To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Dropsy - temat ogólny

ciacho - Pon Sty 19, 2009 12:59

moje też bardzo je lubią 8) ale narazie mają je w karmie wymieszane
Anonymous - Pon Sty 19, 2009 18:36

ciacho to chyba nie jest dobry pomysl, zeby dropsy byly podawane codziennie, a juz napewno nie z karma.

moja tez wola rodzynki, orzechy, banany.
teraz Olaf z Filipem dostaja po 1/8 dropsa, jak przyjda na cmokanie albo jak je wolam po imieniu. zeby wkoncu nauczyly sie przychodzic jak ja chce, a nie one ;p

Oli - Pon Sty 19, 2009 22:20

katasza napisał/a:
ciacho to chyba nie jest dobry pomysl, zeby dropsy byly podawane codziennie, a juz napewno nie z karma.
Chodziło raczej o suszone banany, nie dropsy. :wink:
ciacho - Wto Sty 20, 2009 08:24

dokładnie chodziło o suszone banany :)

kupowałam im je zawsze na wagę ale kiedyś w jednej karmie było ich sporo to dorzuciłam wiecej jak robiłam im mieszankę :) co do dropsów to kupiłam 2 paczki 8 miesięcy temu i jednej mam jeszcze 1/4 a 2 prawie całą pełna, więc nie dostają za dużo :) wolę ich nagradzać warzywami, owocami czy orzechami.... ser czy makaron, jogurt... duzo jest innych zdrowszych przysmaków :wink:

Nihasa - Wto Sty 20, 2009 19:00

Moje kochają czekoladowe i śmietanowe, teraz będziemy próbować jajecznych :3 Ciekawe czy im zasmakują :P
Aczkolwiek ja też wolę dawać im 'naturalne' smakołyki takie jak suszone banany,od czasu do czasu jogurt, czy też makaron itd. :3

ciacho - Śro Sty 21, 2009 09:56

Czekoladowe to chyba nie za bardzo, podobno są szkodliwe
Layla - Śro Sty 21, 2009 09:57

Dropsy czekoladowe to taki sam syf jak inne dropsy :] Ja czasem podaję, ale rzadko, po co podawać sam cukier, barwnik i tłuszcz? :roll:
Nihasa - Śro Sty 21, 2009 14:16

U mnie takie opakowanie dropsów schodzi długo :] Biorę pod uwagę także to, że te dropsy dostają też szczury i królik siostry :3 Szczerze mówiąc, to będzie dopiero trzecie opakowanie dropsów w całej karierze moich zwierzaków :)
Oli - Śro Sty 21, 2009 15:27

Ja daję jedynie jogurtowe i jajeczne, bo w nich jest największe prawdopodobieństwo wystąpienia czegoś naturalnego. :lol: Dostają tylko staruszki, młodzi czasem w ramach nagrody jak są chorzy. No i wolę kupować smakołyki bardziej owocowe, np. takie coś http://animalia.pl/produk...mium_Crock.html . Wydaje mi się to lepsze niż dropsy.
Nihasa - Śro Sty 21, 2009 17:09

Miałam to kiedyś :3 W Zoo Naturze kupiłam, zapłaciłam 7 zł ( :evil: ) i im nie smakowało. Całe opakowanie poszło do śmieci -.-
Anonymous - Czw Sty 22, 2009 09:46

Moje szczury raz nadgryza dropsa jednego i zostawiaja, wiec im nie daje. Nagradzam mieszanka warzyw surowych, a Wielki Zarlok Bushi przybiega jak tylko dzwonie miska z jedzeniem i cmokam, wiec nie potrzebuje innych zachecaczy :P Natomias Stary na wybiegu ciagle sam przylazi do mnie, wiec nie musze go wolac :P hehe
Ninek - Czw Sty 22, 2009 10:28

Razem z paczką z Planety-zoo dostaliśmy dropsy z Nestora. Od razu wylądowały w śmietniku. Moje szczury takich rzeczy nie dostawały, nie dostają i dostawać nie będą.
ciacho - Czw Sty 22, 2009 11:12

Moje takie uwielbiają :DD a najbardziej jagodowe
mc - Śro Mar 25, 2009 13:07

W sumie nie są to dropsy, ale coś w tym rodzaju http://www.emusklep.pl/to...db4a1c85bd8d56e moje przepadają, w opakowaniu jest dużo 'ciasteczek', które są na tyle małe, że nie napełnią szczurzego brzuszka i z powodzeniem mogą być stosowane jako nagroda :)
Anonymous - Czw Mar 26, 2009 19:07

Ja jako nagrody uzywam wiskas temtation o smaku miesno serowym. Fajnie sie dzieli na mniejsze porcje (samo jest male) Jest tego duzo i chlopaki dzisiaj o malo mi palca nie odgryzly dzisiaj :P