Archiwum - Psiaki XVI
mmarcioszka - Pon Maj 06, 2013 22:48
Bel, u nas też była taka jazda po Frontline
Pacyfka - Pon Maj 06, 2013 22:50
Ninek, ja bym się bardzo chętnie wybrała, ale Browni jeszcze roku nie ma Za to na wrzesień do Wisły chyba będę się szykować
agacia - Pon Maj 06, 2013 23:17
Ninek, co do Złotego Stoku to jesli zdecyduje sie pojechac z Runą to mogę cie zabrać, tylko jeszcze nie zdecydowalam czy sie wybiore.
Co do guardow to musza byc dopasowane na barkach, ale jak bedziesz brała szelki z regulowanymi przednimi paskami to nie musisz psa wymierzac tak co do centymetra. W razie czego mam prawie nieuzywane guardy Trixie po Luśce prawie cale regulowane, tylko bez podszycia, ale z fajnej taśmy.
Ninek - Wto Maj 07, 2013 11:01
agacia napisał/a: | Ninek, co do Złotego Stoku to jesli zdecyduje sie pojechac z Runą to mogę cie zabrać, tylko jeszcze nie zdecydowalam czy sie wybiore. |
Jak wyglądają zapisy do Złotego? Tzn do kiedy są?
Szelki u taks zamówione, kontakt z linką rozpoczęty (czekam na telefon), więc jak dobrze pójdzie wszystko będzie na czas.
agacia - Wto Maj 07, 2013 12:50
Zapisać się można nawet na miejscu, ale jak się zgłosisz i zapłacisz do 7 dni przed zawodami to oplata jest mniejsza.
klauduska - Wto Maj 07, 2013 15:09
Czy ktoś z Was ma u siebie lub u znajomych Berneńskiego Psa Pasterskiego i może coś o nim opowiedzieć ?
vika - Wto Maj 07, 2013 15:11
klauduska Majszczur ma Grandę więc napisz do Niej a zawsze możesz wejść na forum wielbicieli www.szwajcary.com mi się berneńczyk marzy od dobrych 8 lat może kiedyś uda mi się spełnić to marzenie
klauduska - Wto Maj 07, 2013 15:21
vika, na forum weszłam już . A Majszczur mam nadzieję, że się wypowie tutaj, napiszę do niej Dzięki!
katasza - Wto Maj 07, 2013 15:55
Moj znajomy ma bernenczyka, niestety mieszka na dworze
Uwielbiam tego psa, jest inteligentny ale w taki..hmm no nie bezposredni sposob Jak czegos sie ja uczy to lapie w mig, ale na codzien to duren, jak zaczynam sie z nia bawic to biega jak oszalala po podworku. Kocha ludzi ponad wszystko (maja tez drugiego psa, wogole na niego uwagi nie zwraca), jak ja zaczniesz glaskac to juz jest Twoja i pojdzie za Toba wszedzie. Jak nie zwracasz za dlugo uwagi to cie obszczeka, bo jak to tak? Zadnego mizianka?
Bardzo sie pilnuje na spacerach, nie oddala sie za daleko. Srednio lubi zupelnie obcych ludzi i potrafi skoczyc albo obszczekac jak ktos wejdzie na podworko.
Pewnie malo szczegolow, ale rzadko widze tego psa no i to jest pies na dworze, jak pisalam wiec nie wiem jak zachowuje sie bedac z czlowiekiem caly czas.
Strasznie lubie te rase
klauduska - Wto Maj 07, 2013 16:01
katasza, każda informacja ważna Dzięki również!
mmarcioszka - Wto Maj 07, 2013 16:05
klauduska, chcesz berneńczyka ?
klauduska - Wto Maj 07, 2013 16:38
mmarcioszka, najbardziej chcę labka, ale TŻ woli inną jakąś rasę i szukamy jak na razie
mmarcioszka - Wto Maj 07, 2013 16:40
klauduska, szukacie raczej dużego i łagodnego psa, tak?
Ninek - Wto Maj 07, 2013 17:14
katasza napisał/a: | Uwielbiam tego psa, jest inteligentny ale w taki..hmm no nie bezposredni sposob Jak czegos sie ja uczy to lapie w mig, ale na codzien to duren, jak zaczynam sie z nia bawic to biega jak oszalala po podworku. Kocha ludzi ponad wszystko (maja tez drugiego psa, wogole na niego uwagi nie zwraca), jak ja zaczniesz glaskac to juz jest Twoja i pojdzie za Toba wszedzie. Jak nie zwracasz za dlugo uwagi to cie obszczeka, bo jak to tak? Zadnego mizianka?
Bardzo sie pilnuje na spacerach, nie oddala sie za daleko. Srednio lubi zupelnie obcych ludzi i potrafi skoczyc albo obszczekac jak ktos wejdzie na podworko.
|
Mam identyczne doświadczenia z rasą. Ale też ubogie, bo znam aż jedną przedstawicielke rasy
klauduska - Wto Maj 07, 2013 17:17
mmarcioszka, duży, łagodny [do dzieci i do innych zwierząt], inteligentny, "łatwy w obsłudze", który nie wymaga dziennie po x czasu spacerów, ale nie mega kanapowca.
|
|
|