Archiwum - Psiaki VIII
L. - Sob Maj 08, 2010 19:52
Martuha, pisałam Ci kiedyś cały post na ten temat. poszukaj sobie w poprzedniej edycji tematu. wiem, że na pewno pisałam o hodowli Nuestra Sangre.
uważam, że jeśli bardzo Ci zależy na jakiejś rasie to sama powinnaś pojechać na 2-3 wystawy i oprócz gadania z hodowcami, gdzie poniektórzy będą wszystko w kwiatki ubierać samej poobserwować psy. i wybrać typ, który podoba Ci się najbardziej. bo każda rasa ma mimo wszystko kilka typów psa.
molosy nie są psami łatwymi i wielu ludzi pęka w okresie dojrzewania, kiedy milutki szczeniak zamienia się w dominatora i rosną mu rogi.
wygląd to raz, charakter i specyfika rasy to dwa. i stety bądź niestety w przypadku na pewno tej grupy najpierw należy patrzeć na to drugie.
nie wiem jak Twoje życie wygląda ale zarówno DK jak i AE są psami aktywnymi potrzebującymi dużej ilości ruchu. to nie Tosa, która po kilku kilometrach siądzie na tyłku i walnie focha.
Szura - Wto Maj 11, 2010 16:22
Nowe zdjęcia Cielaczka.
Anka. - Wto Maj 11, 2010 16:39
Piękny jest, tylko uszu szkoda
Szura, zostaje?
---
Nie tak dawno zachwalałyście obroże Sabunol, informuje iż bydgoskie kleszcze mają je w poważniu, szkoda kasy, wracamy do kropli
Szura - Wto Maj 11, 2010 16:48
Anka., nie zostaje. Choćby mi serce miało pęknąć. To nie jest pies dla mnie ani mojej rodziny i nie będę się oszukiwać, że jest inaczej. Znajdę mu jakiś domek ze złotymi klamkami i będzie tam szczęśliwy, o.
Anka. - Wto Maj 11, 2010 17:37
| Szura napisał/a: | Anka., nie zostaje. Choćby mi serce miało pęknąć. To nie jest pies dla mnie ani mojej rodziny i nie będę się oszukiwać, że jest inaczej. Znajdę mu jakiś domek ze złotymi klamkami i będzie tam szczęśliwy, o. |
Powodzenia
Skoczek też jest na DT, pół roku.
Też nie jest dla mnie, był na kolonii u znajomej zajmującej sie szkoleniami, chodził przy nodze, siadał, czekał, no cudo.Gdyby nie to ,że bierze psa z papierami żeby móc startować na Mistrzostwach to by go wzięła.
Gdyby u mnie był taki grzeczny, o naiwności.
sachma - Wto Maj 11, 2010 18:01
Szura, śliczny jest!
zuuzuushii - Wto Maj 11, 2010 19:17
a ja się pochwalę- mój Neruś miał dzisiaj wycinaną narośl (brodawkę czy jak by to tam nie nazwać) przy oku. Chcieli dać mu głupiego jasia ale stwierdziliśmy, że szkoda psa i spróbujemy przy znieczuleniu miejscowym^ ^ udaaało się 5 minut i po sprawie. Jestem z niego dumna ^ ^
Anonymous - Czw Maj 13, 2010 12:39
moje bu ma dzisiaj dwunaste urodziny (:
sachma - Czw Maj 13, 2010 13:46
agu, wszystkiego najlepszego dla "malucha"
a Lenny jest chory.. zapalenie gardła i krtani.. i dostaje antybiotyk.. uh prosimy o kciuki..
quagmire - Czw Maj 13, 2010 13:47
to dużo kciuków dla maluszka
babyduck - Czw Maj 13, 2010 13:48
Wszystkiego naj dla Bakusia i jeszcze kilku latek w dobrym samopoczuciu!
A za Lenny'ego kciukam mocno.
Anonymous - Czw Maj 13, 2010 14:44
przekażę. za owcę oczywiście trzymamy
Oli - Czw Maj 13, 2010 16:54
| sachma napisał/a: | a Lenny jest chory.. zapalenie gardła i krtani.. i dostaje antybiotyk.. uh prosimy o kciuki.. | mój jamnik nabyty mniej więcej w tym samym okresie co Lenny w lecie miał zapalenie migdałków, nie zazdroszczę. trzymam za zdrowie
agu, wycałuj swoje bakusiowe
agacia - Czw Maj 13, 2010 19:32
Wszystkiego najlepszego dla Bakusia i kciuki za Lennego
Martuha - Czw Maj 13, 2010 21:28
L., wiem o tym doskonale bo miałam bullteriery i amstaffy i one też są kłopotliwe w okresie dojrzewania uwierz mi,nawet sami hodowcy dogów kanaryjskich zgodnie orzekli,że jeśli miałam do czynienia z tamtymi psami z dogami poradzę sobie bez problemu.Bo co jak co,ale bullki też są dość ciężkie i uparte w wychowywaniu .Co do ruchu to wychodząc z klatki mam las i łąkę,a moje psy na dworze są niemalże bez przerwy,gdyż nie pracuję,a nie jestem typem osoby która siedzi w domu Dla mnie 2 godzinny w ciągu dnia spaceru po lesie to jest minimum.Także o to się nie obawiam.Na chwilę obecną jestem zdecydowana na szczeniaka z Awangardy,rozmawiałam z hodowcą o ewentualnym spotkaniu i na pewno jak znajdę czas wybiorę się bodajże do Konina.
|
|
|