To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

Mangusta - Wto Mar 23, 2010 23:29

mam dwa suszki do odsprzedania, ale nie wiem czy to pasuje - nie można wejrzeć w środek wylinki niestety. jeden suszek to Fucel - niezbyt dobrze przysechł i jest trochę koślawy, chciałabym za niego 40zł z ramką, drugi to samiec Cambri, miał dwie nogi przyklejane wikolem ale nic nie widać. 30zł.

no i prosze państwa, ci którzy jeszcze nie wiedzą to się dzisiaj dowiedzą... otóż od dzisiaj mieszka u mnie śliczne L2 poecilotheria regalis ;) wreszcie miałam odwagę przenieść się na wyższy poziom. jest cudna i grzeczna, ale fot jej nie mogę zrobić bo siedzi przy wieczku i się boję że zwieje.

Lavi - Śro Mar 24, 2010 00:06

Mazoku, gratulacje! Też chce Poe ale póki co nie mam odwagi:D
futrzasta - Śro Mar 24, 2010 07:48

uhm...na Poe to ja się nigdy nie zdecyduję aaaa!!! :wink:
Mangusta - Śro Mar 24, 2010 11:55

no póki co jej obsługa nie różni się niczym od każdego innego pająka ;) za parę dni spróbuję jej podać mącznika, niech zrobi sobie norkę...

a tak w międzyczasie mam fotę wylinki auraty i od razu pytanie - czy to co zaznaczyłam szczałką to jest to co myślę? niestety część skóry odwłoka urwało się podczas wyjmowania wylinki z faunaboxa...

oraz moje małe śliczne... póki co widać tylko dwie nózki ;) w życiu nie miałam takiej radochy z pająka... może to ta lekka dawka adrenaliny?

edyta: no i oczywiscie nie może zabraknąć zyzusiowej:

Grucha - Śro Mar 24, 2010 14:05

Mazoku, a to nie czasami ciut niżej? ;>

Mangusta - Śro Mar 24, 2010 14:31

no widzicie jaka ze mnie sirota ;P w życiu bym sie nie domyśliła, a tyle już widziałam tutoriali na ten temat. w takim razie aurata to facet :)
futrzasta - Śro Mar 24, 2010 15:21

jak da rade zrób fotkę bezpo średnio z góry tego miejsca i to przy świetle dziennym i daj na arachnea czy terrarium com i bedziesz juz pewna tam Ci znawcy ;) wyseksują
Lavi - Śro Mar 24, 2010 19:13

Mazoku, Zyzusiowa to co to za pajączek? :>
nezu - Śro Mar 24, 2010 19:20

Lavi, nasz krajowy zyzuś tłuścioch. :]
Lavi - Śro Mar 24, 2010 19:31

O, to krajowiak ;DD Ja chcę skakuny i z niecierpliwością czekam na pierwsze czarne kropki na ścianach;)
futrzasta - Śro Mar 24, 2010 19:56

Lavi to ten sam co mnie przed snem zaatakować chciał-siedział pod poduszką-fotka na blogu.a skakuny noooo śliczne są szkoda ze maleńkie
Mangusta - Śro Mar 24, 2010 20:21

taa, Steatoda bipunctata, można go znaleźć w każdej chałupie w tym momencie. W ogóle jego niedaleki kuzyn, Steatoda grossa jest tzw fałszywą czarną wdową - ciężka do odróżnienia, ale w odróżnieniu od wdówek kompletnie niegroźna :)

a Poe wylazła ze swojej pseudokryjówki i mogłam zrobić kilka lepszych zdjęć

tu za plastikiem

omg robia mi fotyyyy

i w troche innych ustawieniach

mala paskudka z niej, wygląda jak kątnik a nie jak poe ;P

Grucha - Śro Mar 24, 2010 22:29

taki oprych mały ;p
jak podrośnie to pojemniczka nie otworzysz :D

zywym_trudniej - Czw Mar 25, 2010 15:22

Ja mam świeżutką wczorajszą śliczną wylinkę P. camridgei czyli Guliwera. Ślicznie zachowana, nawet spermateka cudnie widoczna ;)
Mangusta - Czw Mar 25, 2010 16:16

jesu, ale sie przestraszyłam dzisiaj - patrzę do pojemnika poe a tam pleśń :shock: wściekła otwieram pudełko a to nie pleśń tylko okropnie nieudolna pajęczyna porozwalana we wszystkich kierunkach i poprzeplatana jakimiś kropelkami... no cóż, pajączek chyba ma jeszcze za mało wprawy :P