jak ja mam to załatwić? Wsiowy wet rozkłada ręce, babcia rozkłada ręce, ja nawet jakbym załatwiła, to nie mam tam jak dotrzeć - już pomijając, że jestem w trakcie sesji.
agacia - Wto Lut 05, 2013 20:34

No to w takim razie należy trzymać kciuki za suczkę
Ninek - Wto Lut 05, 2013 20:47

Niektórzy praktykują też transfuzje od psa, który chorował albo był szczepiony kilkukrotnie.
Ale jak to wiejskie burki, to wet pewnie nawet nie ma o tym pojęcia.

Szura - Wto Lut 05, 2013 21:02

Ninek, wet to kazał babci wziąć suczkę, bo dwa samce się zagryzą, dodając, że po co sterylizować, on zrobi jeden zastrzyk i suka będzie bezpłodna (aż się boję pomyśleć, o co mu chodziło). Do tego to od niego babcia wbiła sobie do łba, że ona musi wziąć koniecznie szczeniaczki, bo inaczej się psy nie przywiążą i będą uciekać (miałam dla babci znalezionych kilka psów podwórzowych, stróżujących do adopcji). :evil:
katasza - Wto Lut 05, 2013 21:32

Sorry, ze sie wetne, ale chcialam pokazac mojego 'biednego, agresywnego, spokojnego i wycofanego' psa :P
Dzisiaj pierwszy spacer bez smyczy, ale to bylo zadupie, chlop sie smial ze za zakretem jest tabliczka 'koniec swiata' a i tak puscilam go na sznurku zeby mozna bylo przydepnac w razie czego. Ale sie sluchal ;)

Moje to oczywiscie ta bezowa rozmazana plama.

Szura - Wto Lut 05, 2013 21:35

katasza, bardzo ładna plama. :)
Ninek - Wto Lut 05, 2013 21:39

katasza, jaka szczęśliwa plama :mrgreen:
katasza - Śro Lut 06, 2013 01:26

On dzisiaj byl taki tam szczesliwy ze moze biegac, prawie, gdzie chce, ze jutro znowu planuje tam jechac. Szkoda ze w Zielonej Gorze nie mamy takich miejsc...albo ja jeszcze nie wiem.
Ten drugi pies ma zdjeciach, to 8 letnia suczka mojej cioci, ktora jest zawsze obrazona ze musi isc na spacer i byla zla na Froda ze ja zaczepial do zabawy, bo ona cala droge probowala wejsc na kogos :P to juz wole mojego szajbusa :lol:

PALATINA - Śro Lut 06, 2013 10:51

katasza,
Używasz fotosika! Kocham Cię! :serducho:
Wreszcie mogę obejrzeć zdjęcia w powiększeniu (nadal nie wiem, o co biega z photobucketem, którego chyba większość tutaj używa).
Fajowy ten Twój cudak! :mrgreen:

Kami - Śro Lut 06, 2013 11:06

katasza, nie pamiętam czy już to pisałam, ale Frodo tak bardzo przypomina mi mojego pierwszego psa. Ma trochę inną budowę, ale pyszczek, sierść, kolor i ucha prawie takie same. :serducho: Ech, już prawie 7 lat go nie ma, jak ten czas leci...
Tess - Śro Lut 06, 2013 14:27

Też się pochwalę, a co! :D

Pyra :serducho: i nie nadążająca Tess na zawodach treningowych:
https://www.youtube.com/watch?v=NMQugTeyrWg

Nakasha - Śro Lut 06, 2013 15:08

W niedzielę w lesie koło Katrynki zaginęła nasza Nala...

Nie wiem, czy karabińczyk puścił, czy źle go zapięłam?... :( Zobaczyła ptaka i skoczyła za nim, zerwała się z flexi i pobiegła przed siebie... Zawsze chodziłam z nią po lesie luzem, ale tym razem to był nowy las i nie chciałam ryzykować... kupiłam specjalnie dla niej 7-metrową flexi i szelki... I co? I gó...no. Uciekła. :( :(

Szukaliśmy jej całą niedzielę razem z Nemo i Shirą, ale jej nie znaleźliśmy. :( Chodziłam po lesie z Nemo w poniedziałek, wtorek, dzisiaj.... powiadomiliśmy 3 najbliższe nadleśnictwa i myśliwych, wszyscy jej szukali, ale nikt nie znalazł. :( Powiesiłam ogłoszenia w Katrynce i w lesie na głównej trasie... w Internecie...

Nie wyobrażam sobie tego, że miałoby jej z nami nie być. :( :( Nie wyobrażam. :( :(

Codziennie przeglądam stronę schroniska, zostawiłam swój numer Straży Miejskiej, aby dali znać, gdyby ktoś zgłosił potrącenie dużego szarego psa... i nic... jak ona tak mogła zniknąć. :( :(

Nemo jest rozeźlony i osowiały, a ja się w ogóle nie mogę pozbierać. :( :(

AngelsDream - Śro Lut 06, 2013 15:17

Nakasha, o niebiosa...

Trzymam kciuki za odszukanie Nali. :kciuki:

yoshi - Śro Lut 06, 2013 15:25

Szukajcie! Szukajcie! Ogłaszajcie wszędzie, facebook! Zorganizuj znajomych i jedźcie cała grupą jej szukać!
Znajomym dosłownie tydzień temu, bo 31 stycznia zaginął husky! W niedziele 3 stycznia udało się go znaleźć! Pojechali wielką grupą ludzi i przeczesywali las i najbliższe okolice ( Zaginął w okolicach Parku Ojcowskiego)

Bądźcie dobrej myśli i szukajcie! Trzymam kciuki!