Archiwum - Psiaki VIII
wilczek777 - Nie Kwi 27, 2014 19:07
Dzisiaj na przedszkolu była dziewczyna z tollerem... o jakie urocze mądre stworzonko
Pućka - Nie Kwi 27, 2014 22:08
Sorgen, moim zdaniem jeśli trafia się taka okazja, i tak jak mówisz lepszego startu hodowli nie mogłaś sobie wymarzyć, to może warto zaryzykować?:) A sunia jest boska Pytałaś hodowczyni o jej charakter?
Sorgen - Pon Kwi 28, 2014 00:31
Z sama hodowczynią jeszcze nie rozmawialam bo jest na wystawie za granica, przeszlam że tak powiem pierwszy etap u osoby której hodowczyni ufa. W weekend dalsze rozmowy już konkretniejsze
Pućka - Pon Kwi 28, 2014 10:35
Sorgen, no to trzymam kciuki:)
Mój Pumba: https://www.facebook.com/...?type=3&theater
wilczek777 - Pon Kwi 28, 2014 18:02
Jaka śmieszna łapka ;D
Ninek - Pon Kwi 28, 2014 19:41
Dobrze kojarzę, że ktoś z forum karmi psa karmą Purizon?
Fox je TotW ale właśnie widzę, że na zooplusie Purizon jest w tej samej cenie a nie ma ziemniaków.
Zastanawiam się nad zmianą ale trochę się boję. Taste to pierwsza sucha karmą jaką Fox w ogóle toleruje.
EDIT
Doczytałam, że Purizon też ma ziemniaki
nimka - Pon Kwi 28, 2014 21:02
Ja karmię (tzn. teraz kończy się pierwszy worek 13,5 kg), ale widzę, że już nieaktualne
Ninek - Pon Kwi 28, 2014 21:05
nimka, jeśli jest lepsza to aktualne, mimo ziemniaków
Docelowo planuję barfa ale to musi poczekać aż się wyprowadzę (nie ma opcji, żeby rodzice karmili suki barfem jak mnie nie będzie a jednego psa przecież nie przestawię bo suki oszaleją z zazdrości...).
nimka - Pon Kwi 28, 2014 21:22
Składy wygląda całkiem zachęcająco (przede wszystkim 70% mięsa za TAKĄ cenę ), pies je chętnie (ale on prawie wszystko je chętnie ), karma ładnie pachnie... tymczasowy kot Rysio psu ją kradnie jak pies rano nie zdąży zjeść śniadania... czyli kotu smakuje bardzo. Akurat kot ten wybredny jest
Ja kupiłam tą wersję smakową:
http://www.zooplus.pl/sho.../purizon/316015
Przemyśl tylko, czy Purizon nie ma za dużo białka jak dla Twojego psa i dla psów Twoich rodziców (nie pamiętam ile lat ma Twój pies i dwa pozostałe i czy mają zdrowe nerki - jedna z tych dwóch teorii głosi, że psy starsze lub szczególnie z chorymi nerkami nie powinny jeść karmy wysokobiałkowej, bo to obciąża dodatkowo nerki). Dasz radę dokładnie odmierzać dawkę, żeby nie przesadzić z ilością białka przyjmowanego w ciągu dnia? O ile oczywiście jesteś za tą teorią o szkodliwości białka dla nerek
Ninek - Pon Kwi 28, 2014 21:52
Suki jedzą inną karmę więc to nie problem
Fox młody i zdrowy. Ale sama nie wiem co robić. Boję się, że znowu się rozesra i będzie problem. Kilka dni jeszcze mam na poczytanie i zastanowienie się.
Przy Foxie smak karmy nie ma większego znaczenia - on też jest z tych, które zjedzą wszystko (poza galaretką owocową ).
Ninek - Pią Maj 02, 2014 18:15
Ulicę ode mnie zamieszkał bulterrier. Ma chyba ze 2 miesiące, biały z ciapą na oku i uchu (po skosie) - czyli mój wymarzony.
Wyczochrałam, wylizał mi całą twarz i jest przepiękny i przewspaniały
Ja wiem, że to specyficzne psy, żadnego nie znam, ale są tak obłędne
Sorgen - Sob Maj 03, 2014 12:30
Ninek chcesz moją na tydzień wakacji Z opinii innych posiadaczy bulli i ich hodowców to Delta jak na bulla jest bardzo kumata
A jakbyś chciała bulle na żywo poznać to i we Wrocku i w Opolu jest ich masa, jak coś mogę Ci namiar na kilku właścicieli dać
Ninek - Sob Maj 03, 2014 12:38
Sorgen, gdyby nie mój zazdrośnik to z chęcią bym przygarnęła
Muszę częściej do parku chodzić z Foxem (stada psów luzem tam biegają więc raczej omijamy to miejsce) to może się z tym młodym zakumpluje
W tym bloku mieszka już przepiękny buldożek francuski i teraz ten prosiak - obłędny zestaw
Lavi - Sob Maj 03, 2014 12:43
A ja muszę popiać trochę z zachwytu. Wybraliśmy tak sympatyczną hodowczynię, że głowa mała Pisałam do kilku hodowców, ale kontakt był taki oschły i często nie odpisywali, podawali suche fakty. A ona zaprosiła mnie do siebie, pokazała psiaki, pozwoliła samemu wybrać imię rodowodowe, powiedziała, że bez problemu rozłoży mi kasę za psiaka na raty i jeszcze pozwoliła mi wpłacić zaliczkę troszkę później, ze względu na przeprowadzkę Już się nie mogę doczekać, aż maluchy się urodzą... Chciałabym już wybierać swoją kluchę
A co do imienia stanęło na trzech: Alucard, Ananasi albo Anubis. Ostatnie nam się póki co podoba najbardziej. Mój TŻ mówi, że i tak w domu będzie wołał na niego Marley, bo uwielbia to imię
wilczek777 - Sob Maj 03, 2014 13:20
Lavi dobry kontakt z hodowcą to połowa sukcesu Mi się podoba Alucard (obłędne ) i Anubis oczywiście
|
|
|