To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki X

Lazanka - Pią Kwi 15, 2011 09:19

Dimishka, Gama, Gina, Granda, Gapa, Gaja, Gumka, Gusia, Gryzia :)
babyduck - Pią Kwi 15, 2011 10:00

Dimishka, jakiej rasy jest sunia?
susurrement - Pią Kwi 15, 2011 10:14

Dimishka, Gracja! :DD
Tygrys66 - Pią Kwi 15, 2011 13:24

Dimishka, jaka suczka?
Lazanka - Pią Kwi 15, 2011 14:00

Przedstawiam naszego nowego członka rodziny:) Iskierka (vel lizawka 8) ):

EDYTA:
Ona wyszla na tych fotach jakos tak labradorowato... a to mylące. Iskra wazy 13 kg i postury jest takiej mniej więcej Celarowatej :) Tylko pyszczysko ma taki ciapowate :)

Tygrys - Pią Kwi 15, 2011 14:22

Jestem za Gracją :)
agacia - Pią Kwi 15, 2011 14:28

Ja tez :) Tak miala na imie moja ukochana klacz :mrgreen: A w sumie to pewnie dalej ma, tylko ja jej nie widzialam juz kilka lat.
satanka666 - Pią Kwi 15, 2011 17:36

Lazanka, ale słodka mordka :serducho: rzeczywiście pyszczek ma labkowy :)

mój baniak

Ninek - Pią Kwi 15, 2011 17:48

Właśnie dlatego nie mogłabym mieć żadnego 'zwisło-pyskiego' psa xD
Lazanka - Pią Kwi 15, 2011 19:16

satanka666, o jakie fafle zaślinione :) Pamiętam z dzieciństwa znajomi mieli bokserkę Sabę. Saba uwielbiała placki ziemniaczane (tak tak psy maja w w nosie czy to zdrowe niestety a ona spróbowała kiedyś is się zakochała) - wiec jak placki się smażyły to Saba zawsze siedziała jak wmurowana a kolo łap tworzyły jej się kałuże ze śliny :P
Tylko ze u boksiów to jest słodkie strasznie - taki ich urok zafafluniony :) Mi tam się Dilski z bankami podoba :mrgreen: (choć na pewno na zdjęciu te banki wyglądają lepiej niż na spodniach :lol: )

A Iskierka oczywiście dziękuje za mile słowo :)

EDYTA: dodalam tylko koment o focie :)

Niamey - Pią Kwi 15, 2011 19:28

ale to wcale nie jest immanentna cecha bokserów ;) Jedynym psem, który miał u nas problemy ze ślinieniem, był buldog angielski, ze względu na bardzo płaską kufę - przejawiało się to głównie trakcie picia wody z miski.
Lazanka - Pią Kwi 15, 2011 19:32

Niamey, u Saby wynikało to chyba z tego ze ona kompletnie zapominała przełykać jak tak siedziała wpatrzona w tę patelnie.
satanka666 - Pią Kwi 15, 2011 19:40

wszystko zależy chyba od budowy kufy, ale nie wiem czy jest tak, że te z krótszą ślinią się bardziej? :drap: Niamey, Wasze boksery się ślinią?
a może jest tak, że te z 'wadliwą' kufą się ślinią? mój jest kundlem, więc i kufę ma nieodpowiednią :P

edit:
Cytat:
choć na pewno na zdjęciu te banki wyglądają lepiej niż na spodniach

aj, ja już się przyzwyczaiłam, że ubierana kurtka ma nagle piękną 'żelkę' na całym rękawie ;p
i że ściany są zaplute po sam sufit, że podłoga się klei, że jak zapomnę zabrać talerza ze stołu to później nie da się go umyć z zaschniętej śliny :lol1:

Niamey - Pią Kwi 15, 2011 20:06

satanka666, no właśnie się nie ślinią i chyba nigdy żaden się nie ślinił, aczkolwiek spotykałam śliniące boksery, także te z rodowodem. Z tego, co kojarzę, nadmierne ślinienie jest związane z nieprawidłową budową kufy i jest raczej osobnicze niż gatunkowe, no i pewnie w hodowli dąży się do wyeliminowania tej cechy. Tak jak mówiłam - jedynym śliniącym się był buldog, który jak pił z miski, to pod koniec miał w tej misce więcej śliny niż wody :roll: Ale na "co dzień" się tak strasznie nie ślinił
agacia - Pią Kwi 15, 2011 20:27

Zwariowałabym jakbym miała caly dom zafajdany w psiej slinie. To juz wole wlosy :)