To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. V

AngelsDream - Sob Lip 11, 2009 20:47

Widzicie tę minę? To czysta radość u niego. Żeby tylko zrozumiał, że musi spokojnie, po trochu i kot będzie do niego podchodził, to będzie dobrze. Na razie umiemy tyle, że kot sobie śpi na oparciu kanapy. Celar na kanapie, a Baaj obok, na łóżku. Jak na wilczaka, Baaja i dorosłego psa, ma genialną reakcję, czyli taką jak sądziłam.

babyduck - Sob Lip 11, 2009 21:10

Iście zadowolona mina. :mrgreen:

Czemu rozmowy z hodowcami są takie trudne? Mam wrażenie, że każdy ściemnia albo chce wydać psy na siłę. Tyle się naczytałam o selekcji domków, a nikt mnie o nic nie zapytał poza to, co sama napisałam od siebie. Ile się trzeba naprosić o zdjęcia, ile naczekać na maile, ech.
I jeszcze denerwuje, że większość miotów jest po tym samym reproduktorze. Ok, niby sprawdzony, ale czy nikt nie pofatyguje się o jakieś nowe geny? Zaraz się pula skończy.

Tylko jedna hodowczyni podbiła moje serce, ale ona będzie mieć szczeniaki dopiero za rok. ;(

A, powiedzcie mi taką rzecz. Czy na wystawie, spośród kilku podobnie zbudowanych psów, sędzia zawsze wybiera tego z lepszym znaczeniem? Czy cechy niepożądane, ale tolerowane bardzo obniżają szanse psa?

Oli - Sob Lip 11, 2009 21:31

babyduck napisał/a:
Majka sama wybrała sobie nowa zabawkę i była przeszczęśliwa. Nic innego jej nie interesowało.
Bo to jest jak z dziećmi, mnie mama też chowałą pewne zabawki i potem dostawałam je po jakimś czasie i byłam wniebowzięta, że dawno zapomniany np. pluszak "sie znalazł".

sat, a może zostawiaj mu patyki do gryzienia? Wiem, że dużo sprzątania, ale lepsze to niż meble/dywan. A jak reagujesz jak znajdziesz jakieś przestępstwo po powrocie do domu?

satanka666 - Sob Lip 11, 2009 21:46

Oli, jak wchodzę do domu to przy wejściu pytam co znów narobił, robię groźną minę, a on robi słodkie oczka, no i wybaczam wszystko i sprzątam :oops: ale nie ma przytulania, głaskania, nic.
Oli - Sob Lip 11, 2009 21:49

Wiesz, pytam, bo może on też w ten sposób chce zwrócić na siebie uwagę. W sensie, że nieważne czy go pogłaszczesz czy zrugasz, ale wróciłaś i się nim "zajmujesz".
L. - Sob Lip 11, 2009 21:50

babyduck napisał/a:
A, powiedzcie mi taką rzecz. Czy na wystawie, spośród kilku podobnie zbudowanych psów, sędzia zawsze wybiera tego z lepszym znaczeniem? Czy cechy niepożądane, ale tolerowane bardzo obniżają szanse psa?

zawsze jakoś obniżają szanse psa.
ogólnie to zalezy jakie psy preferuje sędzia. owszem wzorzec.
ale wzorzec wzorcem bo sędziowie i tak mają swoje typy.
poza tym teraz u większości ras to korupcja i korupcja, warto tylko jezdzić do tych, którzy mają zdrowe poglądy.

satanka666 - Sob Lip 11, 2009 22:02

Oli, staram się nie zwracać zbytnio na niego uwagi. Zresztą nawet nie mam czasu, bo sprzątam burdel.
Może mu kupię jakiegoś wielkiego miśka w lumpeksie i niech go zjada doszczętnie, jak mu moje miękkie dywany tak smakują.

sachma - Nie Lip 12, 2009 17:26

AngelsDream, czym czeszecie Baaja? szukam czegoś skutecznego do dużej ilości wypadającego podszerstka..
Anonymous - Nie Lip 12, 2009 17:32

satanka, a klatka?
AngelsDream - Nie Lip 12, 2009 17:57

sachma, zwykłą szczotką z recepturkami, ale planujemy furminator. :)

Mam stos zdjęć kota z psami. Filmików też. :mrgreen: :serducho:

sachma - Nie Lip 12, 2009 18:05

ten furminator drogi jest.. ale chyba pozbieram i zainwestuje.. bo ja go czesze dzień w dzień i nie mogę wyczesać o.O' tak jakby przez noc mu odrastała :roll:
Oli - Nie Lip 12, 2009 18:05

sachma napisał/a:
AngelsDream, czym czeszecie Baaja? szukam czegoś skutecznego do dużej ilości wypadającego podszerstka..
Polecam furminator, on działa cuda z podszerstkiem mojej Kory. :wink:
sachma - Nie Lip 12, 2009 18:09

Oli, masz ten oryginał ? bo widziałam za połowę cene furmonatora, coatminatory..
Oli - Nie Lip 12, 2009 18:12

Ja mam taki http://www.bazarek.pl/pro...r-obrotowy.html :)
sachma - Nie Lip 12, 2009 18:14

:shock: najtańszy jaki ja znalazłam kosztował 80zł! lol...