To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II

mmarcioszka - Śro Cze 26, 2013 23:31

szczurasek, czy Freddie okresowo lub miejscowo łysieje? Jeśli tak, to jest double-rexem.
Tommy jest kaputrem (hooded), kolor wygląda mi na fawn, ale nie jestem pewna po tych zdjęciach ;) Ma kręcone wąsy i lekko falowane futerko czy proste?

limomanka - Czw Cze 27, 2013 00:16

Off-Topic:
PaniCiurowa, a co ja mam powiedzieć? :twisted:

szczurasek - Czw Cze 27, 2013 11:03
Temat postu: Beige czy Fawn?
mmarcioszka napisał/a:
szczurasek, czy Freddie okresowo lub miejscowo łysieje? Jeśli tak, to jest double-rexem.
Tommy jest kaputrem (hooded), kolor wygląda mi na fawn, ale nie jestem pewna po tych zdjęciach ;) Ma kręcone wąsy i lekko falowane futerko czy proste?
Tak jestem już pewna że Freddie to duble rex, ale teraz mam problem z Tommie'm. Dodam więcej zdjęc i prosze o potwierdzenie CZY TO BEIGE CZY FAWN ?
Cegriiz - Czw Cze 27, 2013 11:14

Fawn. Na beż jest za pomarańczowy.
mmarcioszka - Czw Cze 27, 2013 11:20

Według mnie Tommie to dumbo, standard, fawn/topaz, hooded ;)
szczurasek - Czw Cze 27, 2013 11:30

To bardzo dziękuje wszystkim zaangażowanym za rozwikłanie moich wątpliwości :wink: :wink: :serducho:
Cegriiz - Czw Cze 27, 2013 11:31

dumbo, nie standard ;)

dumbo, standard, fawn/topaz, hooded

mmarcioszka - Czw Cze 27, 2013 11:59

Cegriiz, jasne :mur:
szczurasek - Czw Cze 27, 2013 12:19

Cegriiz napisał/a:
dumbo, nie standard ;)

dumbo, standard, fawn/topaz, hooded
Zgadza się Tommie na 100% dumbo !!!! JESZCZE RAZ DZIĘKUJE :serducho: :wink:
Cegriiz - Czw Cze 27, 2013 12:49

Polecamy się, gdy potrafimy pomóc ;)
majka01 - Nie Cze 30, 2013 06:11

A ja mam takie pytanie.

Czy biały kolor jest tylko jeden, czy jak jest brudno-biały to już jest inny kolor?:D Do niedawna byłam przekonana, że moja Teta to standard, white standard, ale jakiś czas temu odkryłam bieluśką małą łatkę na brzuchu. No i teraz nie wiem, czy ona nadal white czy już nie :roll: ?

nimka - Nie Cze 30, 2013 08:48

majka01 napisał/a:
A ja mam takie pytanie.

Czy biały kolor jest tylko jeden, czy jak jest brudno-biały to już jest inny kolor?:D Do niedawna byłam przekonana, że moja Teta to standard, white standard, ale jakiś czas temu odkryłam bieluśką małą łatkę na brzuchu. No i teraz nie wiem, czy ona nadal white czy już nie :roll: ?

No to pokaż ją ;)
byle w jakimś dobrym świetle, żeby przekłamania koloru nie było.
i ten brzuszek też ;)

edit: to jest ona (ta najbardziej po lewej)???
http://imageshack.us/phot...djcie0435s.jpg/
jeśli tak, to ona nie jest biała (biały to taki jak ten środkowy maluszek łaciaty), albinosy powinny być najbielsze jak się da - czyli takie jak biały na szczurkach kapturkowych.

ale nie wiem jaki to kolor ;)
daj dobre zdjęcia :)

może być koloru Champagne, ale najlepiej porównaj ze zdjęciami tego koloru szczurów z google (wpisz rat champagne), zobacz też tutaj, może znajdziesz ten kolor:
http://www.spoiledratten....tscontent4.html

edit: :mrgreen: ona ma czarne oczy??? to teraz już w ogóle nie wiem co to za kolor ;) (częściowo kolor oczu przynależy do koloru sierści)

Cegriiz - Nie Cze 30, 2013 09:15

majka01, nie ma raczej czegoś takiego jak white standard.
Jesli się orientuję to są to BEWy, często obciążone megacolonem.

Twoje babsko białe nie jest. W tej chwili, może być biała, ale wtedy wiązało by się z tym, że była wcześniej husky i wyjaśniała.

EDIT: Znalazłam zdjęcie: https://picasaweb.google.com/lh/photo/cJtJpNbmOP-YkXeWf9KWAdMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=embedwebsite

Nawet nie jest to champaigne ;)

FaerielDeVille - Nie Cze 30, 2013 10:24

No właśnie, mój brat ma dwie panienki champaigne i mają różowe oczy (chyba szampanki zawsze mają różowe z tego co kojarzę :P ).

Cóż to może być? Megajasny beżyk? :roll:

unicorn - Nie Cze 30, 2013 10:50

mmarcioszka napisał/a:
Według mnie Tommie to dumbo, standard, fawn/topaz, hooded ;)

dumbo, standard/velveteen, fawn, hooded