Archiwum - Psiaki vol.VII
Tess - Sob Kwi 03, 2010 11:50
sachma, skoro pytasz, to powiem szczerze, mi się straszie takie imię nie podoba, ale to Tobie ma się podobać, więc bierz, jeśli Ci pasuje.
sachma - Sob Kwi 03, 2010 13:12
Tess, dzięki za szczerą opinie powiem szczerze, że mało komu się spodobało z domowników ale mi strasznie wpadło w ucho.. najbardziej ze wszystkich wczorajszych (siedziałam przez 3h wertowałam wszystkie boskie i półboskie imiona, imiona demonów itd z mitologii Egipskiej, Rzymskiej, Greckiej, Asteków [jakie wykręcone są te ich imiona ] Ludu jakiegoś tam, Chin, Japonii i mitologii Arabskiej i tylko to wpadło mi w ucho a wszystkie wymawiałam na głos kilka razy żeby to usłyszeć
Lama - Sob Kwi 03, 2010 13:22
A ja ze względu na dziecia kupiłam tym razem krople Fiprex, dobre to? Zawsze kupowałam suczy obrożę Preventic, raz czy dwa Kiltix, i obie działały, no ale młody ją za obrożę ciągnie, więc tym razem byłam zmuszona wziąć krople...
Tess - Sob Kwi 03, 2010 13:35
Lama, ja używam Fiprexu, działa, ale nie gwarantuję, na ile, bo moja sucz ma jednocześnie Preventic.
sachma, w takim razie bierz i się nie przejmuj. Ja jeszcze nie jestem pewna, ale coraz bardziej przekonuję się do imienia Koiru/Koira, ew. Koivu, tylko nie wiem, jak miałabym toto wołać na torze. XD
sachma - Sob Kwi 03, 2010 13:47
Tess, oj imię nie do wymówienia dla mnie w szybkim tempie nie wymawiam dobrze R więc może dlatego nie lubię imion gdzie ta literka jest w środku, bo na początku jeszcze dam radę
a wiesz już kiedy jedziesz po malucha? czy jeszcze nawet ciąży nie ma ?
Szura - Sob Kwi 03, 2010 15:11
Ja nadal nie wiem, skąd wzięłaś Koiru, skoro wszędzie jak byk jest, że Koira. xD
Koiru ble, Koira całkiem ładne. Koivu zbyt wydumane jak dla mnie.
Anonymous - Sob Kwi 03, 2010 15:12
sachma, szczerze mówiąc, to po tym jakie imiona dawałaś szczurom, spodziewałam się czegoś lepszego;p malik, mimo, że z mitologii, to brzmi mi tak samo jak tofik, alik i fafik ;p no ale grunt, żeby się tobie podobało.
Layla - Sob Kwi 03, 2010 15:21
Mi też się kojarzy z alikiem i tofikiem
sachma - Sob Kwi 03, 2010 15:23
agu, bo tym razem chciałam krótkie, miłe w brzmieniu imię które będę mogła wrzasnąć na pół wiochy w razie czego
Tess - Sob Kwi 03, 2010 15:30
Szura, Koivu znaczy dla odmiany brzoza. XD Mi się Koiru podoba i już, nieważne, skąd wzięte. Zresztą, spytam się Finki, jak to jest, gdy będę mieć okazję.
Spytam jeszcze znajomą, skąd wytrzasnęła imiona dla swoich psów, może mi coś poradzi, jej oba strasznie mi się podobają - Jinx suka i Kaiden pies.
sachma, nic nie wiem. Malik mi się nie podoba z podobnego powodu, co napisały dziewczyny. Dla mnie to to samo co Tofiic, Pimpek czy inny Ciapek.
sachma - Sob Kwi 03, 2010 15:43
Cytat: | Mi też się kojarzy z alikiem i tofikiem |
miało się nie kojarzyć.. szukam dalej..
drugi na liście był Shen "szejn" ale jakoś tak.. hym.. chyba jeszcze poczekam bo na razie szukam imienia dla małego czarnego diabła
Szura - Sob Kwi 03, 2010 16:00
Cytat: | Koivu znaczy dla odmiany brzoza. XD |
Bjork ją nazwij.
Cytat: | Mi się Koiru podoba i już, nieważne, skąd wzięte. Zresztą, spytam się Finki, jak to jest, gdy będę mieć okazję. |
Sprawdzałam w kilku miejscach, ba, odmianę rzeczownika sprawdziłam - koiru jest z kosmosu. xD Niemniej: najważniejsze, żeby Tobie się podobało (na torze i tak będzie "Bez, Bez, Bez", muahaha).
Tess - Sob Kwi 03, 2010 16:08
Szura, wiesz, możliwe, że mi się podobało Koira i Koivu, zawsze Ci mówiłam, że jedno to pies, a drugie drzewo, może potem mi się tak zmieszało, że wyszło Koiru, które mi się podoba bardziej niż dwa pierwotne. XD
Sama jesteś "Bez, Bez, Bez"...
Anonymous - Sob Kwi 03, 2010 16:21
sachma spoko, jeszcze masz czas. może głupie porównanie, ale ja przed ciążą miałam mnóstwo wymyślonych imion dla dziecka, w ciąży przyszły mi do głowy zupełnie inne, a jak się urodziła, to pasowało do niej tylko ufo i maya;p także relaks, znajdzie się
zuuzuushii - Sob Kwi 03, 2010 16:42
Malik? Tak nazywa się narzeczony siostry mojej TŻ hiihihhiihhiihihh To jego nazwisko rodowe... będę mogła się z niej ponalewać
|
|
|