Archiwum - Psiaki VIII
AngelsDream - Pią Lip 09, 2010 16:23
susurrement, a może zrób jakieś dokładne badanie samego moczu?
sachma - Pią Lip 09, 2010 16:53
Lenny tak siusia jak jest podziębiony.. ostatnio zmarzł, poszliśmy wieczorem nad rzekę i oczywiście woda była silniejsza niż moje "nie".. wlazł.. nie miałam ręcznika, do domu daleko.. wieje wiatr.. godzina 23.. pies mi się zaziębił, bo futro pudla schnie naprawdę długo.. i od 2 dni mamy suisianie co 30min-1h.. dałam rutinoscorbin - dziś siusiamy co godzinę dwie
agacia - Pią Lip 09, 2010 19:49
Tak sobie jeszcze pomyślałam, ze może to zachowanie to przez ciążę urojoną? Pamiętam jak Azja miała ciąże urojone to zawsze przez 2 miesiące po cieczce chodziła taka przygaszona, w domu tylko spała, a na spacery w ogóle nie chciała chodzić, a jak już szła to człapała łapa za łapą i musiałam wręcz na nią czekać. No i bardzo na siebie uważała
susurrement - Sob Lip 10, 2010 09:39
urojona odpada. ropomacicze raczej też, nic nie ma we krwi. ale chyba zrobię to usg w takim razie..
sama już nie wiem, mama mnie ciągle nakręca, że ona taka smutna, że ma oczy zapuchnięte ja tam nic nie widzę.. echhh. ciągle słyszę, żeby kastrować, ale zwyczajnie się boję tak świeżo po cieczce.
Naciol - Sob Lip 10, 2010 12:12
Jaką karmę warto kupić ze średniej półki cenowej? Oduczam mamę podawania Chappi, polecałyście mi kiedyś Acanę ale średnio psicy wchodzi, a innych nie pamiętam ;p Suczka, prawie 7 lat, na razie (tfu tfu!) żadnych problemów zdrowotnych, golden retriever.
Gato - Sob Lip 10, 2010 13:21
Nutra? Mój pies jeśli nie jadł Acany żarł Purinę Pro Plan i wszystko było w porządku .
nezu - Sob Lip 10, 2010 15:14
No ja nie wiem czy nutra jest taka średniopółkowa, zwłaszcza jeśli o cenę chodzi.
Pro plan jest ok, możesz spróbować takiej puriny, byle nie dog chow, bo dog chow to taki droższy chappi bez barwników...
AngelsDream - Sob Lip 10, 2010 17:02
Można jeszcze próbować zwykłą Bozitę albo Best Choice.
Baaj codziennie zostaje sam. Na razie na krótko, żeby nie przesadzić - zdecydowanie są mega efekty w tym względzie, ale dodatkowo pracujemy nad chodzeniem na smyczy - głównie z powodu zakupu nowych szelek - o dziwo szybko to idzie, aż się zastanawiam, gdzie się prawdziwy Baaj i jego gwiazdki zgubiły.
Wczoraj w nocy Michał odbierał mnie z wypadu na piwo. Baaj na samej obroży, zero wspomagania kantarkiem, widzi mnie i Rafała - bardziej mógłby zareagować chyba tylko na Tess - i fakt najpierw próbował ciągnąć, skakać, ale dwa upomnienia i sam usiadł i wyraźnym CSem dał znać, że można już się grzecznie witać. W środę po raz pierwszy zostanie w domu bez nas, a za to z kimś innym. Też jestem ciekawa, co wyduma.
Anonymous - Sob Lip 10, 2010 17:28
a jak z twoim panikowaniem?
AngelsDream - Sob Lip 10, 2010 17:37
agu, którym?
Anonymous - Sob Lip 10, 2010 18:03
Cytat: | Moim zdaniem wynika ona z ogromnej więzi z Żanetą, która histeryzuje w duchu gdy musi zostawić wilczaka samego. Nie okazuje tego na zewnątrz ale Baaj i tak to wyczuwa. |
babyduck - Sob Lip 10, 2010 18:19
A my się dzisiaj wystawiałyśmy. Znowu wygrała suka z nadwagą, czego nie rozumiem. Ale jestem zadowolona:
fotki by Viss
Anonymous - Sob Lip 10, 2010 18:35
babyduck napisał/a: | Ale jestem zadowolona | i powinnaś być, bo Negra ma medal i II m.
AngelsDream - Sob Lip 10, 2010 18:36
agu, to szybko nie przejdzie. Ja oczyma duszy widzę to wszystko, co on może zrobić, ale na razie te małe kroczki pomagają również mi.
babyduck, w takich chwilach pomyśl o tym, że masz zdrowego psa. To powinno pomóc na wystawowe wątpliwości.
Badoha - Sob Lip 10, 2010 18:36
Viss napisał/a: | i powinnaś być, bo Negra ma medal i II m. | rewelacja-koniecznie musimy to opić
|
|
|