Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?
Bel - Śro Kwi 06, 2011 23:30
mataforgana, Taka mądra jesteś to mi znajdź miejsce gdzie ja to upchnę remont mam i wszystkiego staramy się pozbyć a tu taka locha
Paulina87 - Czw Kwi 07, 2011 12:01
believe czekam na opinię. Jak już kilka osób powie, że dobre to ja też zamówię. Dopiero co mi przyszło 35 l pinio, ale to się szybko zużywa.
klauduska - Sob Kwi 09, 2011 00:55
dla mnie pinio to najgorsza ściółka ze wszystkich. 2 opakowania miałam i 2 razy jestem na nie. pyli, rozpada się, nie pochłania zapachów, szybko się zużywa itp
omry - Sob Kwi 09, 2011 10:40
No wiecie co. Co tydzień jeżdżę do Kauflandu niemal na drugi koniec miasta po Chipsi Mais cytrynową, bo nigdzie indziej w moim mieście jej nie ma. Wczoraj po szkole także pojechałam, jak co piątek, bo ze szkoły mam bliżej. Biorę ściółkę idę do kasy, a kasjerka do mnie: 29,99zł'. Ja się pytam, czy się nie pomyliła, a ona, że jak coś to do obsługi klienta. No to idę i tam mi mówią, że naprawdę ta ściółka podrożała aż 5zł.
Nie będę wydawała co tydzień 30zł na ściółkę. Jakby to były moje pieniądze, to okej, ale to pieniądze moich rodziców i nie mogę aż tak od nich wyciągać.
Karmę kupuję za 12zł i mam na cztery razy tyle czasu, co 10l. Chipsi Mais.
Weźcie polećcie, dziewczyny, jakąś inną dobrą i tańszą ściółkę.
PALATINA - Sob Kwi 09, 2011 12:25
Też sobie kupię te końskie trociny a animalii, jak tylko zużyję lnianą. Jestem z niej zadowolona, ale jednak nie umiem się przekonac do jej ciemnego koloru.
To dla mnie tak duży minus, że wracam do jasnych czysto wyglądających trocin.
Anonymous - Sob Kwi 09, 2011 12:25
omry napisał/a: | Weźcie polećcie, dziewczyny, jakąś inną dobrą i tańszą ściółkę. | wystarczy przeczytać ten temat, po to on jest.
agacia - Sob Kwi 09, 2011 21:21
Mi kolor sciolki nie przeszkadza, bo klatka stoi wysoko, wiec jej nie widze
Nibeneth - Nie Kwi 10, 2011 16:10
Polecicie mi jakąś fajną, tanią i łatwo dostępną ściółkę? obecnie mam zwykłe trociny. Słyszałam, że żwirek dla kota jest dobrym rozwiązaniem, ale jakoś nie mogę temu uwierzyć... . Wiem, wiem pewnie wszystko jest już tu napisane, ale ten wątek ma aż 85 stron .
gratis - Nie Kwi 10, 2011 18:18
Nibeneth, cofnij się max 10 w tył i będziesz wszystko wiedziała. Nie chodźcie na łatwiznę do tego stopnia. ; )
Nibeneth - Nie Kwi 10, 2011 20:25
Co myślicie o:
http://allegro.pl/podlask...1534173304.html
http://allegro.pl/hit-zwi...1541253340.html
?
Bel - Nie Kwi 10, 2011 21:18
Nibeneth, powiem tak: do tej pory byłam zwolenniczką drewnianego żwirku ze względu na własną wygodę-i cena kusząca i łatwość w sprzątaniu i nie rozsypuje się tak jak trociny.Ale odkąd podczas łączenia w dunach zaczęłam sypać trociny to doceniłam je.Nie zatykają ogonom nosków,nie ma problemów z oddychaniem a sprząta się tak samo łatwo.Przede wszystkim nie pylą się.Więc kupiłam 500litrów trocin i będę stosować w towerze
Nibeneth - Nie Kwi 10, 2011 22:01
Czyli najzwyklejsze trociny są najlepszym rozwiązaniem?
Niamey - Nie Kwi 10, 2011 23:42
Nibeneth, ale believe nie napisała, że najzwyklejsze Najzwyklejsze trociny rzadko są dobrym wyborem, a raczej zaszkodzą szczurom.
Nibeneth - Pon Kwi 11, 2011 00:06
Sorry, Coś ostatnio kiepsko z moim czytaniem ze zrozumieniem . To może jest coś godne polecenia i nie jest mega drogie?
Niamey - Pon Kwi 11, 2011 02:30
Nibeneth, spróbuj przejrzeć choćby kilka ostatnich stron, na pewno będą wymienione różne rodzaje wraz z opiniami. Ja trocin nie używam, więc ciężko mi coś poradzić. Dobre są pewnie trociny chipsi, vitakraft, końskie itp. Albo wpisz w szukajkę "trociny" i zawęź wyszukiwanie do działu "higiena i pielęgnacja"
|
|
|