To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. V

Devona - Śro Kwi 03, 2013 20:06

PALATINA, ja kupy spuszczam w sedesie, tylko zbrylone siuśki wyrzucam do kosza. Nie mogłabym mieć stojącego gdzieś w domu pojemnika z kocim kałem, już na samą myśl o tym nie w środku skręca z obrzydzenia. Ja też pisząc o śmierdzeniu miałam na myśli zapach bentonitu, tylko niestety "urobek" dla mnie cuchnie jeszcze bardziej niż żwir, brrrr... Przypomniały mi się te piękne czasy, gdy miałam drewniany piasek :( , może jeszcze wrócą.
PALATINA - Śro Kwi 03, 2013 20:53

Wróciłam właśnie do domu. Obeszłam mieszkanie.
Chyba nie ma żadnych niespodzianek nigdzie, a przynajmniej gołym okiem i nosem nie umiem nic zlokalizować. Kocyk czysty.
Podobnie czysta kuweta w salonie. Nakryłam ją pokrywą. Jeśli jutro koty nadal będą jej unikać, to zabieram ją z tego pokoju.

Devona,
Racuch się dziś załatwił w bentonit. Prawdziwa duża, twarda kupa. Nawet niezakopana, bo on nie zakopuje. Bez oporów wywaliłam do WC.
Ale w Imbirowych kupach jest więcej bentonitu niż samej kupy. Nic mi się z kanalizacją nie stanie, jeśli będę je wywalać do sedesu? (Serio pytam).

Devona - Śro Kwi 03, 2013 21:05

PALATINA, ja staram się oddzielić tak dużo bentonitu, jak to tylko możliwe i bez wyrzutów sumienia wrzucam kupy do sedesu. Tak samo robiłam, jak kiedyś wynajmowałam mieszkanie i był tam kot, jego właścicielka uznała mój pomysł za zbawienie :) . Oczywiście sedes się zapcha, jeśli wrzucisz do niego bryłkę, ale niewielka ilość bentonitu prędzej czy później spłynie, przetesowane 8) .
PALATINA - Śro Kwi 03, 2013 21:26

Zbrylone kupy Imbira wyglądają jak siuśki (tylko po kolorze można poznać i po zapachu, gdy są świeże) - aż tyle w nich bentonitu. :(
Dlatego się zastanawiam co z WC.

Devona - Śro Kwi 03, 2013 21:33

PALATINA, wrzuć na próbę, domyślam się, że nie są bardzo duże, więc nie będzie katastrofy.
PALATINA - Czw Kwi 04, 2013 10:32

W nocy też nikt nie skorzystał z kuwety w salonie, nawet po nakryciu pokrywą.
Chyba nie ma sensu, żeby tu stała. Ale nie wiem, gdzie mam ją postawić.
W sypialni nie ma już miejsca (mamy małe mieszkanie, małą sypialnię, której połowę zajmuje nasze łóżko, dalej szafa, biurko i już nie ma prawie miejsca na podłodze).
W małym pokoiku stoją już dwie kuwety (kryta z drewnianym żwirkiem i nowa Imbira).
W żadnym innym miejscu nie da się kuwety postawić. Nigdzie się nie zmieści.
Dostawić ją jako 3cią do małego pokoju? Może postawię obok tej z bentonitem i też jako odkrytą?

limomanka - Sob Kwi 06, 2013 14:29

Prawdziwa kocia miłość :serducho: :

PALATINA - Sob Kwi 06, 2013 15:38

Słodkości! :serducho:

A czytam (wróciłam do książek, odkąd Imbir zaczął lać poza kuwetą) Vicky Halls, która na każdym kroku podkreśla, że dwa koty mogą się najwyżej tolerować. tiaa... :roll:

W każdym razie Imbir polubił bentonitowy żwirek i na razie żadnych "pozakuwetowych wpadek" nie było.
Ze 2 razy skorzystał też z kuwety z drewnianym żwirkiem.

Zamówiłam pojemnik na koci urobek.
Mam nadzieję, że mi to jakoś osłodzi życie z bentonitem. :P

nimka - Sob Kwi 06, 2013 20:24

PALATINA napisał/a:
A czytam (wróciłam do książek, odkąd Imbir zaczął lać poza kuwetą) Vicky Halls, która na każdym kroku podkreśla, że dwa koty mogą się najwyżej tolerować. tiaa... :roll:

Mhm 8)
https://www.youtube.com/w...mgCXbzkYFrjNn7Q

;)

klauduska - Sob Kwi 06, 2013 20:46

PALATINA napisał/a:
Zamówiłam pojemnik na koci urobek.

jeszcze zobaczysz, że będziesz mówiła, że to był udany zakup :P

Czy ja się już chwaliłam moimi norweżkami w reklamie ciuchów? http://www.youtube.com/watch?v=qfTyuVkAYsI Filmik z realizacji :)

Co do V.Halls, czasem straszne bzdury tam wypisywała. Kolejny przykład kompletnie zaprzaczający jej teorii:

No i moja dopiero-co-obudzona gwiazdka szwedzka:

mmarcioszka - Sob Kwi 06, 2013 23:13

Jakie słodziaki :serducho:
NinaWi - Nie Kwi 07, 2013 07:52

Czemu widzę tylko miniaturki? ;(
limomanka - Nie Kwi 07, 2013 08:24

Loonie, ponoć wina Photobucket.
PALATINA - Nie Kwi 07, 2013 09:31

Loonie napisał/a:
Czemu widzę tylko miniaturki?

Ooo..! Wreszcie ktoś też nie widzi; nie tylko ja!
A mi zarzucano, że nie umiem kliknąć w obrazek, żeby się powiększył. :P

klauduska - Nie Kwi 07, 2013 10:24

Loonie, ty mojego fb masz, tam możesz nie miniaturki zobaczyć :P ;)

mmarcioszka, dziękuję :)

nawet, jak się kliknie prawym i "otwórz w nowej karcie", to też się duże zdjęcia nie wyświetlają?