To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XVI

mmarcioszka - Pon Maj 06, 2013 22:48

Bel, u nas też była taka jazda po Frontline :/
Pacyfka - Pon Maj 06, 2013 22:50

Ninek, ja bym się bardzo chętnie wybrała, ale Browni jeszcze roku nie ma :( Za to na wrzesień do Wisły chyba będę się szykować :)
agacia - Pon Maj 06, 2013 23:17

Ninek, co do Złotego Stoku to jesli zdecyduje sie pojechac z Runą to mogę cie zabrać, tylko jeszcze nie zdecydowalam czy sie wybiore.

Co do guardow to musza byc dopasowane na barkach, ale jak bedziesz brała szelki z regulowanymi przednimi paskami to nie musisz psa wymierzac tak co do centymetra. W razie czego mam prawie nieuzywane guardy Trixie po Luśce prawie cale regulowane, tylko bez podszycia, ale z fajnej taśmy.

Ninek - Wto Maj 07, 2013 11:01

agacia napisał/a:
Ninek, co do Złotego Stoku to jesli zdecyduje sie pojechac z Runą to mogę cie zabrać, tylko jeszcze nie zdecydowalam czy sie wybiore.

:mrgreen:

Jak wyglądają zapisy do Złotego? Tzn do kiedy są?

Szelki u taks zamówione, kontakt z linką rozpoczęty (czekam na telefon), więc jak dobrze pójdzie wszystko będzie na czas.

agacia - Wto Maj 07, 2013 12:50

Zapisać się można nawet na miejscu, ale jak się zgłosisz i zapłacisz do 7 dni przed zawodami to oplata jest mniejsza.
klauduska - Wto Maj 07, 2013 15:09

Czy ktoś z Was ma u siebie lub u znajomych Berneńskiego Psa Pasterskiego i może coś o nim opowiedzieć :) ?
vika - Wto Maj 07, 2013 15:11

klauduska Majszczur ma Grandę więc napisz do Niej ;) a zawsze możesz wejść na forum wielbicieli www.szwajcary.com ;) mi się berneńczyk marzy od dobrych 8 lat może kiedyś uda mi się spełnić to marzenie :roll:
klauduska - Wto Maj 07, 2013 15:21

vika, na forum weszłam już ;) . A Majszczur mam nadzieję, że się wypowie tutaj, napiszę do niej :) Dzięki!
katasza - Wto Maj 07, 2013 15:55

Moj znajomy ma bernenczyka, niestety mieszka na dworze :roll:
Uwielbiam tego psa, jest inteligentny ale w taki..hmm no nie bezposredni sposob :P Jak czegos sie ja uczy to lapie w mig, ale na codzien to duren, jak zaczynam sie z nia bawic to biega jak oszalala po podworku. Kocha ludzi ponad wszystko (maja tez drugiego psa, wogole na niego uwagi nie zwraca), jak ja zaczniesz glaskac to juz jest Twoja i pojdzie za Toba wszedzie. Jak nie zwracasz za dlugo uwagi to cie obszczeka, bo jak to tak? Zadnego mizianka? :P
Bardzo sie pilnuje na spacerach, nie oddala sie za daleko. Srednio lubi zupelnie obcych ludzi i potrafi skoczyc albo obszczekac jak ktos wejdzie na podworko.
Pewnie malo szczegolow, ale rzadko widze tego psa no i to jest pies na dworze, jak pisalam wiec nie wiem jak zachowuje sie bedac z czlowiekiem caly czas.

Strasznie lubie te rase :)

klauduska - Wto Maj 07, 2013 16:01

katasza, każda informacja ważna :) Dzięki również!
mmarcioszka - Wto Maj 07, 2013 16:05

klauduska, chcesz berneńczyka :> ?
klauduska - Wto Maj 07, 2013 16:38

mmarcioszka, najbardziej chcę labka, ale TŻ woli inną jakąś rasę i szukamy jak na razie :)
mmarcioszka - Wto Maj 07, 2013 16:40

klauduska, szukacie raczej dużego i łagodnego psa, tak?
Ninek - Wto Maj 07, 2013 17:14

katasza napisał/a:
Uwielbiam tego psa, jest inteligentny ale w taki..hmm no nie bezposredni sposob :P Jak czegos sie ja uczy to lapie w mig, ale na codzien to duren, jak zaczynam sie z nia bawic to biega jak oszalala po podworku. Kocha ludzi ponad wszystko (maja tez drugiego psa, wogole na niego uwagi nie zwraca), jak ja zaczniesz glaskac to juz jest Twoja i pojdzie za Toba wszedzie. Jak nie zwracasz za dlugo uwagi to cie obszczeka, bo jak to tak? Zadnego mizianka? :P
Bardzo sie pilnuje na spacerach, nie oddala sie za daleko. Srednio lubi zupelnie obcych ludzi i potrafi skoczyc albo obszczekac jak ktos wejdzie na podworko.

Mam identyczne doświadczenia z rasą. Ale też ubogie, bo znam aż jedną przedstawicielke rasy ;)

klauduska - Wto Maj 07, 2013 17:17

mmarcioszka, duży, łagodny [do dzieci i do innych zwierząt], inteligentny, "łatwy w obsłudze", który nie wymaga dziennie po x czasu spacerów, ale nie mega kanapowca.