To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. III

Anonymous - Sob Mar 19, 2011 21:30

jak objawia się alergia na koty?
Anonymous - Sob Mar 19, 2011 22:14

lzawienie, katar, czasami wysypka, ale to chyba rzadziej.
furburger - Sob Mar 19, 2011 22:35

katasza napisał/a:
lzawienie, katar, czasami wysypka, ale to chyba rzadziej.

i duszności ;)

L. - Nie Mar 20, 2011 08:58

na samym początku przede wszystkim nagła utrata włosów w miejscu brwi, a także intensywne drapanie w okolicach karku, uszu.

furburger, kot może mieć np. alergie pokarmową i wcale się nie dusić :)

Fea - Nie Mar 20, 2011 09:12

Alergia NA koty, nie u kota.
Anonymous - Nie Mar 20, 2011 10:28

ej to mój kot ma takie nad brwiami, znaczy się, że ma tam kłaki, ale od boku wygląda łysawo i to odkąd go mamy, to na pewno jest alergia?
Anonymous - Nie Mar 20, 2011 10:48

http://i889.photobucket.c...on/DSC08320.jpg
http://i889.photobucket.c...on/DSC04582.jpg

Ninek - Nie Mar 20, 2011 10:50

Wszystkie moje koty mają tam łysawe. Śmieje sie, że skronie im łysieją :P
L. - Nie Mar 20, 2011 14:32

Łysawe tak jak Ninek pisze każdy kot ma ;d mój też. Mi chodzi o łyse placki dosłownie (podczas alergii juz).
Anonymous - Nie Mar 20, 2011 18:46

super, już się wystraszyłam, że jestem wyrodną matką i nic nie zauważyłam tyle czasu ;p
Ninek - Śro Mar 23, 2011 15:03

Jak można leczyć na zapalenie pęcherza nie tego kota co trzeba? ;(

Zobaczyłyśmy z mamą siki z krwią na podłodze. Szarusia zawsze tam sika jak sie problemy zaczynają, babcia nam jeszcze powiedziała, że widziała ją kilka razy w bidecie (gdzie często sika jak jest chora). A to ona notorycznie ma zapalenie pęcherza. Żaden inny kot nigdy nie miał.
Zostawiłyśmy ją samą na noc żeby zobaczyć czy sie powtórzy no i znowu była różowa kałuża. No to do weta i dostała całą baterie zastrzyków, później antybiotyk do domu.
A to nie ona! Jak ją zostawiłyśmy samą luzem Karmel musiał sie wymknąć z pokoju...
Tym sposobem 3 dni leczyłyśmy nie tego kota...
Ja wiem, że przez problemy z ojcem jesteśmy zamotane, ale żeby aż tak? ;(

Anonymous - Pon Kwi 04, 2011 15:00

jak dlugo koty sie marcuja? te durnie znacza juz od miesiaca i mam ich serdecznie dosc. musialam moj papasam wyniesc do piwnicy :roll:
Tygrys66 - Śro Kwi 13, 2011 23:48

Koty potrafią marcować od 1 stycznia do 31 grudnia ^^ Tym dłużej im większa frustracja właściciela ^^

A serio to wnioskuję że chodzi o kocury? Bo jeśli tak to będą znaczyły tak długo jak będą miały jajca - taka właściwość... Poczują kotkę- znaczą, nie poczują - znaczą na wszelki wypadek. Czasem mniej, czasem więcej - zależy od upodobań.

Anonymous - Czw Kwi 14, 2011 16:56

one nie maja jajec ;)
juz mnie szlag trafia i im chyba dupy pozaszywam :roll:

Tygrys66 - Czw Kwi 14, 2011 17:21

katasza, no to powiem znowu rzecz za którą mnie chcieli zlinczować na temacie psy ^^ Hormony + psychika i mamy mieszankę wybuchową ^^ Moja śpiewa cały czas, mimo że jest wykastrowana 9 lat temu ^^ Nie przeszkadza jej zima, brak jajników, nic :) strasznie upierdliwe nie?