Archiwum - Psiaki vol.VII
sachma - Pią Kwi 02, 2010 16:37
to już ? cholerka muszę Dinowi obrożę kupić
Oli - Pią Kwi 02, 2010 16:51
kleszcze budzą się już w temp 4 stopni, więc jeśli zima jest kiepska to są cały rok, dlatego moje psiaki zabezpieczone już odkąd temperatura utrzymuje się powyżej 4 stopni.
sachma - Pią Kwi 02, 2010 16:57
ja myślałam że one się uaktywniają kiedy jest jakieś 15stopni i to przez dłuższy czas przeważnie znajdowałam je na Dinie w sierpniu, czyli kiedy lato było już pełną gębą
Mam nowe-stare zdjęcia malucha, z 27.03.. dostałam dopiero dziś ale dostałam we wtorek jadę znów malucha odwiedzić Pani Viola sama zaprasza więc korzystam ile mogę

Maluch jest najodważniejszy że wszystkich jako pierwszy wychodził z legowiska, jako pierwszy zwiedzał dom, jak pani Viola mówi że czegoś nie wolno to patrzy spanielem i macha ogonkiem
Wczoraj był ważony, waży 1.10kg nie zmieścił się do miski od wagi i trzeba było go na niej położyć na pleckach (tak tylko się mieścił) i maleństwo leżąc na pleckach, w pozycji niezbyt bezpiecznej było całkowicie spokojne i wyluzowane
Bel - Pią Kwi 02, 2010 17:07
sachma, jaki on śliczny aaaaa jak ma na imię ?
quagmire - Pią Kwi 02, 2010 17:07
Cudowny jest i już nie takie maleństwo z niego
sachma - Pią Kwi 02, 2010 17:12
believe_86, imię wybiera hodowca, jak będę we wtorek to pogonie ją z tym wymyślaniem
Anonymous - Pią Kwi 02, 2010 17:20
sachma boski, jak malutki spanielek
Bel - Pią Kwi 02, 2010 17:31
sachma, to jak hodowca sobie wymyśli to jedno ale nazywać go możesz po swojemu
sachma - Pią Kwi 02, 2010 17:37
believe_86, czekam na czas kiedy trafi do mnie i będę mogła poznać jego charakterek - imię zostanie z nim na całe życie i chce żeby pasowało.
Na razie to jest misiek, bąbel, loczek i maluch
gratis - Pią Kwi 02, 2010 18:12
Całkiem ładne to Twoje coś
A jeszcze bardziej podoba mi się Twoje przeżywanie.
sachma - Pią Kwi 02, 2010 18:22
gratis, czekałam na to cudo 8 lat.. to jedyne moje marzenie którego nie mogłam spełnić, a ja na prawdę mam mało marzeń, które można spełnić.. marzyły mi się szczury po roku miałam stado.. marzyła mi się wielka klatka po pół roku ją miałam.. marzył mi się samochód dostałam po kilku miesiącach.. ja nigdy nie musiałam na nic czekać aż tak długo.. i teraz chce z tego czasu oczekiwania wyciągnąć jak najwięcej szczęścia i radości a przy okazji zamęczam wszystkich w okół tym
Lavi - Pią Kwi 02, 2010 18:54
Także uważam sezon kleszczowy za otwarty
Mój spaniel ma bebeszjozę- dostał dziś cztery zastrzyki, jutro o 9 jedziemy na następne.
Niech to jasna mać. A tak dokładnie go przeglądałam
sachma - Pią Kwi 02, 2010 18:56
Lavi, nie strasz.. ja w waszą okolicę chcę jechać na urlop... kciukam za psisko.. oby z tego wyszło bez szwanku!
Lavi - Pią Kwi 02, 2010 18:59
sachma, dziękuję. U nas sporo kleszczy jest a moje cholerstwo ma jeszcze długą sierść, to łapie wszystko jak odkurzacz. Całe szczęście, że tak szybko wykryta. Myślę, że jutro na zastrzykach wet będzie musiał z moją drobną pomocą skrócić mu te kłaki zimowe Póki co strasznie wymiotuje po zastrzykach;/ Aż mam ochotę z nim płakać jak widzę te mokre ślepka... Co za cholerstwo, że nawet przeciwkleszczowe na kark nie działają?
sachma - Pią Kwi 02, 2010 19:02
ja słyszałam ostatnio o szczepionkach przeciw kleszczom, podobno drogie (3 zastrzyki każdy po 70zł - pierwsza dawka, później po 5 tyg, później po roku i co roku profilaktycznie) i podobno super działa.. MERILYM firmy LYME - zna ktoś?
|
|
|