To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XV

Tess - Sob Lut 02, 2013 21:48

Pacyfka, jakiej on w końcu jest wielkości? ;) Bo pamiętam, że podobno miał być wielki, ale pisałaś, że jakoś nie rośnie za bardzo... :P
Pacyfka - Sob Lut 02, 2013 21:54

ano miał być duży, ale już zostanie kurdupelkiem :) teraz ma jakieś 7 miesięcy, 9kg i ok 37 cm w kłębie
Bel - Sob Lut 02, 2013 22:13

Na hawajskiej Tomczak też jest od oczu :)

Pacyfka, ja też spodziewałam się, że moja Alpha będzie dużym psem i co? 13 kg wagi.. kucypel taki a nie collak :P teraz się muszę tłumaczyć czemu ten "szelciak" taki wyrośnięty :lol:

yoshi - Sob Lut 02, 2013 22:15

Ninek napisał/a:

EDIT
Kojarze, że w Złotym Stoku coś było w zeszłym roku. To coroczna impreza? ;> bo tego sobie nie odmówie ^^

tak, w Złotym Stoku jest co roku ;)

Tess - Nie Lut 03, 2013 11:36

Bel, hahaha, ja się ciągle tłumaczę, czemu mój collak jest taki mały. :P Ew, w jakim wieku jest mój szczeniaczek... :mrgreen:
Nakasha - Nie Lut 03, 2013 12:32

Pacyfka, jaki słodki malutki. :serducho: Mniejszy od mojej Shiry. :D

A ja wczoraj usłyszałam jeszcze jeden zajebiaszczy tekst. Kurier przyniósł paczkę, Shira wyjrzała na korytarz...
kurier - przepraszam, ale czy to jest pies??
ja - tak... to owczarek australijski...
kurier - acha... jaki dziwny!

A pani wet pewnie nie siedzi w rasach psów, może w ogóle się psami za szczególnie nie zajmuje (moich 2 ulubionych wetów nie było, no ale do zaszczepienia psa wystarczy jakikolwiek więc nie byłam wybredna), a czasami ciężko odróżnić bordera od aussie. ;)
I tak, trikolory zdarzają się częściej niż merle. Ona przynajmniej była blisko, ale pomysł z dalmatyńczykiem mnie rozwalił. :D

agacia - Nie Lut 03, 2013 14:11

Ja do Łodzi się jednak nie wybiorę. Na pierwsze zawody w tym roku typujemy Kościan pod koniec marca. W miare blisko od Wrocławia i da sie obrócic w jeden dzień :)

Ninek, ja myślę, że spokojnie bez komend kierunkowych możesz startować :) Podejrzewam, że spora ilość psów jakie biorą udział nie zna takich komend, a i tak nie są one bardzo niezbędne. W końcu to tylko długi spacer, ewentualnie bieg jak ktoś ma taka kondycje ;) Oczywiście to twój wybór, ale ja bym nie rezygnowała ze startu w zawodach tylko dlatego, ze pies nie umie komend prawo, lewo.

Nakasha, z tymi kagańcami to pewnie chodzi o takie, w których pies nie może swobodnie paszczy otworzyć. Może napisz do organizatorów z pytaniem o fizjologi, a nuż po twojej sugestii delikatnie zmienią regulamin i pozwolą na start w fizjologu :)

Ninek - Nie Lut 03, 2013 14:37

agacia, jak pisałam - wiem, że to nie jest koniecznie potrzebne ;) Ale ja nie lubie robić czegoś 'nie do końca', takie moje zboczenie :P

Kiedy mniej więcej jest Złoty Stok?

agacia - Nie Lut 03, 2013 14:40

Zwykle jest w maju, więc pewnie i w tym roku tak bedzie :)
Ninek - Nie Lut 03, 2013 14:54

agacia, to genialnie ^^
Co prawda w maju miałam zamiar pojechać do Karpacza, dogtrekkingować sobie sama, ale to zawsze moge przełożyć na inną okazje :)

EDIT
Dalej mam problem z szelkami. Kilka osób polecało mi szelki z Rowerland'u, ale ich S'ka będzie chyba za duża na Foxa... Koleżanka ma dla swojej suki Springer Spaniela i mówi, że są akurat. A Fox jest od niej ciut mniejszy. Musze sie do niej przejść i przymierzyć, za jakiś tydzień-dwa (dopiero wczoraj moje suki przestały kaszleć, więc musimy 'dobić' kk a nie rozsiewać dalej).

Eruntale - Nie Lut 03, 2013 18:49

A jakie szelki? Ja mam z Hifici, bardzo fajne, robione dokładnie na rozmiar =] Polecam, można ich na allegro szukać, robią też sledy =]
Ninek - Nie Lut 03, 2013 19:07

Eruntale, właśnie sledy.
Ale kilka osób odradzało mi szelki tej firmy (sledy, nie wiem jak inne). Mają też złe linki amortyzujące a ja chce kupić jedno i drugie w jednym sklepie.

Eruntale - Nie Lut 03, 2013 20:01

A czemu złe? >_>
Ninek - Nie Lut 03, 2013 20:27

Eruntale, sledy podobno źle krojone, wiele osób na nie narzeka, że uciskają psa, są za krótkie (choć robione 'na miare', kurczą sie po moczeniu).
Linki są amortyzowane na całej długości i to jest w nich złe. Dobre linki mają kawałek amortyzowany i kawałek normalnej taśmy.

yoshi - Nie Lut 03, 2013 21:30

Eeee... u nas większy procent drużyny ma sprzęty od nich i w sumie jeszcze nikt nie narzekał ;) Więc zaskoczona jestem tą opinią ;)

A co do amortyzatorów ;) Hifica w ofercie ma też krótkie amortyzatory jako przedłużki, przypinki do smyczy ;) Więc jak ktoś nie chce całej smyczy z amortyzatorem może sobie wybrać taką ;)
Ja myślę że wszystko zależy od psa, wielkości, masy i siły ciągnięcia ;)

W ogóle czas kupić dla Zorki kaganiec z prawdziwego zdarzenia ;) Dzisiaj na spacerze zjadła DWIE kupy! Rozważaliśmy obroże elektryczną lub kaganiec (Wszystkie inne metody były już wypróbowane ;) I niektóre w przypadku śmieciowego jedzenia w postaci spleśniałego chleba, wyrzuconych resztek jedzenia działają. Niestety w przypadku kupy nie działa nic). Sama nie wiem na myśl czego bardziej robi mi się przykro. Na razie wybraliśmy kaganiec ;) I teraz mam dylemat ;) Czy kupić jej kaganiec a la hannibal lecter, czyli jakiś pitbullowy skórzany, dobrze zabudowany kaganiec, czy fizjologiczny. W nim przeraża mnie fakt iż zrobiony jest tak że pies swobodnie może pić wodę, wiec boje się czy w przypadku jeśli Zorka wsadzi go w kupę, to czy tą kupę będzie sobie mogła swobodnie lizać przez pręty kagańca :roll: :(