To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

Mangusta - Pon Sty 29, 2007 12:42

sachma, a jak Ty hodujesz te mączniki? ja mam już wymierające resztki bo przecie baby nie chca teraz jeść a chyba lepiej by było gdybym je troche odchodowała bo już same duże osobniki się ostały...

[ Dodano: Pon Sty 29, 2007 23:14 ]
AAAHAHAAAA, młodszą przyłapałam na wywalaniu się na plecy! L8 idzie! będzie już dziś w nocy! :mrgreen:

Anonymous - Czw Lut 01, 2007 09:00
Temat postu: Czy lubicie ptaszniki ??:P
Lubicie pająki ??? xD ja tak :P mam jedną brachypelmę smithi dorosłą ślicznotkę i szczerze mówiąc to wbrew obiegowej opinii pająki są nawet fajne :P (tylko smithi :) ) nie muszę mojego grubaska karmić szczurkami czy myszami bo serca nie mam do tego ale karaczany i świerszczyki wcina tylko niestety ja ręki do tego ochydctwa nie przykładam bo te robale są obleśne :P tatuś musiał zająć się tym :P Chciałbym ją za kilka miesięcy rozmnożyć dlatego założyłam ten topic bo nie chcę zostać sama z kilkunastoma pająkami :P ja lubię smithi za to że są one łagodne w stosunku do człowieka ciekawe do obserwacji no i w przeciwieństwie do innych pająków zadowalą się owadem niż gryzoniem :P choć też powinny jeść gryzonie to moja niunia jest owadożerna xD tak wygląda smithi (nie moja fotencja od razu mówie)
Anonymous - Czw Lut 01, 2007 09:28
Temat postu: Pająki :P
Niedługo (dobra za kilka tygodni jak znajdę samca) będę miała małe brachypelmy smithi od L1 po pięknie umaszczonej mamuńce od razu zastrzegam sobie że nie chciałabym żeby małe były w przyszłości karmione gryzoniami choć i tak z pewnością na to nie będę miała wpływu :roll:
Do sprzedania będzie też najwyraźniej tatuś (kupię go tylko do zrobienia bachorków jaka ja okrótna jestem będę małżeństwo rozdzielać :twisted: ) 100% samczyk chyba L8 L9 bo w takowego szukam.
B.smithi sa idelane dla niedoświadczonych hodowców - mają jad porównywalny do jadu osy (czyli nie groźny dla zdrowego człowieka tzn: nie uczulonego na jad osy :P ) bardzo ładne umaszczenienie moja samiczka jest bardzo spokojna i grzeczna można ją wyjmowac z terrarium jak ma dobry humor xD tylko jak się zdenerwuje to się wyczesuje. Bardzo fajnie mieć pająka od L1 bo obserwuje się jego rozwój ogólnie sa bardzo ciekawe nie trzeba karmić gryzoniami moja wariatka przeżywa jakoś karmiona świerszczami/karaczanami ... Do każdego pająka dorzucam karmówke z mojej hodowli w postaci świerszczy. Zapraszam już do rezerwacji maluszków jak ktoś chce :) będzie ich kilka set więc napewno wystarczy dla każdego :) (juz widzę te kolejki xD żartuje:} )

[ Komentarz dodany przez: Viss: Czw Lut 01, 2007 10:15 ]
Belial, możesz mieć stuprocentową pewność, że na tym forum nikt nikogo/niczego nie karmi gryzoniami. Możesz już przestań powtarzać to w każdym poście jaki piszesz.

Anonymous - Czw Lut 01, 2007 11:03

Viss nie byłabym tego taka pewna :? na pewnym forum (nie wkleję bo teraz się regulamin zmienił) też gryzoniowym były ogłoszenia kupię myszki najlepiej czarne mój brat by się z nimi bawił... i okazało się że te ogłoszenie chodziło po forach gryzoniowych przez tego samego użytkownika zmieniając treść ... akurat przykład z SPK : Wszystkich oddających do adopcji swoje króliczki ostrzegamy przed Błażejem z Katowic. Działa on na terenie całego Śląska, szuka króliczków na forach i aukcjach internetowych. Jest przebiegły, ma rozległa wiedzę na temat tych zwierząt, posługuje sie różnymi numerami GG, czesto zmienia imiona i "płeć".

A piszę ciągle że nie karmię swojego ptasznika gryzoniami bo na prawie każdym forum gryzoniowym byłam ,,morderczynią małyh niewinnych myszek'' choć nie karmię gryzoniami ..

[ Komentarz dodany przez: AngelsDream: Czw Lut 01, 2007 11:06 ]
Proszę nie offtopować - są PW od pewnych spraw.

[ Dodano: Czw Lut 01, 2007 11:17 ]
A ma ktoś murinusa ??? :P ja sobie kupuję są śliczne i bydlaki agresywne :P rozmnażacie swoje pasqdy ???

Mangusta - Czw Lut 01, 2007 18:10

Belial, pająków się nie karmi gryzoniami... to może być co najwyżej dodatek do diety choć i tak na forach terrarystycznych nie jest to jakoś super pochwalane... są lepsze rzeczy które można pająkowi dać do żarcia...

dżizas, ile razy jeszcze muszę to powtarzać...

Maniak - Czw Lut 01, 2007 18:15

Off-Topic:
o ludzie jak zdjecia tych pająków zobaczyłam to az mna potrząsnęło :co jest?:

Mangusta - Czw Lut 01, 2007 18:19

Off-Topic:
Maniak, zobacz to zdjęcie poecliotherii metallici które dałam, potrząśnie cię... z zachwytu ;)

Maniak - Czw Lut 01, 2007 18:27

Off-Topic:
Jak zjem te kokosanki to zajrze... :wink:

ej ona jest niebieska :shock: :shock: :maruda:

Cola - Czw Lut 01, 2007 20:38

Off-Topic:
ona jest taka że ja az pokochałam pająki :P :serducho:

sachma - Czw Lut 01, 2007 20:52

Belial, pajakow nawet nie powinno sie karmic oseskami... powiedzmy to sobie szczerze, robal jest bardziej odzywczy niz osesek - tylko prawdziwi zapalency i zadni krwi wariaci daja pajaka oseski - bo ci ktorzy choc troche wiedza i maja serce wiedza ze pajakowi to do szczescia nie potrzebne, a napewno do przezycia.

wiesz ze prawdopodobnie nie bedziesz miala jak samca sprzedac? najpewniej samica go zje...

wszystkie pajaki z rodzaju Brachypelma maja lagodny jad. a co do obserwacji - lepsze sa pajaki drzewne.. ogolnie brachypelmy wolno sie rozwijaja, wiec jak ktos jest niecierpliwy to no coz.. moze sie zawiezc.

nie mniej z checia ustawie sie w tej kolejce... pamietaj o przygotowaniu inkubatora.. bo inaczej rozpelzna ci sie po domu... na PM podaj mi cene za sztuke, bo szczerze mowiac to z chlopek szukalismy takich maluchow dosc dlugo, ale by okres kiedy smithi nie bylo na rynku :?

mam juz Brachypelme albopilosum - tzw kedziora ;) i szczerze mowiac od dawna w domu maluszkow nie bylo (jakies 6miesiecy temu 10 B.vagansow.. ale juz sprzedane :( )

swojej nie rozmnazam, bo nie mam czasu pilnowac tego kokonu.. czekac na niego ladnych pare miesiecy.. a pozniej inwestowac w inkubator i sie w to bawic.. nie mam czasu ani checi.. po za tym kedziorki, mimo ze moim zdaniem piekne, nie sa drogie i koszty by sie nie zwrocily...

ja kupowalam jeszcze nimfy II ... niby przezywalnosc niska.. a jak kupilam 10, tak 10 wyprowadzilam do L3 ;)

Mazoku, pudelko po meganie, 5cm platkow owsianych i raz na jakis czas zielsko... czasem bierzesz pensete (ja mam taka dluga 15cm) i przegrzebujesz wszystko coby nie gnilo podloze... no i trzeba raz na jakis czas platkow dosypac ;) ot cala moja hodowla :P same sie rozmnazaja :P

Mangusta - Pią Lut 02, 2007 00:47

oj tak, ja też chętnie zapiszę się na Smithi... jak możesz to podaj cenę przez PW...

sachma napisał/a:
ogolnie brachypelmy wolno sie rozwijaja,
czy ja wiem... moja kędziorra fucellina leci z 1 wylinką miesięcznie, nie powiedziałabym żeby to było wolno ;)
sachma - Pią Lut 02, 2007 12:00

Mazoku, mialas pajaka od L1? wez Brahypelme i jakiegos innego pajaka.. np chromke... zobaczysz o co chodzi :P Brahypelma o wiele dluzej wyglada tak jak wszystkie pajaki z tego rodzaju ;) wolniej dostaje kolorow niz inne pajaki, po za tym to tez zalezy od warunkow, widac masz doskonale ;)

musze kupic mojej Mefik jakies nowe mieszkanko... tylko nie wiem jak pajaka na spacer namowic :| nigdy tego nie potrafilam - przez moja chromke ktora ganialam nie raz po pokoju mam teraz ogromny lek przed przeprowadzkami pajakow... chromka byla zawsze tak szybka ze nie nadarzalam...

Mangusta - Pią Lut 02, 2007 12:10

sachma napisał/a:
widac masz doskonale
ja ją po prostu pasę na umór i łazi z odwłokiem jak cysterną... teraz sie martwię czy nie mają za zimno no ale żarcie mają, te 4 dni beze mnie przeżyją....

oj co do przenoszenia to miałam hardkor z moją Lasiodorą... głupia menda w ogóle nie chciała przejść. co więcej widząc jej szczęki i znając jej nerwowość miałam niesamowitego stracha :P wzięłam długopis i ją po prostu popychałam w odpowiednim kierunku ale cięęężko było, uparta :P się zastanawiam jak to będzie jak będzie na tyle duża by mieć akwarium....

gdzieś na arachnei była fajna instrukcja przenoszenia pająków, ale arachnea poszła się... kochać :/

sachma - Pią Lut 02, 2007 12:16

Mazoku, bo jest nowa arachnea :P emaila dostalam ostatnio ze nowy adres nowa strona itd ;)

lasiadore moj chlop przenosil... ale chromka i kedzior to byly moje zmartwienia... najbardziej maluchy lubilam przenosic, pedzelkiem sie posmyralo i szedl gdzie chcialam :P a te wielkie to penseta i za nic dupy ruszyc nie chcialy, a kedzior juz tyle razy jad na pensecie zostawil! zastanawiam sie czy ktos kto mowi ze to takie lagodne wytrzymalby z moim nerwusem :P

Maniak - Pią Lut 02, 2007 20:59

a tak na temat...to czy te pajaki moga ukasic czy cos z tych rzeczy? co grozi jesli sie to sanie?ciekawa jestem? :roll: