Archiwum - Myszki
Kam - Sob Mar 06, 2010 16:21
u mnie w gruszce już jest dziura u góry i to dość spora - zmieszczą się w niej dwie myszy
Bernadeta - Śro Mar 10, 2010 20:10
Kam napisał/a: | u mnie w gruszce już jest dziura u góry i to dość spora - zmieszczą się w niej dwie myszy |
To pewnie dlatego gruszka na zdjęciu nie jest w całości ujęta
A to Uma i seniorka - postawa Umy mówi wiele
http://picasaweb.google.p...akujaceUjecia1#
Ale tak to już jest przy łączeniu ,dodać należy jeszcze efekt dźwiękowy : kwiiiii i stały tak trzy, tj Topcia,Tycia i Uma, dwa dni temu gdy je łączyłam z seniorkami.
Z dzisiejszego wspólnego wybiegu
http://picasaweb.google.p...PoAczonaOsemka#
[ Dodano: Czw Kwi 01, 2010 07:50 ]
I w świątecznym klimacie
http://picasaweb.google.p...CMLU9u7vu5H6bA#
Anka. - Sob Kwi 17, 2010 19:10
Myś-Pyś
Szczerze mówiąc to nie spodziewałam się po takiej pchle za wiele inteligencji i kontaktowości:)
olotep - Pon Kwi 19, 2010 15:43
Obalanie mitów co do tego, że w każdej hodowli myszy, z której młode są przeznaczone na skarmienie są trzymane w malutkich, plastikowych pudełkach wypełnionych ściółką niewiadomego pochodzenia i siedzące w ciemnicy. Rewelacji nie ma, ale myślę, że jest im tam dobrze
No i myszy (są w garnku, ponieważ wkładam je tam na czas sprzątania ):
I po kolei. Pierwsza samica:
Druga samica:
I na koniec samiec:
Niestety są zbyt płochliwe i zbyt ciekawskie by dało się im zrobić dobre zdjęcie przy moim 'sprzęcie' (SE k770i). Na szczęście powoli się oswajają Ogólnie bardzo fajnie wszystko z nimi się układa. Kiedyś miałem takiego samca dzikusa, nie życzę nikomu
Pozdrawiam, Jakub
Mangusta - Pon Kwi 19, 2010 15:50
One nie zwiewają z tego akwarium? Moje były w stanie przebić się przez najcięższe blokady, cwaniary wredne, a samiec doskakiwał z dna na wysokość 40cm bez żadnej podpórki.
olotep - Pon Kwi 19, 2010 16:10
Zdjąłem pokrywę zrobioną z piętra, które było w klatce koszatniczek jak ją kupiłem
Tak to potrafią mi zwiać z klatki gdzie jest jedna szczelina 1,5cm
Kiedyś miałem taką akcję, że mysz uciekła z klatki i szła po pokrywie akwarium z małymi, a tam wentylacja nie była przyklejona. I biedna myszka nie uciekła zbyt daleko bo wpadła do akwarium obok. Wyobraźcie sobie moje zdziwienie gdy otwieram akwarium, podnoszę kryjówkę, a tam jedna mysz więcej
Pozdrawiam, Jakub
Mangusta - Pon Kwi 19, 2010 17:38
Cytat: | Tak to potrafią mi zwiać z klatki gdzie jest jedna szczelina 1,5cm | moje z łatwością zwiewały z klatek o szczelinie 1cm. kumpela ma klatkę z odstępami 0,6 i dopiero tam nic jej nie ucieka.
Anka. - Wto Kwi 20, 2010 07:56
Myś Pyś też ma osiatkowną klateczkę, bo zanim mu tyłek urósł przechodził przez 1cm.
Polaczka - Pon Maj 03, 2010 22:42
Ja nie rozumiem, po co te posty? Ty nie obalasz zadnych mitow. Zapewniasz jako takie warunki, inni niekoniecznie, wiec co niby udowadniasz? Chcesz sie na forum szczurzym pochwalic swoja hodowla? Kogo to obchodzi? Tak tak, bede sie zachwycac, jak one maja u Ciebie dobrze.. Szkoda tylko, ze jak spelnia swoja role, to i tak pojda na skarmienie. Moze nagraj filmik z tego pieknego zdarzenia i tez sie nim pochwal? Dazycie do oswojenia wszystkiego, co tylko da rade przetrzymywac w domu. Natura to natura i niech tam przetrwa lepszy, tam szczur/mysz ma na to szanse. Kiedy przyjdzie czas na krokodyla i wrzucanie kotow na pozarcie? Nie mam juz nerwow.. Wlasnie przeczytalam temat, w ktorym szczur dotkliwie pogryzl gada, bo debil zostawil go zywego z wezem na noc. Nawet Ty sie wypowiadalas tam, Mangusta. Doradzalas mu, co teraz zrobic. Szkoda, ze nie zwrocilas mu nawet uwagi i nie skomentowalas tego, ze niczemu winnego szczura nabil potem na miecz Precz z takimi podludzmi, sama zrobilabym z nim to samo. Ale po kawalku, aby cierpial jak najdluzej. Moim zdaniem idioci na zycie nie zasluguja
[ Komentarz dodany przez: Layla: Wto Maj 04, 2010 07:50 ]
Co to za atak? Użytkownik dba o swoje zwierzęta a gady jak wiadomo, sałatą się nie żywią. .
pituophis - Pon Maj 03, 2010 23:05
Cytat: | Kiedy przyjdzie czas na krokodyla i wrzucanie kotow na pozarcie? |
Znów bicie piany...
Akwarium jest trochę małe, jakie ma wymiary? Chyba lepszym pomysłem byłoby zrobienie porządnej pokrywy z siatki z miejscem na poidło (powieszone wewnątrz może być zgryzione i zalać ściółkę) i karmę. Karma podana do klatki będzie zanieczyszczana, marnowana.
Co myszy dostają do jedzenia? Widzę tylko chleb.
Layla - Wto Maj 04, 2010 07:55
Użytkowniczka dostała ostrzeżenie, nie będzie tu nikt nikogo wyzywał od idiotów i podludzi.
Polaczka - Wto Maj 04, 2010 10:34
Layla, ja te ostre slowa skierowalam do 'dzieciaka', ktory nabil szczura na miecz, przez ktorego ewidentna glupote cierpial juz nie tylko waz. Za to dostalam ostrzezenie? Widzisz, zebym w jakims slowie obrazila normalnego uzytkownika? Nie, wyrazilam swoje zadnie, forum do tego sluzy. Jestem przeciwna sprowadzaniu egzotycznych zwierzat i sie z tym nie kryje. Bo jak juz wspomnialam, na wolnosci gryzon ma szanse. Tutaj mnoza sie rozmnazalnie, aby tuczyc weza, ktory notabene siedzi sobie w malym (porownuje do srodowiska naturalnego) terrarium. To jest w tym momencie przyjemnosc jedynie dla terrarysty, bo zwierzakowi taka klitka nie zapewni pelnego komfortu zycia. Mowicie, ze wrzucacie zywa karme a nie ubita, aby waz zachowal instynkt. Na wolnosci dopiero go calkowicie wykorzystuje, podczas gdy sam wybiera sie na polowanie. Forum nie sluzy wylacznie do slodzenia sobie, w ostatnich dwoch zdaniach powiedzialam, co sadze o ludziach bez mozgu, ktorzy swoim zachowaniem narazaja zwierzeta na cierpienie. Waz byl w strasznym stanie i w ostatecznosci zdechl, a szczur - wiadomo. A jak sie tlumaczyl? Impulsywnoscia. No wez zdenerwuj takiego narwanca. A moze on ma taryfe ulgowa? Czuje sie tym ostrzezeniem szczerze dotknieta, w kazdym swoim poscie zachowuje kulture wypowiedzi, ale jak mozna uzyc lzejszych slow wobec takiego sadyzmu? Pytam.
Layla - Wto Maj 04, 2010 10:48
Polaczka, wiem, że pisałaś do tego dzieciaka, jednak taki język na forum jest niedopuszczalny. Nie widzę nic złego w humanitarnym usypianiu gryzoni na karmę. Terraryści na naszym forum są i na okrągło wszczynane dyskusje na ten temat są zbędne. Twój kotlet też nie jest z sałaty, też było to wcześniej zwierzę. Nie wiem czy wiesz, ale niektóre gatunki gadów istnieją wyłącznie w niewoli. Ten temat jest o myszkach, użytkownik pokazał swoje myszy, a ty wskoczyłaś od razu w tonie atakującym, jakby popełnił przestępstwo, stąd ostrzeżenie.
Jeśli to jest zbyt mało obszerne uzasadnienie, zapraszam na PW.
Polaczka - Wto Maj 04, 2010 11:22
Off-Topic: | Tak dla sprostowania - w humanitarnym usypianiu ja rowniez nie widze problemu, nigdzie nie napisalam inaczej. A moj kotlet.. jest z niczego, jestem wegetarianka i dobrze mi z tym. Ten swiat za bardzo odstaje od humanitarnego przetrzymywania i zabijania zwierzat, a to bardzo boli, stad tez ciagla frustracja w tych tematach. Najbardziej nie znosze rajcowania sie smiercia jednego zwierzecia, ktore celowo sie wrzucilo zywe, a bezwzgledna miloscia do drugiego. Tak jakby nie widziec, ze jedno i drugie cierpi i zasluguje na godne zycie i godna smierc. Nigdy nie zrozumiem podawania zywej karmy, sytuacji, w ktorej szczur zawsze jest przegranym, a walczyc o zycie nie moze i jest bezczelnie zjadany, bo wszystko asekuruje kochany wlasciciel.
A niektorzy sie tym nawet rajcuja. Unikalam wchodzenia na forum terrarystyczne. Wczoraj miarka sie przebrala. Moja zlosc spotegowal "przypadek", ktory na sasiednim forum szczurzym zalozyl temat adopcyjny, podajac sie za 11latke. Mowil, ze musi oddac szczurka i ze odezwala sie dziewczynka, ktora powiedziala, ze jest milym hodowca. Od ludzi lecialy teksty "Nie oddawaj tego zwierzaka, to jest terrarysta", padala odpowiedz "Ale to na pewno dziewczynka, slyszalam po glosie, mowila, ze szczurek bedzie mial towarzysza". On dobrze sie przy tym wszystkim bawil. W koncu wyszlo na jaw, kto tak naprawde zalozyl temat. Po przeczytaniu tego, weszlam do ich gadziego swiatka i przegladalam sobie tematy. Wiele mna wstrzasnelo. A szczur z mieczem byl ponad moje sily.
Przyjmuje to ostrzezenie "na klate" mimo, ze nie do konca sie z nim zgadzam. Raz powod taki, raz siaki.. Nie bede sie o to spierac, bo nie ma to najmniejszego sensu.
|
Anonymous - Wto Maj 04, 2010 11:38
no dobrze, ale to było na dwóch innych forach, nie widzę sensu w wyżywaniu się na terrarystach akurat tutaj, zwłaszcza, ze 'nasi' terraryści zapewniają dobre warunki wszystkim zwierzętom jakie mają, a ty wrzucasz ich do jednego wora z gówniarzami. jak już musisz wypowiadać się w takim tonie, to rób to w tematach, o których pisałaś, a nie w bogu ducha winnych myszkach.
|
|
|