To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

Sorgen - Sob Kwi 26, 2014 18:57

Tata: http://www.timar.com.pl/perfect.html
mama: http://ingrus.net/bull/en/details.php?id=7600
Peri: https://www.facebook.com/...33278566&type=3

Kurde mnie się podoba, do tego odchowana, w rodowodzie takie sławy że klękajcie narody. Cudna suka żeby przygodę z hodowlą zacząć. Ajjjj upadłam na łeb.

Ninek - Sob Kwi 26, 2014 19:33

Ojciec obłędny :serducho:

Wielbię białe bullwy.

wilczek777 - Sob Kwi 26, 2014 21:28

Taaa białe bulwy to klasyka :P Długo się gapiłam na ojca bo mi coś nie grało i dopiero zobaczyłam o co kaman z uszami hehe.

Młoda się zapowiada ładnie ;) Ale potwierdzam - Sorgen upadłaś na łeb bo ktoś ostatnio się na bulwę skarżył :D

My dzisiaj byliśmy w ramach przedszkola na wsi i młoda oglądała różne "żyjątka" typu luzem latające wiejskie psy, kury, konie, koty, dzieci...

Najbardziej ujęło mnie 17 miesięczne dziecko nie większe niż mój pieseł które pewnie wchodziło między psy i nie miało najmniejszych kłopotów z komunikacją z nimi. Psy miały dystans od razu czując, że to małe to uważać trzeba... dziecko za to praktycznie nie wydawało dziwnych dźwięków (takie małe zazwyczaj nadaje non stop) i oglądało zaciekawione dziwne nowe psy.
Rozwalił mnie widok tego maleńkiego dziecka przy OGROMNYM (milion kilo i wielkie jak niedźwiedź) ala owczarku kiedy stali obok siebie gapiąc się ze zdziwieniem na Nessie (mordowała drugiego szczeniaka) i dziecko odruchowo dotknęło swojego psa a ten tak delikatnie się podsunął (piszczoch jakich mało). Dzieci nie cierpię ale to była esencja cukru + esencja tego jak człowiek może zżyć się z naturą.

Lavi - Sob Kwi 26, 2014 22:04

Dziewczyny macie jakieś propozycje imion na A, które pies łatwo zapamięta i będą wpadały w ucho? Siedzę i myślę i nic mi do głowy nie przychodzi oprócz długich i mega złożonych imion... Ma być dla samca... :roll:
Sorgen - Sob Kwi 26, 2014 23:14

No narzekam narzekam ale kurde ta rasa będzie mi łazić po głowie do końca życia chyba :roll:
A suka jest cudna, wybrana za krycie przez moje hodowlane guru więc zdecydowanie najlepsza z miotu, już zaczynam męża urabiać i jutro mam rozmowę tel. na temat szczegółów warunku hodowlanego.
Marzyła nam się z mężem kiedyś hodowla bullw, lepszego startu nie mogę sobie wymarzyć bo opiekę hodowcy będziemy mieć przy pierwszym miocie. No i nie czarujmy się, na sukę tej klasy, podrośniętą więc odpadają niespodzianki typu zgryz, łeb, uszy nie będzie nas nigdy stać.

Lavi - Sob Kwi 26, 2014 23:18

Sorgen, Powodzenia życzę z planami, oby się ułożyły po Twojej myśli. A suka naprawdę piękna:) I jeśli los Ci pod nos podstawia tyle szczęścia, to czemu by nie skorzystać? :)
Szura - Nie Kwi 27, 2014 00:35

Sorgen, a ja bym się na Twoim miejscu zastanowiła, marzenia marzeniami, ale możesz skończyć sfrustrowana dwoma psami, które nie do końca spełniają Twoje oczekiwania. Jednak z psem się przede wszystkim jest na co dzień, hodowla i wystawy to tylko dodatek. A chyba nie bez powodu chciałaś psiaka bardziej podatnego na szkolenie?
Sorgen - Nie Kwi 27, 2014 01:29

Wiem że sprawa do mocnego przemyslenia jest. Porozmawiam o warunkach bo to do niczego nie zobowiązuje. Nie wiem czy kiedyś trafię na rasę podatna na szkolenie bo jednak cały czas celuje w teriery, jamniki szorstkie, ewentualnie pudle :wink: Ale fakt że i tak klada bulla na łopatki jeśli chodzi o szkolenie ;) Ehh jak znamm życie to i tak mnie mąż usadzi na miejscu z tym pomyslem. Choć pewnie tak będzie lepiej.
Layla - Nie Kwi 27, 2014 09:45

Lavi napisał/a:
Dziewczyny macie jakieś propozycje imion na A, które pies łatwo zapamięta i będą wpadały w ucho? Siedzę i myślę i nic mi do głowy nie przychodzi oprócz długich i mega złożonych imion... Ma być dla samca... :roll:
Aaron, Astor, Atlas, Amon?
Sorgen - Nie Kwi 27, 2014 10:19

Arvi, Ali, Aslan :)
Szczurówka - Nie Kwi 27, 2014 10:44

Anu :)
NinaWi - Nie Kwi 27, 2014 10:52

Absolut albo Absynt - moje dwa ulubione imiona na a :)
wilczek777 - Nie Kwi 27, 2014 11:09

Oklepane ale Ares, Anubis, Amber(?), Asmodeusz :serducho:
Szura - Nie Kwi 27, 2014 14:17

Sorgen, pudle są bardzo podatne na szkolenie. :D A i wśród terrierów jest wiele dużo chętniejszych do pracy niż bullki. ;)
Sorgen - Nie Kwi 27, 2014 14:52

Że pudle mądre to wiem ale to jednak zupełnie inna bajka jak bulle choć na liście ewentualnych psów są. Problem chyba w tym że mnie od dłuższego czasu nosi na psa drugiego, tak dla rozruszania Deltofony ;) Rodzina to mnie zabije niezależnie od tego jakiej rasy psa wezmę, mąż już mięknie ;) A ja mam dużo do przemyślenia.