To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

wilczek777 - Nie Kwi 27, 2014 19:07

Dzisiaj na przedszkolu była dziewczyna z tollerem... o jakie urocze mądre stworzonko :serducho:
Pućka - Nie Kwi 27, 2014 22:08

Sorgen, moim zdaniem jeśli trafia się taka okazja, i tak jak mówisz lepszego startu hodowli nie mogłaś sobie wymarzyć, to może warto zaryzykować?:) A sunia jest boska :serducho: Pytałaś hodowczyni o jej charakter?
Sorgen - Pon Kwi 28, 2014 00:31

Z sama hodowczynią jeszcze nie rozmawialam bo jest na wystawie za granica, przeszlam że tak powiem pierwszy etap u osoby której hodowczyni ufa. W weekend dalsze rozmowy już konkretniejsze :)
Pućka - Pon Kwi 28, 2014 10:35

Sorgen, no to trzymam kciuki:)

Mój Pumba: https://www.facebook.com/...?type=3&theater

wilczek777 - Pon Kwi 28, 2014 18:02

Jaka śmieszna łapka ;D
Ninek - Pon Kwi 28, 2014 19:41

Dobrze kojarzę, że ktoś z forum karmi psa karmą Purizon?
Fox je TotW ale właśnie widzę, że na zooplusie Purizon jest w tej samej cenie a nie ma ziemniaków.
Zastanawiam się nad zmianą ale trochę się boję. Taste to pierwsza sucha karmą jaką Fox w ogóle toleruje.

EDIT
Doczytałam, że Purizon też ma ziemniaki :(

nimka - Pon Kwi 28, 2014 21:02

Ja karmię (tzn. teraz kończy się pierwszy worek 13,5 kg), ale widzę, że już nieaktualne ;)
Ninek - Pon Kwi 28, 2014 21:05

nimka, jeśli jest lepsza to aktualne, mimo ziemniaków ;)
Docelowo planuję barfa ale to musi poczekać aż się wyprowadzę (nie ma opcji, żeby rodzice karmili suki barfem jak mnie nie będzie a jednego psa przecież nie przestawię bo suki oszaleją z zazdrości...).

nimka - Pon Kwi 28, 2014 21:22

Składy wygląda całkiem zachęcająco (przede wszystkim 70% mięsa za TAKĄ cenę 8) ), pies je chętnie (ale on prawie wszystko je chętnie :roll: ), karma ładnie pachnie... tymczasowy kot Rysio psu ją kradnie jak pies rano nie zdąży zjeść śniadania... czyli kotu smakuje bardzo. Akurat kot ten wybredny jest :wink:

Ja kupiłam tą wersję smakową:
http://www.zooplus.pl/sho.../purizon/316015

Przemyśl tylko, czy Purizon nie ma za dużo białka jak dla Twojego psa i dla psów Twoich rodziców (nie pamiętam ile lat ma Twój pies i dwa pozostałe i czy mają zdrowe nerki - jedna z tych dwóch teorii głosi, że psy starsze lub szczególnie z chorymi nerkami nie powinny jeść karmy wysokobiałkowej, bo to obciąża dodatkowo nerki). Dasz radę dokładnie odmierzać dawkę, żeby nie przesadzić z ilością białka przyjmowanego w ciągu dnia? O ile oczywiście jesteś za tą teorią o szkodliwości białka dla nerek ;)

Ninek - Pon Kwi 28, 2014 21:52

Suki jedzą inną karmę więc to nie problem :)
Fox młody i zdrowy. Ale sama nie wiem co robić. Boję się, że znowu się rozesra i będzie problem. Kilka dni jeszcze mam na poczytanie i zastanowienie się.

Przy Foxie smak karmy nie ma większego znaczenia - on też jest z tych, które zjedzą wszystko (poza galaretką owocową :] ).

Ninek - Pią Maj 02, 2014 18:15

Ulicę ode mnie zamieszkał bulterrier. Ma chyba ze 2 miesiące, biały z ciapą na oku i uchu (po skosie) - czyli mój wymarzony.
Wyczochrałam, wylizał mi całą twarz i jest przepiękny i przewspaniały :serducho:
Ja wiem, że to specyficzne psy, żadnego nie znam, ale są tak obłędne ;(

Sorgen - Sob Maj 03, 2014 12:30

Ninek chcesz moją na tydzień wakacji :> Z opinii innych posiadaczy bulli i ich hodowców to Delta jak na bulla jest bardzo kumata :mrgreen:
A jakbyś chciała bulle na żywo poznać to i we Wrocku i w Opolu jest ich masa, jak coś mogę Ci namiar na kilku właścicieli dać :)

Ninek - Sob Maj 03, 2014 12:38

Sorgen, gdyby nie mój zazdrośnik to z chęcią bym przygarnęła :lol:
Muszę częściej do parku chodzić z Foxem (stada psów luzem tam biegają więc raczej omijamy to miejsce) to może się z tym młodym zakumpluje :twisted:
W tym bloku mieszka już przepiękny buldożek francuski i teraz ten prosiak - obłędny zestaw :mrgreen:

Lavi - Sob Maj 03, 2014 12:43

A ja muszę popiać trochę z zachwytu. Wybraliśmy tak sympatyczną hodowczynię, że głowa mała :DD Pisałam do kilku hodowców, ale kontakt był taki oschły i często nie odpisywali, podawali suche fakty. A ona zaprosiła mnie do siebie, pokazała psiaki, pozwoliła samemu wybrać imię rodowodowe, powiedziała, że bez problemu rozłoży mi kasę za psiaka na raty i jeszcze pozwoliła mi wpłacić zaliczkę troszkę później, ze względu na przeprowadzkę :mrgreen: Już się nie mogę doczekać, aż maluchy się urodzą... Chciałabym już wybierać swoją kluchę :lol:
A co do imienia stanęło na trzech: Alucard, Ananasi albo Anubis. Ostatnie nam się póki co podoba najbardziej. Mój TŻ mówi, że i tak w domu będzie wołał na niego Marley, bo uwielbia to imię :wink:

wilczek777 - Sob Maj 03, 2014 13:20

Lavi dobry kontakt z hodowcą to połowa sukcesu :P Mi się podoba Alucard (obłędne :P ) i Anubis oczywiście ;)