To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)

nezu - Nie Kwi 11, 2010 21:29

agu: http://www.terrarium.com....58&userid=26846

<edit>
Zaczęłam się wgapiać w resztę galerii...
Jaki byczy waran. :shock:

Maja - Nie Kwi 11, 2010 21:41

Spayk jest moim podopiecznym w egzotarium. Mój ulubieniec bez dwóch zdań. Jest kochany, wcina z ręki, daje się drapać po grzbiecie i w ogóle genialny zwierzak. Oczywiście gdy poczuje obcy zapach to wali ogonem gdzie może, a to jest baaaaaardzo bolesne i dlatego Spayka mi nikt nie odbiera także cały mój :mrgreen:
Mangusta - Pon Kwi 12, 2010 17:49

to tak jak u mnie Ruda... 5kg legwan którego tylko ja potrafie uspokoić ;P

dwa apdejty: pierwszy to Kraken, mój już osobisty samiec zbożówki, Miami Phase. Odbierając go bałam się strasznie że nie będzie w najlepszym stanie, ale okazało się że jest zdrowy i dorodny i tylko trzeba mu było pościągać wylinkę tu i ówdzie... oczywiście jaśnie panu się to nie spodobało i już mam na ręce pamiąteczkę.

taaaki jest długi... eee, to dwa węże w jednym ;) na górze Kraken, na dole Mila, której mimo początkowych scysji kawaler się spodobał.

Kohonez siedzi obecnie w tymczasówce, dzisiaj go pewnie jeszcze nakarmię i jutro pojedzie z powrotem do schronu do siebie. Wykonał taką robotę że martwię się teraz o jego zdrowie. No cóż, dzięki niemu w końcu dowiedzieliśmy się, że Pomidor jest kobietą ;] ciekawe czy mu coś wyszło z tego wszystkiego....

a drugi apdejt to długo oczekiwany żółw, przez którego pod koniec ostatnich dwóch miesięcy musiałam wciągać dżem ze słoika...

przedstawiam Yodę...

taki jest malutki

a tu z żarciem

oczywiście żółwik jest z papierami :)

Niamey - Pon Kwi 12, 2010 18:20

Że tak powiem, Yoda rulez :-P
olotep - Pon Kwi 12, 2010 18:29

No to może i ja jakoś na dniach sypnę wam fotami moich gadziaków bo jednak jest tam Legwan, Agamy brodate, Żółw, Takydromus sexlineatus, Karaczanki i pająki. Niestety teraz mam tego mało bo zbieram na nowego pupilka :)
Pozdrawiam, Kuba

PS: Wszystkie zwierzaczki ładne jak tak przeglądałem :mrgreen:

Maja - Pon Kwi 12, 2010 18:43

Kilka moich gadziaków i stare zdjęcie regału w którym miałam się zmieścić...
Niamey - Pon Kwi 12, 2010 18:44

ta samiczka viridis wygląda, jakby sobie błogo drzemała ;)
Mangusta - Pon Kwi 12, 2010 18:46

powiedz mi, skąd Ty na to kasę bierzesz? ;P
Maja - Pon Kwi 12, 2010 18:53

A to kilkoro moich podopiecznych z kieleckiego egzotarium Dolina Gadów, w którym pracuje już przeszło dwa lata.

PS: Część pensji na hodowlę, część na rachunki, a stypendium naukowe odkładam na wesele- w końcu ja też muszę jakoś wyglądać :wink: Oczywiście połowę kosztów ponosi mój narzeczony choć każdy rozpieszcza swoich ulubieńców.

PS2: Yoda rzeczywiście urokliwa. Żółwie mają też swój klimat, szczególnie taki żółw jaszczurowaty czy żółwiak chiński (mam takich killerów dwóch w pracy), nie wspominając o sępim :mrgreen:

Łosoś - Pon Kwi 12, 2010 18:56

Mangusta, Yoooodaaaa! Piękna, mi wciąż się marzy żółwik....
Niamey - Pon Kwi 12, 2010 19:31

Maja, a nie przychodzą do Ciebie wycieczki oglądać te zwierzaki :P Są naprawdę piękne.
zalbi - Pon Kwi 12, 2010 20:06

a tu nasz smok, jeszcze bezimienny:

Maja - Pon Kwi 12, 2010 20:43

Aksolotl bardzo ciekawy zwierzak. Jak możesz podrzuć zdjęcie jego lokum :)
nezu - Pon Kwi 12, 2010 21:08

zalbi, miałam tą jasną formę "z odzysku". Jakiś geniusz w szkole wrzucił je do akwarium z pielęgnicami. Jednego nie dało się uratować, drugi trafił do mnie z obgryzionymi wszystkimi 4 kończynami i skrzelami. O ile łapy zregenerował, o tyle skrzela nie prezentowały się już tak okazale...
Lubię je... ;)

Sorgen - Pon Kwi 12, 2010 21:23

Mazoku no to już chyba nic mnie nie zdziwi :shock: Mój Pomidorek kochany będzie mamą :mrgreen: Kurcze to kawał samicy z "niego". Wiesz może jakie młode z tego wyjść mogą? Kurde coraz bardziej się łamię...mała sznurówka to jest to :twisted: