To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty ^^

PALATINA - Czw Paź 30, 2008 12:13

Odbieram dziś kociaki.
Trochę się stresuję - Nigdy nie miałam kota. Wiem, że to tylko na kilka dni, ale i tak sie denerwuję.
Żwirek im dam "szczurzy". Kuwete też szczurzą (dól klatki, która stoi w piwnicy). Karmę wezmę jakąś z lecznicy. Transporter pożyczam za chwilę od przyjaciółki. Domek (koci) pożyczą im moje świnki. Zabawki dla maluchów też jakieś się znajdą...
Co sie robi z kotami w domu? :|

satanka666 - Czw Paź 30, 2008 12:19

PALATINA napisał/a:
Co sie robi z kotami w domu? :|

odgania się od zasłon/firanek/stołów/mebli :P
małe kociaki mają w sobie tyle energii, że trzeba mieć oczy dookoła głowy :wink:
jak będą miały dużo zabawek to git :)

PALATINA - Czw Paź 30, 2008 12:23

satanka666,
Dzięki.
A jak wyglądają relacje:
kociaki-psy
kociaki-świnki
kociaki-szczury...? :roll: :twisted:

satanka666 - Czw Paź 30, 2008 12:30

kociaki-psy... A kociaki miały już kontakt z psem? Zależy jak twoje psy reagują na koty :)
Moja Sara każde małe 'coś' musiała dokładnie obwąchać/wylizać, Morela była cholernie przestraszona, ale po kilku dniach minęło i razem spały :)
Nie wiem jak jest gdy pies jest agresywny w stosunku do kotów, ale pewnie byś się nie zdecydowała na kociaki jakby tak było. Więc powinno być ok ;) .

świniaków nie mam, więc nie wiem.

a szczury, ja mam bojowe szczury :mrgreen:
Morela wkładała łapki do klatki, zarobiła kilka lekkich dziabów i się oduczyła :)
Oczywiście jak wypuszczam szczury to Morele przeganiam, aż tak jej nie ufam. Wiadomo instynkt, pac i szczura nie ma.
Jak Moreli przechodziła obok klatki, to ogony się mocno jeżyły, a teraz już im to zwisa :)

PALATINA - Czw Paź 30, 2008 12:38

Moje psy nienawidzą kotów - ale takich dzikich, za którymi trzeba gonić. :twisted:
W domu to co innego.

Świniaki są na razie masywniejsze (cięższe, choć niższe) niż koty - i nie maja bojowych zapędów ani trochę. 8) Nie wiem tylko, co na to koty.

A szczury?
Bonita jest bojowa. Oliver też odrobinę. Może Nikiemu też sie cos nie spodoba.
Reszta jest ok.
Chcę porobic zdjęcia Kubełkowi z Fistaszkami - bo są prawie identycznego koloru!! Będą super foty - jak tylko aparat pożyczę (czyli jutro rano). :]

Za to jego siostrzyczka będzie miała zdjęcia z moimi psami - bo do nich kolorystycznie pasuje jak ulał! 8)

satanka666 - Czw Paź 30, 2008 12:40

noo to trzymam kciuki :)
oczywiście czekamy na fotki :mrgreen:

yoshi - Czw Paź 30, 2008 14:57

moja pumka jak byla malutka warczala na wszystkie psy, i zaden pies niezachowywal sie agresywnie. Oczywiscie dotej pory jej to zostalo :) i jest jedynym warczacym w poczekalni zwierzakiem, nieraz wszytskie psy siedza gdzecznie, a tu warkot z mojego transporterka :D :wink: :mrgreen:
PALATINA - Czw Paź 30, 2008 23:04

yyyy...
Nie sądziłam, że takie małe kotecki mogą byc takie złe!!! :twisted: :twisted: :twisted:
....na widok moich psów zmieniły sie w diabły!
Siedzą w transporterze i fukają! :roll:

satanka666 - Czw Paź 30, 2008 23:05

normalka :D
przejdzie im :P

PALATINA - Pią Paź 31, 2008 01:09

Kubełek wlazł właśnie świnkom do klatki i zasnął w świnkowym hamaku.... :serducho: :serducho: :serducho:
Za to szczury sie panicznie boja samego zapachu kota. :|

[ Dodano: Pią Paź 31, 2008 11:46 ]
Kotka (zdjęcia póki co telefonowe):

Kubełek

nutaka - Pią Paź 31, 2008 16:10

heh ty Kubełka do swinkowej kaltki włożyłas? :mrgreen:
cudne kociaki :serducho:

satanka666 - Pią Paź 31, 2008 16:14

PALATINA napisał/a:
Kubełek
:serducho: :serducho:
nie mogę :serducho:

Eruntale - Pią Paź 31, 2008 17:52

Palatino, ciesz sie ze wracam do kraju dopiero za miesiac, bo juz bys mnie miala na karku blagajaca o ktoregos kociaka ;) i to nie wiem o ktorego bardziej :D
Jak z domkami?

PALATINA - Pią Paź 31, 2008 18:00

Eruntale,
Na miesiąc akurat mam dla nich tymczas. DT nie ma...

Nie, nie wkładałam ich do świń - Same wlazły!!!! :twisted: :D

babyduck - Pią Paź 31, 2008 23:58

Jeżu, gdyby TŻ nie miał alergii, to ja bym tego Kubełka normalnie... Ach! Uwielbiam rude koty :serducho: