To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki X

H. - Nie Kwi 17, 2011 00:22

Negra jest piękna :)
babyduck - Nie Kwi 17, 2011 01:42

Mika29, Shaggy jest z polujących?
Mika29 - Nie Kwi 17, 2011 08:37

babyduck, nie, nie poluje :)

Oli, believe, dziękujemy :)

Anonymous - Nie Kwi 17, 2011 08:48

O matko, wyglądam jak żul na tych fotach xD . Ale za to nasze psy są piękne :P
Lazanka - Nie Kwi 17, 2011 09:02

AngelsDream napisał/a:
Lazanka, mamy, ale Michał sam go robił - ogólnie celuj w plastikowe transportery rozmiaru IV - V będzie dużo za duża, a III za niska i za krótka. Celar ma w kłębie 48 centymetrów, waży dwanaście kilogramów, jest długołapny.

Dzięki wielkie :)
Czyli dobrze mi się zdawało/pamiętałam ze oni są podobnej budowy - Iskierka wazy 13kg przy 46-47cm w kłębie.
Tak poglądowo - jak rozumiem polecasz coś w tym stylu.

AngelsDream - Nie Kwi 17, 2011 10:11

Lazanka, tak. ^^

Powiem więcej, ten ma bardzo wygodne zamknięcie. :)

Ninek - Nie Kwi 17, 2011 13:35

Orientujecie się, czy płatny dt musi bawić sie w jakiś sprawy formalne, itp? Hoteliki dla psów muszą mieć działalność gospodarczą, ale dla płatnego dt to nieopłacalne.
Do tej pory miałam tylko przytuliskowe psiaki na dt, ale miasto płaci mi w takim przypadku za karme, leczenie, itp a teraz pomyślałam o przetrzymywaniu psiaków z dogomanii - za jakieś groszowe pieniądze. Takich domowych dt ciągle brakuje, a ja teraz będe miała baaardzo dużo czasu.

Tygrys - Pon Kwi 18, 2011 12:33

Ostatnio dowiedziałam się od "znawcy", że spaniele śmierdzą :P
Oli - Pon Kwi 18, 2011 12:37

bo śmierdzą, jak mają zaniedbane uszy i sierść na nich :P ale to się tyczy każdego włochatego zwisłouchego :D
Mika29 - Pon Kwi 18, 2011 14:23

Mój Shaggy nie śmierdzi :P
Anonymous - Pon Kwi 18, 2011 14:56

Mucha też nie śmierdzi :P
ale fakt, że ja jej uszy mam pod specjalną kontrolą, bo zdarza jej się średnio raz do roku zapalenie uszu, jak jej w szaleństwie zajęć odpuszczę. ma niestety skłonności do tego od szczeniaka.

Oli - Pon Kwi 18, 2011 15:49

bo o nie dbacie :P ale faktem jest, że spaniele mają właśnie skłonności do zapaleń i grzybicy uszu, a (zwłaszcza to drugie) faktycznie śmierdzi i jak ktoś ma do czynienia z posiadaczami a nie właścicielami psów to może uważać, że spaniele/goldeny/setery/nowofunlandy śmierdzą :-P
sachma - Pon Kwi 18, 2011 16:51

pudlowe uszy też mają skłonności do śmierdzenia ;) pudle w ogóle są bardzo owłosione w uszach i trzeba co jakiś czas włosy rwać, bo się robi bagno.. Lenny ma co 2tyg uszy czyszczone.. tj wyrywane włosy i najpierw chusteczkami do pupy przecieram, od razu wyrywając to czego nie wyrwała pęsetą i ściągam z wierzchu brud, a później żel do uszysk.. bez tego po miesiącu zrobiło mu się takie bagno że smród był nieziemski.. ale ucha podobno zdrowe ma.
Ninek - Pon Kwi 18, 2011 16:53

Gdybyście słyszeli, że ktoś świadomy wyzwania chce husky - prosze o kontakt.

Pisałam już o tej suni, ale teraz sprawa sie bardziej skomplikowała.
Właściciela rodzice postawili go pod murem - albo on i pies sie wyprowadzają, albo sam pies.
Sunia ma 5 miesięcy i nie zostaje sama w domu - demoluje wtedy mieszkanie i wyje.
Grozi jej niestety schronisko... Chłopak nie ma za co utrzymać siebie i jej. Kombinuje jak może, mieszka po kątach u znajomych, ale ile tak można?

agacia - Pon Kwi 18, 2011 17:26

Ninek moze niech sie zglosi na www.huskyadopcje.pl Moze ktos moglby ja zabrac choc na DT. Sunia mloda jest to szybko powinna znalezc domek.