Archiwum - Psiaki vol. V
AngelsDream - Sob Lip 11, 2009 20:47
Widzicie tę minę? To czysta radość u niego. Żeby tylko zrozumiał, że musi spokojnie, po trochu i kot będzie do niego podchodził, to będzie dobrze. Na razie umiemy tyle, że kot sobie śpi na oparciu kanapy. Celar na kanapie, a Baaj obok, na łóżku. Jak na wilczaka, Baaja i dorosłego psa, ma genialną reakcję, czyli taką jak sądziłam.
babyduck - Sob Lip 11, 2009 21:10
Iście zadowolona mina.
Czemu rozmowy z hodowcami są takie trudne? Mam wrażenie, że każdy ściemnia albo chce wydać psy na siłę. Tyle się naczytałam o selekcji domków, a nikt mnie o nic nie zapytał poza to, co sama napisałam od siebie. Ile się trzeba naprosić o zdjęcia, ile naczekać na maile, ech.
I jeszcze denerwuje, że większość miotów jest po tym samym reproduktorze. Ok, niby sprawdzony, ale czy nikt nie pofatyguje się o jakieś nowe geny? Zaraz się pula skończy.
Tylko jedna hodowczyni podbiła moje serce, ale ona będzie mieć szczeniaki dopiero za rok.
A, powiedzcie mi taką rzecz. Czy na wystawie, spośród kilku podobnie zbudowanych psów, sędzia zawsze wybiera tego z lepszym znaczeniem? Czy cechy niepożądane, ale tolerowane bardzo obniżają szanse psa?
Oli - Sob Lip 11, 2009 21:31
| babyduck napisał/a: | | Majka sama wybrała sobie nowa zabawkę i była przeszczęśliwa. Nic innego jej nie interesowało. | Bo to jest jak z dziećmi, mnie mama też chowałą pewne zabawki i potem dostawałam je po jakimś czasie i byłam wniebowzięta, że dawno zapomniany np. pluszak "sie znalazł".
sat, a może zostawiaj mu patyki do gryzienia? Wiem, że dużo sprzątania, ale lepsze to niż meble/dywan. A jak reagujesz jak znajdziesz jakieś przestępstwo po powrocie do domu?
satanka666 - Sob Lip 11, 2009 21:46
Oli, jak wchodzę do domu to przy wejściu pytam co znów narobił, robię groźną minę, a on robi słodkie oczka, no i wybaczam wszystko i sprzątam ale nie ma przytulania, głaskania, nic.
Oli - Sob Lip 11, 2009 21:49
Wiesz, pytam, bo może on też w ten sposób chce zwrócić na siebie uwagę. W sensie, że nieważne czy go pogłaszczesz czy zrugasz, ale wróciłaś i się nim "zajmujesz".
L. - Sob Lip 11, 2009 21:50
| babyduck napisał/a: | | A, powiedzcie mi taką rzecz. Czy na wystawie, spośród kilku podobnie zbudowanych psów, sędzia zawsze wybiera tego z lepszym znaczeniem? Czy cechy niepożądane, ale tolerowane bardzo obniżają szanse psa? |
zawsze jakoś obniżają szanse psa.
ogólnie to zalezy jakie psy preferuje sędzia. owszem wzorzec.
ale wzorzec wzorcem bo sędziowie i tak mają swoje typy.
poza tym teraz u większości ras to korupcja i korupcja, warto tylko jezdzić do tych, którzy mają zdrowe poglądy.
satanka666 - Sob Lip 11, 2009 22:02
Oli, staram się nie zwracać zbytnio na niego uwagi. Zresztą nawet nie mam czasu, bo sprzątam burdel.
Może mu kupię jakiegoś wielkiego miśka w lumpeksie i niech go zjada doszczętnie, jak mu moje miękkie dywany tak smakują.
sachma - Nie Lip 12, 2009 17:26
AngelsDream, czym czeszecie Baaja? szukam czegoś skutecznego do dużej ilości wypadającego podszerstka..
Anonymous - Nie Lip 12, 2009 17:32
satanka, a klatka?
AngelsDream - Nie Lip 12, 2009 17:57
sachma, zwykłą szczotką z recepturkami, ale planujemy furminator.
Mam stos zdjęć kota z psami. Filmików też.
sachma - Nie Lip 12, 2009 18:05
ten furminator drogi jest.. ale chyba pozbieram i zainwestuje.. bo ja go czesze dzień w dzień i nie mogę wyczesać o.O' tak jakby przez noc mu odrastała
Oli - Nie Lip 12, 2009 18:05
| sachma napisał/a: | | AngelsDream, czym czeszecie Baaja? szukam czegoś skutecznego do dużej ilości wypadającego podszerstka.. | Polecam furminator, on działa cuda z podszerstkiem mojej Kory.
sachma - Nie Lip 12, 2009 18:09
Oli, masz ten oryginał ? bo widziałam za połowę cene furmonatora, coatminatory..
Oli - Nie Lip 12, 2009 18:12
Ja mam taki http://www.bazarek.pl/pro...r-obrotowy.html
sachma - Nie Lip 12, 2009 18:14
najtańszy jaki ja znalazłam kosztował 80zł! lol...
|
|
|