To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIV

kasia83 - Czw Lis 15, 2012 14:43

Nakasha, chyba już nieaktualne, chłopak od wczoraj ma wyłaczony telefon :(
Jest za to Marley
http://www.facebook.com/m...67064659&type=1

rudziak - Czw Lis 15, 2012 16:20

http://sphotos-d.ak.fbcdn...551547272_o.jpg
te uszy :serducho:

katasza - Czw Lis 15, 2012 18:08

Bylam dzisiaj w schonisku zapisac sie jako wolontariusz. Polazilam miedzy klatkami, wylalam 100 litrow lez ale ciesze sie ze moge cos zrobic dla tych psiakow.
W dwoch sie zakochalam, jeden z nich gdyby nie byl taki olbrzymi to dzisiaj pewnie siedzial by kolo mnie na kanapie.

I chcialam sie pozalic.
Jest tam taki jeden psiak, ktory tragicznie znosi pobyt w klatce, przestaje jesc, chudnie w oczach, stoi tylko kolo furtki i grzecznie czeka az go ktos poglaszcze.
Panie mowily ze bardzo potrzebuja dla niego domu tymczasowego.
Pomyslalam ze bym go wziela, bo i tak siedze caly czas w domu a chlopakowi byloby lepiej na poduszce niz w klatce.
Powiedzialam mamie, ktora stwierdzila ze to bezsensu, bo co bedzie jak bede musiala go oddac, bo czasami w blokach nie mozna trzymac psow bo sasiadom przeszkadzaja (?) itp., wspollokatorzy powiedzieli ze oni nie chca jakiegos niewychowanego burka.
I wez tu kuzwa badz czlowieku dobrym.
I co ja mam teraz zrobic? :roll:

Tygrys - Czw Lis 15, 2012 18:14

katasza napisał/a:
oni nie chca jakiegos niewychowanego burka.

fajni, nie ma co...

katasza - Czw Lis 15, 2012 18:22

no, super.
i tak tego psa tu sciagne i tak.
najzabawniejsze jest to ze sami mnie namawiali zebym z nimi mieszkala bo ja chce niedlugo psa a oni mieli kupowac psa we wrzesniu, oczywiscie wspollokatorka mi piszczala ze bedzie super, bedziemy miec dwa psy i wogole bedzie cud miod, ale oni sie rozmyslili i stwierdzili ze psa nie chca. Ja dalej sie swojego trzymam ze w najblizszym czasie swojego psa bede miala, ale jej sie to juz nie podoba i twierdzi ze nie znajde dla niego czasu :roll:

Wspollokatorowi to nawet szczury za bardzo nie pasuja, mimo ze stoja w moim pokoju :]

Nakasha - Czw Lis 15, 2012 18:54

katasza, możesz trzymać psa w bloku, jeśli nie przeszkadza sąsiadom - np. nie szczeka podczas Twojej nieobecności. W moim bloku, nawet w mojej klatce, mnóstwo ludzi trzyma psy i nie ma z tym żadnego problemu. ;) Przecież my mamy 2 duże w mieszkaniu.

Współlokatorzy mogą być problemem - nie muszą Twojego psa lubić, ale jeśli bardzo się uprą, mogą naskarżyć właścicielowi mieszkania i właściciel może wypowiedzieć Ci umowę najmu. Poza tym właściciel musi wyrazić zgodę na przebywanie psa w mieszkaniu.

Zajmowanie się psem, szczególnie schroniskowym, to wielki obowiązek i byłoby super, gdyby inni przynajmniej Ci w tym nie przeszkadzali. ;)

Layla - Czw Lis 15, 2012 20:33

Nakasha, są spółdzielnie, które zakazują trzymania psów.
katasza - Czw Lis 15, 2012 20:36

u mnie takiego zakazu nie ma, pol bloku ma psy.

eh no i poklocilam sie o to z matka, jestem w szoku po tym co ona mi napisala.
bede miala 30 lat i pewnie dalej jej beda przeszkadzaly moje zwierzeta. a to jest moj sens zycia.

Nakasha - Czw Lis 15, 2012 20:39

katasza, a czy Twoja mama Cię utrzymuje i w związku z tym decyduje o Twoich zwierzętach?
katasza - Czw Lis 15, 2012 20:42

jeszcze utrzymuje sie z zarobionych pieniedzy, w styczniiu mi sie skoncza, ale szukam pracy wiec mam nadzieje ze do stycznia ja znajde.
PALATINA - Czw Lis 15, 2012 20:58

katasza napisał/a:
bede miala 30 lat i pewnie dalej jej beda przeszkadzaly moje zwierzeta.

Mojej też przeszkadzają.
Ciągle pyta, ile jeszcze pożyją moje świnki i czy to aby nie za długo. :]
A mam 32 lata i od 10 lat nie mieszkam z rodzicami.
Ale fakt, że w wakacje im podrzucam swoje zwierzaki (choć zwykle tylko psy i kota).

Pacyfka - Czw Lis 15, 2012 22:49

Brownie ma dopiero około 14 tygodni, a dzisiaj już 4 zęba zgłubił :roll: Może źle go ocenili w schronisku?
Bel - Czw Lis 15, 2012 22:57

Pacyfka, przeważnie gubią w wieku 4-5mc więc może o te dwa/trzy tygodnie się pomylili :)
Pacyfka - Pią Lis 16, 2012 07:35

No właśnie też tak myślę :? Więc pewnie to kurdupel będzie, bo ledwo od ziemi odrasta, a straszyli wielkim psem :lol:
Lavi - Pią Lis 16, 2012 20:47

Czym się kierować przy wyborze przyszłej hodowli, z której się będzie brało szczeniaka?
Chciałabym już zacząć szukać hodowli aussików, jednak nie mam pojęcia, jak takiej szukać...