To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol.VII

zuuzuushii - Pią Kwi 02, 2010 19:27

Lavi napisał/a:
Mój spaniel ma bebeszjozę

Trzymaj się... nasz psiak to miał, był w bardzo ciężkim stanie, był na wakacjach koło parku narodowego gdzie było pełno kleszczy, oblazły go strasznie.
(swoją drogą ojcież TZtki olał sprawę i nas okłamał, nic nam nie powiedział o tym, ze jest tyle kleszczy i, że Yukiego obłażą > < dałyśmy mu kasę na kolejną porcję kropli a on o tym zapomniał!)
Pies słaniał się na nogach, miał gorączkę, ale jakoś z tego wybrneliśmy. PO tygodniu i wielu zastrzykach doszedł do siebie, ale drugi taki numer może go wykończyć...
śledziona już nie ta:/
Ale da się z tego wyjść!

Bel - Pią Kwi 02, 2010 20:39

ja w zeszłym roku używałam dla Pestki obroży przeciwpchelnej i przeciwkleszczowej firmy Sabunol i muszę ją polecić z czystym sercem.Poprzednio miała krople i 5 kleszczy na stanie a z tą obrożą nic pomimo tego,że byliśmy na urlopie na mazurach :)
Lavi - Pią Kwi 02, 2010 20:43

believe_86, może i ja spróbuję z tą obrożą. Ta obroża ma jakiś zapach? Strasznie nie lubię tych zapachowych i pies śmierdzi...;/
Bel - Pią Kwi 02, 2010 20:44

Lavi, szczerze to nie specjalnie ją czuć.Ale niech sobie śmierdzi nawet krowim gie... byle by działała.... no i cena jest super.15 zł zapłaciłam a działa przez kilka mc.
Lavi - Pią Kwi 02, 2010 20:49

No to jutro zakupię ją ;D Kurcze... Trochę kasy jutro pójdzie u tego weta... Za szczepienia zapłacić, za wizytę domową, żarcie, przeciwkleszczowa, strzyżenie... Oj chyba troszkę nadciągnę budżet :]
Anonymous - Pią Kwi 02, 2010 20:57

psie obroże przeciw kleszczom działają też na kotach?
Bel - Pią Kwi 02, 2010 21:03

agu, jest przecież SABUNOL-a obroża dla kotów :)
Tess - Pią Kwi 02, 2010 21:10

Ja kupuję preventic, jest sporo droższy, ale ufam tej firmie i stwierdzam, że nie warto ryzykować zdrowiem psa. Obrożę nosi calutki rok, dodatkowo od wiosny do końca jesieni krople.
agacia - Pią Kwi 02, 2010 21:14

Moje tez mają Preventica . Kiedyś kupowałam Kiltixa, ale Preventic tańszy.
AngelsDream - Pią Kwi 02, 2010 21:49

U nas Baaj ma obrożę i zakroplenie, a Celar zakroplenie i spray, kiedy idziemy do lasu. Obroży nie nosi z obawy o jego szyję i zdrowie Baaja.
Oli - Sob Kwi 03, 2010 00:49

believe_86 napisał/a:
ja w zeszłym roku używałam dla Pestki obroży przeciwpchelnej i przeciwkleszczowej firmy Sabunol i muszę ją polecić z czystym sercem.
też polecam Sabunol, bo to jedyna dostępna na rynku obroża wieloskładnikowa, pozostałe mają w/na sobie tylko jeden środek. U mnie obrożę nosi Duszek, bo krople się nie wchłaniają, Kora jest zakroplona.

Lavi, z tym zabezpieczeniem to różnie bywa, ale w miejscach, gdzie jest dużo kleszczy (Wasze rejony jak najbardziej) lepiej stosować podwójne zabezpieczenie lub właśnie preparaty wieloskładnikowe.

agu napisał/a:
psie obroże przeciw kleszczom działają też na kotach?
dla kotów są oddzielne obroże, tak samo jak są oddzielne zakraplacze.
Lavi - Sob Kwi 03, 2010 08:36

Ok zbieram się do weterynarza... Trzymać kciuki, żeby Roks nie dostał lokomocyjnej i nie zarzygał mi samochodu i żeby wet był skory do ostrzyżenia mojego kudłacza :mrgreen:
sachma - Sob Kwi 03, 2010 11:15

:kciuki: :kciuki:

A ja chyba wymyśliłam już imię dla malucha :) Malik, co myślicie? :)

Bel - Sob Kwi 03, 2010 11:19

sachma, fajne :DD
Lavi - Sob Kwi 03, 2010 11:35

sachma, ładne;)

A mi wet niestety nie obciął Roksa, bo nie miał do tego narzędzi :| Kupiłam mu spray na kudły i będziemy zaraz działać...
No i wet chciał mi polecić fryzjera w mojej dziurze, ale stwierdził, że mi go nie poleci, bo po tym jak ostrzygła dwa psy, musiał je operować :shock:
Jednemu obciachała pieprzyk, psu zrobił się nowotwór;/
Drugiemu rozwaliła ucho i musieli zszywać.

Więc ślicznie podziękowałam :]

A z Roksa jestem i zadowolona i nie. Siedział spokojnie w samochodzie i nie zrzygał mi się :mrgreen:
Ale w Mikołajkach szalał jak głupi, jak zobaczył innego psa to od razu Roksa nie ma, nie reaguje. No i przyczepił się do nas na pieście jakiś buldog bez właściciela... Musiałam go nieść :?