Archiwum - Pajączki ^_^
Lavi - Pią Kwi 02, 2010 20:15
Przyjrzę się, może coś zobaczę;)
A złapałam je w takiej pustej studzience. Raczej to jest beczka wkopana w ziemię i zasłonięta przykryciem ;DD
Mangusta - Pią Kwi 02, 2010 20:16
Lavi, też Cię wkręca zbieractwo krajowych? świetna zabawa, a te nasze są równie ciekawe co i ptaszniki... to co masz faktycznie wygląda na kątnika domowego. daj mu dużo poziomej przestrzeni i sporo gałązek, one robią poziome sieci w koronach krzaków.
zuuzuushii napisał/a: | żył 9 lat.... na samicę był zbyt wątły, ale co ja tam wiem... |
jak żył 9 to musiał być samicą
zuuzuushii - Pią Kwi 02, 2010 20:17
hihi spoko, naprawdę mi się spodobał. Widziałam je już wcześniej ale nie byłam pewna czy nadają się dla mnie. Teraz już wiem. Są śliczne i nie rzucą mi się do gardła ^ ^ tak więc sądzę, że się skuszę...
Lavi, nie mam pojęcia co to za pająk, ale jest wielki i piękny^^
ps. Co wy robicie później z tymi krajowymi pająkami? ? ?
Mangusta - Pią Kwi 02, 2010 20:19
zuuzuushii napisał/a: | ps. Co wy robicie później z tymi krajowymi pająkami? ? ? | jak mi samiec dojrzeje to zyzusie rozmnożę i sprzedam jako "pseudo-czarna wdowa CB 2010" resztę też mam zamiar rozmnażać. one mają o wiele bardziej rozbudowane zachowania od ptaszników i są niezwykle ciekawe w obserwacji...
Lavi - Pią Kwi 02, 2010 20:25
Mazoku, to jutro powywiercam dziurki w pudełkach i poprzekładam przez nie poziomo patyczki, żeby sobie uplotły sieci. W tamtym roku złapałam taką samicę w tym samym miejscu i kokon mi złożyła ;DD Ale potem wypuściłam, bo nie miałam pojęcia co z nimi robić.
Właśnie wkręciły mi się krajowe pajunki i chcę parę ciekawszych upolować
Mangusta - Pią Kwi 02, 2010 20:28
ja miałam swego czasu gigantyczne kątniki, dochodzące do 8cm z nóżkami a w piwnicy raz widziałam giganta który samego ciałka miał 2cm (chyba samica w ciąży). muszę kupić zapas pudełeczek na sosy i połapać tego więcej.
pamiętaj tylko by pająka nie dogrzewać, nasz kątnik w schronie padł bo oba pomieszczenia w egzotarium nie wietrzone dochodzą do 30 stopni.
Lavi - Pią Kwi 02, 2010 20:29
Postawiłam je na parapecie przy oknie. Są w pokojowej temp. bo ja póki co nie mam co dogrzewać z pająków. Dałam im po mączniku ale nie są zbytnio zainteresowane.
Chcę już skakuny i nasadkę do zdjęć macro ;DD
Mangusta - Pią Kwi 02, 2010 20:43
moje kątniki jadły szynkę nabitą na patyk do szaszłyka
Lavi - Pią Kwi 02, 2010 20:45
Haha to jedzą takie rzeczy? Nie wiedziałam.
Jutro jak im przemebluje wiaderka to coś wymyślę.
I pytanko: Są w stanie przegryźć plastik? Bo się zastanawiam nad tymi wieczkami plastikowymi od wiaderek...
Mangusta - Pią Kwi 02, 2010 21:10
Lavi napisał/a: | Są w stanie przegryźć plastik? | gdzie tam takie rzeczy to ewentualnie u dużych ptaszników...
futrzasta - Pią Kwi 02, 2010 21:46
http://ulubiency.wp.pl/ka...,wiadomosc.html
zapraszam do przeczytania żenującego artykułu
Mangusta - Pią Kwi 02, 2010 22:23
to ja wyjaśnię, żeby nie było później problemów - listy nie ma, jest w trakcie stwarzania co znaczy, że póki co nie obowiązuje i można sobie kupować co się chce.
z brachypelmami jest faktycznie kłopot, bo znajdują się na citesie, ale ustawa określa, że obowiązkowi rejestracji podlegają ptaki, ssaki, gady, płazy i ryby z załącznika II, więc nie ma mowy o pajęczakach - co oczywiście nie przeszkadza policji w wysnuwaniu kolejnych bzdurnych oskarżeń i denerwowaniu kolejnych nieszczęsnych obywateli, którzy nie znają swoich praw. niestety także rzecznik praw obywatelskich wydaje się być konowałem, gdyż dostałam niedawno od niego pismo i wynika... no cóż, tyle że się na prawie nie zna. podstawowa zasada domniemania niewinności kuleje w Polsce jak patyczak z powyłamywanymi nogami.
nezu - Pią Kwi 09, 2010 13:34
Piękna mi w nocy wyliniała.
jokada - Pią Kwi 09, 2010 15:02
skakun w ogródku już się obudził
tylko fotografia nędzna aż boli
Grucha - Pią Kwi 09, 2010 15:17
ładny ładny szkoda że słabe zdjęcie.
a ja się pochwale tym, że wczoraj po 1,5h polowania udało mi się złapać uciekiniera
|
|
|