To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XV

agacia - Nie Lut 03, 2013 23:00

Ninek, ja mam dla swoich psów szelki z Rowerlandu i bardzo je sobie chwalę. Azja tez miała sprzęty z Rowerlandu. A co do rozmiarówki to możesz też zobaczyć w Manmacie, bo oni maja chyba wiekszy zakres rozmiarów. Co do szelek Hificy, to widziałam jak leżą na kilku psach i nie podobało mi się to. Mam wrażenie, że obwód na szyi był za duży, a w szelkach ten obwód musi być dość ścisły, przez co jak pies się naciągnął to taśma zachodziła tym psom na stawy barkowe.
Co do linek amortyzowanych to też mam z Manmata. Nie przekonują mnie całe rozciągane, bo w nich trudniej psa kontrolować jak trzeba przytrzymać krótko. We Wrocławiu znajomy sprzedaje sprzęty Manmatowe, więc w razie czego mogłabys nawet z psem podjechać by dobrać właściwy rozmiar.

A jeszcze odnośnie sledów z Hificy to nigdy nie widziałam by na zawodach zaprzęgów ktoś używał ich sprzętów, a Manmaty czy Rowerlandy ma cała masa osób. Hifica robi sprzęt dla "laików" ;)

Nakasha - Pon Lut 04, 2013 00:04

Tak, w fizjologach można swobodnie jeść kupy. ;) Za to w zabudowanych nie można oddychać ani ziajać...
Bel - Pon Lut 04, 2013 09:41

Tess, ona wielkośc po mamusi odziedziczyła. Jej brat z resztą też do dużych nie należy bo waży całe 18kg... rodziców collaki są ogromne : 27 i 29kg bez grama tłuszczu. A mój Falafel to kurdupel. Ale to i lepiej. I tak ją odchudziłam bo jak przyjechała do nas była hmmm dosyc okrągła ;)
Mnie najbardziej zaskakują ludzie pytający czemu ten szelciak jest taki duży bądź "o rany jaki ładny długowłosy husky".... :roll:

sachma - Pon Lut 04, 2013 09:59

Bel napisał/a:
"o rany jaki ładny długowłosy husky"

a gdzie ta twoja do husky podobna? o.O ani pysk, ani budowa.. nawet układ koloru się nie zgadza :P

Bel - Pon Lut 04, 2013 10:00

sachma, dlatego informuję, że to nie husky tylko przerośnięty jamnik :lol:
sachma - Pon Lut 04, 2013 10:01

Bel, no z pyska to bliżej jej do jamnika :P
Bel - Pon Lut 04, 2013 10:03

sachma, powiem Ci, że ludzie są na tyle głupi, że nawet jak powiedziałam, że to jeszcze źrebak kuca szetlandzkiego to chyba uwierzyli...
Ninek - Pon Lut 04, 2013 10:28

agacia, a jak to jest z karabinkami w linkach? Ktoś mi pisał, ze na niektórych zawodach nie dopuszczają do startu linek z dwoma karabińczykami, tylko z karabinkiem i pętlą z drugiej strony (przy okazji - jak toto wtedy sie montuje?).
PALATINA - Pon Lut 04, 2013 11:08

Nakasha napisał/a:
Tak, w fizjologach można swobodnie jeść kupy. Za to w zabudowanych nie można oddychać ani ziajać...

Skórzane też gorzej się myje z kupy. Przerabiałam, choć na zwykłym skórzanym, gdy Czata była mała i miała epizod kupożerstwa strasznego. :P

agacia - Pon Lut 04, 2013 11:37

Ninek, to dotyczy skijouringu i cannicrosu. Pamietam jakąś dyskusje na ten temat na forum zaprzęgowym i właśnie sobie przejrzałam regulamin, w którym jest napisane, że karabińczyk na stałe ma być zamocowany do pasa, a nie do linki, więc linke dopinasz do tego karabinczyka :) Nie pamiętam tylko czemu to miało służyć :roll: W każdym razie na dogtrekkingu nikt sie o to czepiac nie będzie :)
Ninek - Pon Lut 04, 2013 11:48

agacia, chodzi chyba o to, żeby karabińczyk sie nie zerwał i nie walnął w psa.
A ja potrzebuje linke również na rower. To nasz kolejny plan, jak dogtrekking opanujemy ;)

agacia - Pon Lut 04, 2013 12:07

No własnie chyba o coś takiego chodziło w tym. Ja polecam linke z 2 karabinczykami brązowymi.
Ninek - Pon Lut 04, 2013 12:12

Hmm, pytanie z serii 'dziwnych' - jak sie mocuje linke do roweru? :twisted:
Lavi - Pon Lut 04, 2013 12:18

Ninek, Najlepiej mieć specjalny uchwyt, który się przymocowuje do siodełka i wtedy na to zaczepiasz linkę.
Ninek - Pon Lut 04, 2013 12:24

Lavi, do siodełka? :shock: przecież bym sie zabiła, jakby pies tylko zaczął ciągnąć. Do kierownicy sie mocuje.