To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. III

Martuha - Nie Maj 01, 2011 18:27

Vaco, śliczna kotka :mrgreen: Udanego łączenia :kciuki:
Vaco - Nie Maj 01, 2011 19:04

Off-Topic:
tfu tfu tfu będę jej musiała czerwoną kokardkę przyczepić, bo ktoś ją zauroczy :P

Dzisiaj widziała ją moja sąsiadka, która swojego czasu miała hodowlę rosyjskich niebieskich (teraz ma już tylko 2 kotki) i powiedziała, że to 100% rusek. Najprawdopodobniej uciekła jakimś turystom, bo błąkała się od około 2-3 tygodni przy sanatoriach. Pomimo ogłoszeń o znalezieniu nikt się nie zgłosił...

Kotka podchodzi spokojnie do Wacusia, ale ten na nią burczy i się jeży, wtedy ona odchodzi..

AngelsDream - Nie Maj 01, 2011 19:05

Vaco napisał/a:
Kotka podchodzi spokojnie do Wacusia, ale ten na nią burczy i się jeży, wtedy ona odchodzi..

To chyba nie jest najgorzej?

Vaco - Nie Maj 01, 2011 19:25

Nie bardzo, przed chwilą było ścięcie i pazury poszły w ruch.

edit: zostawiłam ją na godzinę samą u mnie w pokoju, po przyjściu miałam otwartą szafkę i kicię śpiącą w środku.

Anonymous - Pon Maj 02, 2011 10:21

vaco a szukaliście chipa?
Vaco - Pon Maj 02, 2011 10:37

W sanatorium mówili, że tak (ponoć nie ma). Ale dla pewności sprawdzimy dzisiaj u weta.
mal - Wto Maj 03, 2011 11:30

Vaco napisał/a:

edit: zostawiłam ją na godzinę samą u mnie w pokoju, po przyjściu miałam otwartą szafkę i kicię śpiącą w środku.

słodki to widok :lol:
moja lubo włazić też do szafek :wink:

pituophis - Wto Maj 03, 2011 11:49

Czasem koty przyzwyczajają się do siebie przez 1-3 miesiące. Masz kocura rezydenta - one łatwiej i bardziej jednoznacznie akceptują nowe koty niż kotki.
Anonymous - Wto Maj 03, 2011 22:28

moje na siebie warczaly i syczaly przez tydzien, a po tygodniu jechaly 8 godzin pociagiem w jednym transporterze ;)
Vaco - Wto Maj 03, 2011 23:52

Moja para już może przebywać w jednym pomieszczeniu, w odległości jednego metra :roll:
ale dalej są burki i fuki. A Vaco jest wyganiany z mojego pokoju, bo to teraz jej teren :P

Anonymous - Śro Maj 04, 2011 09:45

nie pozwalaj jej go dominować
Vaco - Śro Maj 04, 2011 13:40

W zasadzie nie wiem jak miałabym to zrobić, bo ona i tak siedzi głównie w moim pokoju i śpi. A kocur przychodzi i robi sceny, fuka na nią, stroszy się a ona po dłuższym czasie go przegania a później chowa się w pościeli

edit: dzisiaj ganiam za jednym i drugim ze spryskiwaczem, bo wszystko inne olewają. W sumie jak głaszczę ich jednocześnie to jest spokój i mogą przebywać w odstępie 30cm bez burczenia. Jednak jak tylko ich zostawiam to Vaco zaczyna prychy i burki, ona jak zwykle się wkurza i się przeganiają wzajemnie. Jednak są już postępy, nie ma dzikiej furii jak na samym początku :P

Devona - Pon Maj 16, 2011 09:14

Bardzo proszę (wiem, że ponownie, ale tamte aukcje wygasły, a nie mogę sama znaleźć) o link do tego polecanej podróbki furminatora :) . Będę wdzięczna niezmiernie ;) .
zywym_trudniej - Pon Maj 16, 2011 10:25

http://allegro.pl/zw2-fur...1581453029.html

Właśnie zamówiłam niedawno, to wiem :D

LalaAla - Nie Maj 29, 2011 15:19

Hej :)
Planujemy z ukochanym za około 2 miesiące przygarnąć kotka. Mamy wybranego maleńkiego koteczka- musi być to maluszek gdyż musi zostać wychowany z naszymi szczurkami i od małego przyzwyczajany do tych zwierzątek. Powiedzcie mi kochani kociarze- czy plotki jakie słyszałam są prawdziwe? Mianowicie, że kotki mają o wiele lepszy charakter niż kocurki? Od kilku osób słyszałam, że kotki są bardziej pro ludzkie i bardziej przywiązują się do człowieka, chętniej bawią się. Czy to prawda? Oczywiście zwierzak będzie wykastrowany/ wysterylizowany nim przyjdzie do naszego domu.