To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

AngelsDream - Pią Lip 09, 2010 16:23

susurrement, a może zrób jakieś dokładne badanie samego moczu?
sachma - Pią Lip 09, 2010 16:53

Lenny tak siusia jak jest podziębiony.. ostatnio zmarzł, poszliśmy wieczorem nad rzekę i oczywiście woda była silniejsza niż moje "nie".. wlazł.. nie miałam ręcznika, do domu daleko.. wieje wiatr.. godzina 23.. pies mi się zaziębił, bo futro pudla schnie naprawdę długo.. i od 2 dni mamy suisianie co 30min-1h.. dałam rutinoscorbin - dziś siusiamy co godzinę dwie ;)
agacia - Pią Lip 09, 2010 19:49

Tak sobie jeszcze pomyślałam, ze może to zachowanie to przez ciążę urojoną? Pamiętam jak Azja miała ciąże urojone to zawsze przez 2 miesiące po cieczce chodziła taka przygaszona, w domu tylko spała, a na spacery w ogóle nie chciała chodzić, a jak już szła to człapała łapa za łapą i musiałam wręcz na nią czekać. No i bardzo na siebie uważała :P
susurrement - Sob Lip 10, 2010 09:39

urojona odpada. ropomacicze raczej też, nic nie ma we krwi. ale chyba zrobię to usg w takim razie..
sama już nie wiem, mama mnie ciągle nakręca, że ona taka smutna, że ma oczy zapuchnięte :| ja tam nic nie widzę.. echhh. ciągle słyszę, żeby kastrować, ale zwyczajnie się boję tak świeżo po cieczce.

Naciol - Sob Lip 10, 2010 12:12

Jaką karmę warto kupić ze średniej półki cenowej? Oduczam mamę podawania Chappi, polecałyście mi kiedyś Acanę ale średnio psicy wchodzi, a innych nie pamiętam ;p Suczka, prawie 7 lat, na razie (tfu tfu!) żadnych problemów zdrowotnych, golden retriever.
Gato - Sob Lip 10, 2010 13:21

Nutra? Mój pies jeśli nie jadł Acany żarł Purinę Pro Plan i wszystko było w porządku 8) .
nezu - Sob Lip 10, 2010 15:14

No ja nie wiem czy nutra jest taka średniopółkowa, zwłaszcza jeśli o cenę chodzi. ;)

Pro plan jest ok, możesz spróbować takiej puriny, byle nie dog chow, bo dog chow to taki droższy chappi bez barwników...

AngelsDream - Sob Lip 10, 2010 17:02

Można jeszcze próbować zwykłą Bozitę albo Best Choice.

Baaj codziennie zostaje sam. Na razie na krótko, żeby nie przesadzić - zdecydowanie są mega efekty w tym względzie, ale dodatkowo pracujemy nad chodzeniem na smyczy - głównie z powodu zakupu nowych szelek - o dziwo szybko to idzie, aż się zastanawiam, gdzie się prawdziwy Baaj i jego gwiazdki zgubiły.

Wczoraj w nocy Michał odbierał mnie z wypadu na piwo. Baaj na samej obroży, zero wspomagania kantarkiem, widzi mnie i Rafała - bardziej mógłby zareagować chyba tylko na Tess - i fakt najpierw próbował ciągnąć, skakać, ale dwa upomnienia i sam usiadł i wyraźnym CSem dał znać, że można już się grzecznie witać. W środę po raz pierwszy zostanie w domu bez nas, a za to z kimś innym. Też jestem ciekawa, co wyduma.

Anonymous - Sob Lip 10, 2010 17:28

a jak z twoim panikowaniem?
AngelsDream - Sob Lip 10, 2010 17:37

agu, którym? :oops:
Anonymous - Sob Lip 10, 2010 18:03

Cytat:
Moim zdaniem wynika ona z ogromnej więzi z Żanetą, która histeryzuje w duchu gdy musi zostawić wilczaka samego. Nie okazuje tego na zewnątrz ale Baaj i tak to wyczuwa.

babyduck - Sob Lip 10, 2010 18:19

A my się dzisiaj wystawiałyśmy. Znowu wygrała suka z nadwagą, czego nie rozumiem. Ale jestem zadowolona:

fotki by Viss

Anonymous - Sob Lip 10, 2010 18:35

babyduck napisał/a:
Ale jestem zadowolona
i powinnaś być, bo Negra ma medal i II m. :mrgreen: :serducho: :serducho:
AngelsDream - Sob Lip 10, 2010 18:36

agu, to szybko nie przejdzie. Ja oczyma duszy widzę to wszystko, co on może zrobić, ale na razie te małe kroczki pomagają również mi.

babyduck, w takich chwilach pomyśl o tym, że masz zdrowego psa. To powinno pomóc na wystawowe wątpliwości.

Badoha - Sob Lip 10, 2010 18:36

Viss napisał/a:
i powinnaś być, bo Negra ma medal i II m.
rewelacja-koniecznie musimy to opić :mrgreen: