To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Chomiczki

Nakasha - Pią Kwi 26, 2013 22:36

Ja miałam 2 lata temu siostry syryjki - żyły razem. Były sprzeczki, ale jedna dominowała drugą, druga ulegała i nigdy poważnie się nie pobiły, nawet futro nie poleciało. Jak napisałam o tym na chomiczym forum, to ludzie pisali, że mi zazdroszczą, bo prawie nigdy nie udaje się trzymać syryjków razem. Inne chomiki syryjskie, które miałam, zawsze były samotne. Teraz też nie ryzykowałabym trzymania ich razem.
Ninek - Sob Kwi 27, 2013 09:49

Moje dwa syryjki żyły razem ze 3 miesiące. Bracia kupieni razem (wg pana ze sklepu miało im być raźniej... - byłam w podstawówce). Później tak koszmarie sie pożarli, że jeden był w widocznych bliznach do końca życia, ledwo to biedak przeżył.

Poza tym jak 'być czujnym' skoro chomiki prowadzą niemal zawsze nocny tryb życia? Za dnia mogą spać razem (jak moje) a następnego ranka jeden może nie żyć. U miniatur też sie tak dzieje.

AngelsDream - Pon Kwi 29, 2013 11:37

Grono moderatorskie postanowiło:

- wydzielić zbędne wpisy z tej dyskusji oraz przenieść je na podforum
- odstąpić od ukarania użytkowniczki Oli, z jednoczesnym zastrzeżeniem, że kolejne tego typu zachowanie na forum zakończy się blokadą dostępu do forum (banem) na okres pół roku lub dłużej, bez wyjątku.

AD

Groteska - Pon Kwi 29, 2013 20:50

Blitz wciąż szuka domu :)

Nakasha - Wto Kwi 30, 2013 16:00

Nie uwierzycie. Mam u siebie chomiki!

Weszłam na chomicze forum szukając transportu, napisałam do Etykosfery... która okazała się mieć hodowlę chomików i być z Białegostoku. Okazało się też, że jest znajomą ze studiów mojej szwagierki. :P Napatrzyłam się na jej chomiki i pękłam. :roll:

Bam-Bam Etykosfera, urodził się 16.03.2013 r. U mnie jest od wczoraj. :) Po pewnych przemyśleniach dałam mu "domowe" imię Haku. Haku jest spełnieniem moich odmianowych marzeń - długowłosy, czarny, łaciaty (black, dominant spot, long hair). :) Jest wesoły i aktywny, odważny i ciekawski. :)

Haku:

Dzisiaj, całkiem niespodziewanie, trafił do mnie drugi chomik. Właściwie, to na tymczas. Jestem w trakcie oswajania go, prawdopodobnie będzie szukać domu. Chyba, że się zakocham... a jestem tego bliska, bo chomik, oprócz tego, że piękny, jest też spokojny i łagodny. ;)

Enkil

Chomik został wyciągnięty ze sklepu zoologicznego przez pracownicę. Co jakiś czas, nielegalnie, zabiera stamtąd "niepotrzebne" zwierzęta (chore, starsze, czy już wyeksploatowane) i szuka im domów. Już miałam od niej zwierzaki na DT. Tym razem akcja była szybka i ledwo zdążyłam przygotować się na jego przybycie. Chomiś ma ok roku i służył do rozmnażania na zapleczu.

klauduska - Wto Kwi 30, 2013 16:20

Nakasha, siedzę i ślinię się do kompa! Ale cuda!
Enkil :serducho: :serducho:
Prześliczne są :) !

Cegriiz - Wto Kwi 30, 2013 16:29

Haku :serducho:
mmarcioszka - Wto Kwi 30, 2013 16:55

Długowłose chomiki są przepiękne :serducho:
Sorgen - Śro Maj 01, 2013 00:37

Ajj jak tak na nie patrzę to mnie coraz bardziej na choma zbiera, coś czuję że w lipcu to już się nie opamiętam :lol:
Nakasha - Śro Maj 01, 2013 22:13

Sorgen, czemu akurat w lipcu? :)

Haku :) Widać, że jest już bardziej rozluźniony, nie chowa uszu i odważnie zwiedza otoczenie. :)

Sorgen - Czw Maj 02, 2013 00:39

Bo w czerwcu mam ślub i nie chcę rodzicom zostawiać poza dwoma psami, akwarium, krabami i traszką jeszcze dodatkowo chomika do opieki :) Ale potem już ciężko będzie się powstrzymać :lol:
Groteska - Pią Maj 03, 2013 10:38

:)

Nakasha - Pią Maj 03, 2013 12:25

Groteska, gratulacje. :)

Enkil jednak szuka domu. Kto chce? :)

Bel - Pią Maj 03, 2013 12:28

Nakasha, Zbyszek się na drugiego nie zgodził? ;)
LalaAla - Pią Maj 03, 2013 12:57

Nakasha- nie przepadam za chomikami i jakoś nigdy nie wywoływały mojego zachwytu ale Twoje są po prostu tak piękne, że brakuje mi słów, żeby je opisać.. Gdyby nie to, że rezygnujemy już z dobierania następnych zwierzaków to pewnie już bym szukała takich jak masz :D Są cudowne :serducho: