To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

nezu - Sob Kwi 17, 2010 19:48

Gabryś, czyli przyszły małżonek Mangustowej cambri. ;)

Cyanek pokazuje charakterek

Piękna, która pokazała mi co to znaczy strydulacja u pająka.

Młody, przedwylinkowy samiec T. gigas

I najnowszy nabytek metodą handlu wymiennego, młodociana fryzjerka, czyli samiczka Lasiodora parahybana. ;)

Mangusta - Sob Kwi 17, 2010 19:57

ooo faktycznie niewielka ta parahybanka :) ale z niej wyrośnie na pewno wielkie babsko. Mam sentyment do tego gatunku.
nutaka - Sob Kwi 17, 2010 20:02

jessu mam ciarki :lol:
Grucha - Sob Kwi 17, 2010 20:07

no fryzjerka super , oby rosła wielka :]

no i ten cyanek ahh :D

olotep - Pon Kwi 19, 2010 16:46

Moja Poecilotheria pederseni po 7 wylineczce. Szatan jakich mało :mrgreen:
Niestety do sprzedania :<
Jakby ktoś chciał to zapraszam na gadu ;)
Pozdrawiam, Jakub

PS: Śliczny cyan <3

Maja - Pon Kwi 19, 2010 16:55

Poe są genialne. A na marginesie to wszytskie moje poe były bardzo spokojne i nie wiem skąd opinie, że to jedne z najgroźniejszych ptaszników, poza tym są piękne :mrgreen:
olotep - Pon Kwi 19, 2010 17:29

Jakieś miałaś wymużdżone Poe :mrgreen: :mrgreen:
Trafi się czasami spokojny osobnik, moja to jak ma fazę to boję się pojemnik otworzyć :mrgreen:

nezu - Pon Kwi 19, 2010 19:37

olotep napisał/a:
PS: Śliczny cyan <3

Dziękuję, też mnie zachwyca. ;)
Szkoda tylko, że jak dorośnie będzie szukał nowego domu, bo jak zwykle trafił mi się chłop... :roll:

[ Dodano: Wto Kwi 20, 2010 02:42 ]
takitam zoom...

Czyli moje nowe charakterne maleństwo.
Polecam oglądanie w pełnym rozmiarze, więcej ze swojego przedpotopowego sprzętu i trzęsącej się łapy nie wyciągnę.
I tak chyba pierwszy raz w życiu jestem zadowolona z efektu końcowego jeśli idzie o ośmionogi. ;)

futrzasta - Wto Kwi 20, 2010 07:25

to parahybanka? moja była słodka i kochana, nawet na ręce ją brałam ale po którejś wylince szatan z niej wyszedł! zaczęła się stawiać , czesać i tupać w ucieczce :twisted: jest słodka i okrutna, nie mam sumienia jej oddać choć każdy chce jej się pozbyć. takie slodkie i brzydkie są :P
Grucha - Wto Kwi 20, 2010 07:30

O tak parachybanki są wredne ale za to kochane :]

nezu, nie gadaj ze taki slaby masz aparat, na moim w życiu bym takich efektów nie uzyskał, a jakoś szczególnym gratem tez nie był :P

Maja - Wto Kwi 20, 2010 07:51

futrzasta napisał/a:
to parahybanka? moja była słodka i kochana, nawet na ręce ją brałam

Absolutnie nie pochwalam. Ptaszniki są do obserwowania i podziwiania, a nie do brania na rękę.

futrzasta - Wto Kwi 20, 2010 07:58

Maja napisał/a:
futrzasta napisał/a:
to parahybanka? moja była słodka i kochana, nawet na ręce ją brałam

Absolutnie nie pochwalam. Ptaszniki są do obserwowania i podziwiania, a nie do brania na rękę.

ojojoj spokojnie, dobrze o tym wiem. Jako, że boje się pająków brałam czasami malucha dla swojenia się z nimi. moje inne pajączki nie są stresowane.nie tykam ich zadnymi patykami, nie wyciągam nie narzucam się :wink:

[ Dodano: Wto Kwi 20, 2010 08:06 ]
nie jestem ostatnio fotografowa bo brak czasu ale pstryknęłam kilka fotek na odwal ;) no to wrzucę kilka osobników
L.parahybanka

norka irminki.siedzi tym już chyba kilka miesięcy.wszystko pozamykane zajzeć nie można

versi mnie oszukała!! siedziała w pajęczynie kilka miesięcy i nagle wyszła...w starym ubraniu :\

2 dniowi przyjaciele...jedno zginęło śmiercią tragiczną.ehh nie mam sumienia karmić karaczanami

nezu - Wto Kwi 20, 2010 08:56

futrzasta napisał/a:
to parahybanka

lasia lasia. :lol:

Musiałam ją przekupić karaczanem żeby zrobić te fotki, wczoraj pastwiła się nad pincetą (pokąsała i wyczesała się na nią jednocześnie).
Charakterna babeczka. ;)

futrzasta - Wto Kwi 20, 2010 09:23

to dziwne , ze parahybany polecane są dla początkujących :P
zywym_trudniej - Wto Kwi 20, 2010 15:29

Dobra to i ja się pochwalę moimi ośmionogami :) Wczoraj było sprzątanie i Nezu robiła za seksera.

Brunetka (Psalmopoeus reduncus) samiczka około 4 cm dc, na zdjęciu nażarta, przed wylinkowa ;)

Guliwer (Psalmopoeus cambridgei) samiczka ok 6 cm dc

Avicularia sp. Peru purple samiec 3,5 dc

Avicularia geroldi, ok 2 cm dc, nie spieszy jej sie z wylinkami, płci nie stwierdzono ;)

Hrabianka (Avicularia diversipes) samica ok 3,5 cm dc, tuż przed wylinką ;)

Psalmopoeus pulcher samiec ok 4 cm dc, powylinkowo jako żelek :)

T. gigas samiec ok 3 cm dc

Avicularia purpurea maleństwo które się bardzoooo wolnoooo wylinkuje w tej chwili niecałe 2 cm dc.

Dziękuje bardzo Nezu za wyseksowanie moich ośmionogów, szczęśliwa jestem z samiczek strasznie :)