Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1
lilith - Pią Sie 24, 2012 21:14
w takiej klatce to max 1 mysz , chyba zeby pietro miala to max 2 ale ogolnie jest bardzo mala i wymagalaby wymiany za jakis czas , a na szczurka to jest mikroskopijna wrecz
pewnie ktos cie wprowadzil w blad i niestety musisz to zmienic
a to moja klatka wlasciwie polaczenie 2 , szczurzej i swinkowej , z czasem zyska jeszcze pewnie 1 nadbudowke poniewaz mam jeszcze nieco mniejsza klake , ale to wtedy jak dolaczy 5 szczuras , wystroj sie zmienia co jakis czas i sa dodawane nowe hamaki i inne atrakcje
mieszkaja w niej 4 szczurasy juz dosc duze
Myslicielka - Pią Sie 24, 2012 21:18
lilith, ciekawe rozwiązanie, jaki rozmiar razem ma ta połączona klatka ?
lilith - Pią Sie 24, 2012 21:20
wys 100 cm , szer 40 , dl 70
Niamey - Pią Sie 24, 2012 21:36
agu, zawsze możesz wykorzystać tę klatkę jako nadbudówkę do np. jakiejś niedrogiej, używanej króliczówki z allegro.
Ejs - Śro Sie 29, 2012 19:42
lilith, no i piekna klatencja a jak pieknie hamakowo.
U mnie hamaki capią po kilku godzinach od zawieszenia masakra, dlatego wole bardziej plastiki wszelkiego rodzaju
blueturk - Śro Sie 29, 2012 23:21
Skromnie, bo większość hamaków w praniu, poza tym część wyposażenia w drugiej klatce razem z Bruce'm.
Ejs - Czw Sie 30, 2012 05:58
blueturk, Można by jakiś koszyczek dodać i będzie git
Ale zielono - zółty sputnik to moje marzenie
smeg - Czw Sie 30, 2012 07:32
blueturk, fajnie wygląda, ja bym tylko dodała więcej "powierzchni płaskich" Półek albo dużych koszyków. No i zlikwiduj tę półkę z prętów
mmarcioszka - Czw Sie 30, 2012 12:36
blueturk, całkiem fajnie. Zastąp tylką tę półkę z prętów jakąś pełną plastikową
unicorn - Sob Wrz 01, 2012 10:19
Jakie przemeblowanie do tego plusa? Już nie mogę na niego patrzeć... Trzy sprzątania tak samo wygląda.
Zastanawiam się nad hamakami, ale nie chcę ich odzwyczajać od plastikowego stylu życia.
Możliwe, że niedługo będę mieć jeszcze jednego malucha, w sumie pięć. Nie będzie im ciasno?
Ninek - Sob Wrz 01, 2012 10:28
Wg mnie za mało powierzchni płaskich. Dodałabym albo jeszcze jeden taras, albo chociaż jakieś większe koszyczki.
No i hamaki to wg mnie konieczność
unicorn - Sob Wrz 01, 2012 10:42
No ja bym chciała, ale będą siuśkać, a nie mam ich ilościowo na tyle, żeby pozwolić sobie zmieniać kilka razy dziennie. Plastiki to najwygodniejsza sprawa, więc może faktycznie jeszcze jeden taras, chociaż one i tak 2/3 swojego dnia spędzają pod kocem, 1/6 w sputnikach i drugą 1/6 na wybiegu.
smeg - Sob Wrz 01, 2012 11:28
unicorn, myślę, że według nowego kalkulatora klatkowego, który uwzględnia płaskie powierzchnie w klatce, 5 szczurów na pewno Ci się tam nie zmieści Mają mało miejsca do pochodzenia - tylko kuweta i jeden taras. Przydałyby się jeszcze ze 2 półki i jakieś większe hamaki, też robiące za "półki"
unicorn - Sob Wrz 01, 2012 13:31
Spróbuję z tarasami. Po przemyśleniu hamaki odpadają. Jak dalej będzie mało miejsca zmienię klatkę i tyle.
mmarcioszka - Sob Wrz 01, 2012 22:23
Półki/koszyki faktycznie zwiększa Ci powierzchnię użytkową, więc warto cos jeszcze wcisnąć. A z hamakow szczury na pewno się ucieszą
|
|
|