Archiwum - Koty vol. II
pituophis - Wto Paź 06, 2009 22:02
Kota można trzymać na diecie bezwęglowodanowej.
Barf zły, bezwartościowa odpadowo-sojowa paćka dobra...
Oli - Wto Paź 06, 2009 23:56
| Aleks1 napisał/a: | A ty poczytaj na temat glutenu i może zrozumiesz dlaczego jem tylko warzywa
| Ty, nie kot. I o solaninie pisząc miałam na myśli kota, nie Ciebie. Kot to bezwzględny mięsożerca, człowiek jest wszystkożerny. Różnica jest choćby w długości przewodu pokarmowego i tym samym predyspozycji do trawienia pokarmów.
| Fea napisał/a: | | Sam tytuł lekarza weterynarii wbrew pozorom wcale nie implikuje jakiejś nieziemskiej wiedzy. Wiem, bo moim sąsiadem w Pleasantville jest wet i jak sobie czasem słuchalam jego teorii na tematy zwierząt domowych, to mi dupa cierpła. | dokładnie, to mniej więcej tak jakbym ja się wypowiadała o żywieniu świń hodowlanych, czy krów.
Nakota - Śro Paź 07, 2009 17:59
Pozwolę sobie się wtrącić i pochwalić moim kociskiem . Koteczka sześcioletnia, dachowiec, ale za to jaki! Chadzająca własnymi drogami mała wredota i indywidualistka . Typowy dachowiec, zabrana od matki w wieku miesiąca, ale tylko dlatego, że odrzuciła młode, ponieważ prawdopodobnie była już znowu w ciąży (nie ma to jak wiejskie koty...). Jedyna koteczka w miocie, o którą wykłócała się cała rodzina, że ma zostać, na szczęście trafiła do nas .
Kilka fotek na leżąco, bo wtedy jako tako zdarza się jej pozować .
Bernadeta - Czw Paź 08, 2009 09:09
Do dachowca dachowiec
http://picasaweb.google.p...IjK_uPVpfLuxQE#
Aleks1 - Czw Paź 08, 2009 12:07
| yoshi napisał/a: | | Aleks1 napisał/a: |
Co do karmienia warzywami to ja nie uczyłam kotów je jeść. |
nie ma nic złego w karmieniu warzywami, w końcu np. koty na barfie też powinny je w jakiejś tej ilości mieć. Więc same warzywa nie są złe. Niektóre są poprostu niepolecane i nieodpowiednie dla zwierzat (tj. ziemniaki, fasola itp) |
Ale ja im nie daję fasoli,pilnuję tez żeby mała nie dorwała się do ziemniaków.Karmę zmieniłam na kytikata ale jeszcze się rozejrzę za inną marką.
Może ktoś mi jakąś poleci?
[ Dodano: Czw Paź 08, 2009 13:11 ]
| Fea napisał/a: | | Ano. W sumie kilka razy z ciekawości porównałam skład łiskasa z jakimiś z Biedrony czy Lidla. I cholera, miały więcej tego mięcha, a mniej śmiecia, niż łiskas. I tak bym ich nie kupiła, ale niewesołe świadectwo to daje. |
Kupowałam kociakom te łiskasy z biedronki ale nie chcą jeść bo nie ma tam sosu .Na razie mieszam tego łiskasa z suchą karmą i dolewam przegotowanej wody.Obie uwielbiają taką "ciapciatę .
[ Dodano: Czw Paź 08, 2009 13:18 ]
| Cytat: | Poza tym sorry, ale czytałam jakiś czas temu w twoim temacie, jak ci szczurzyca chorowała i odmawiała żarcia, a ty nawet do weta się z nią nie wybierałaś i mam wrażenie, że jakiś olewczy stosunek do tych zwierząt masz.
_________________ |
Rozumiem że zbulwersowało cię że nie poszłam z urwiskiem do lekarza .Dzwoniłam w tej sprawie do koleżanki i ona poradziła mi żebym poczekała 2 dni i ją poobserwowała.Tak zrobiłam.Urwiska po 2 dniach zaczęła normalnie jeść.Zaczynam się nawet bać że ma nadwagę ponieważ waży 230 gram .A więc jak sama widzisz nie ma o co się złościć .
Powoli zmieniam małemu kociakowi dietę i pilnuję żeby wchodziła do kuwetki.A więc powoli wszystko wraca do normy.
pituophis - Czw Paź 08, 2009 13:52
W swoim poście wypisałem marki niezłych karm.
Fea - Czw Paź 08, 2009 19:19
| Aleks1 napisał/a: | | Zaczynam się nawet bać że ma nadwagę ponieważ waży 230 gram | Nie powiedziałabym, żeby to bylo dużo, chyba że to młody szczur.
A kitekat jest tak samo badziewny jak łiskas. Kilka stron dalej wymieniłam ci kilka karm. Przetestuj.
Devona - Czw Paź 08, 2009 19:59
Ja ze swojej strony moge polecic karmy: suche - Orijen i Acana, mokra - Almo Nature, wlasnie przyszly puszki Porta21, podziele sie wrazeniami, jak tylko koty dostana .
Aleks1 - Pią Paź 09, 2009 13:33
| Fea napisał/a: | | Aleks1 napisał/a: | | Zaczynam się nawet bać że ma nadwagę ponieważ waży 230 gram | Nie powiedziałabym, żeby to bylo dużo, chyba że to młody szczur.
A kitekat jest tak samo badziewny jak łiskas. Kilka stron dalej wymieniłam ci kilka karm. Przetestuj. |
Urwiska ma już rok i 2 miesiące.
A możesz mi napisać na jakiej stronie je wymieniłaś?
Fea - Pią Paź 09, 2009 13:43
Jezu, na tej, w tym temacie, linka ci nie podam, sama sobie poszukaj. Pisałam, czym karmię swoje koty. Mało tego, Pituophis wypisał ci barfa, Devona tez pisala, a internet nie ogranicza się tylko do allo, jest w cholerę stron typu miau.pl, gdzie znalazłabyś wszystkie potrzebne ci informacje. Ja pierdzielę, zero wysiłku własnego, zainteresuj się sama trochę.
Urwiska musi być bardzo mała, jeśli ważąc 230 g miałaby mieć nadwagę. Najmniejsza z moich szczurzyc waży 260 g, a jest niewyrośnięta i drobna. Jej siostra była lżejsza, coś koło 200 g, a w końcowym etapie mniej, ale wiecznie chorowała i zwyczajnie była chuda i malutka.
Mangusta - Pią Paź 09, 2009 16:24
| Off-Topic: | | 230 gram to jak na dorosłą szczurzycę poniżej przeciętnej |
Anonymous - Pią Paź 09, 2009 16:38
| Off-Topic: | | Masakra... To jak wyglada ta szczurzyca?? To zdecydowanie ponizej przecietnej... |
Aleks1 - Pią Paź 09, 2009 17:31
| Fea napisał/a: | Jezu, na tej, w tym temacie, linka ci nie podam, sama sobie poszukaj. Pisałam, czym karmię swoje koty. Mało tego, Pituophis wypisał ci barfa, Devona tez pisala, a internet nie ogranicza się tylko do allo, jest w cholerę stron typu miau.pl, gdzie znalazłabyś wszystkie potrzebne ci informacje. Ja pierdzielę, zero wysiłku własnego, zainteresuj się sama trochę.
Urwiska musi być bardzo mała, jeśli ważąc 230 g miałaby mieć nadwagę. Najmniejsza z moich szczurzyc waży 260 g, a jest niewyrośnięta i drobna. Jej siostra była lżejsza, coś koło 200 g, a w końcowym etapie mniej, ale wiecznie chorowała i zwyczajnie była chuda i malutka. |
Już poszukałam ale u znajomego weta.Od poniedziałku koty przechodzą na purinę i jeszcze na jedną karmę dla małych kociąt.Nazwy nie podam bo nie pamiętam ale za to kosztuje 75 zł
L. - Pią Paź 09, 2009 17:32
| Off-Topic: | chyba, że ma NIEdowagę...
powinna ważyć minimum 260-270g.
chyba, że jest wręcz filigranowa... mieści się długością na dłoni.. |
magnes - Pią Paź 09, 2009 17:46
| Off-Topic: | Mój Franek(*) ważył 220 a był już dorosły, pochodził z laboratorium |
|
|
|