Zarejestrowane hodowle - Sens hodowli szczurów rasowych
sachma - Wto Sie 26, 2008 15:32
na Olsztynskiej masa moich kolorowych ulotek z ogloszeniem miotu poszla, ale mimo to nic sie nie zmienilo i miotu nie bedzie czasem po prosty trzeba czasu zeby ludzie sobie przetrawili wszystko oczywiscie na kolejnej wystawie tez bedzie masa moich ulotek tym razem z fotami malcow na sprzedaz bo widze ze wczesniejsze zapisy na miot zniechecaja
Layla - Wto Sie 26, 2008 15:35
sachma, myślę, że z czasem będzie to wszystko szło ku lepszemu, szczególnie, że zgodnie z maksymą Gierka: POMOŻEMY
Oli - Wto Sie 26, 2008 16:08
Layla napisał/a: | myślę, że z czasem będzie to wszystko szło ku lepszemu |
Jasne, też tak myślę. Zwłaszcza, że np. na psy z rodowodem też się ludzie zapisują często nawet zanim suka zajdzie w ciążę. Można też to tak ludziom tłumaczyć.
L. - Czw Sie 28, 2008 01:33
babyduck napisał/a: | Może Stowarzyszenie mogłoby opracować taki krótki program na 30 minut, rozesłać ofertę po szkołach (skierować ją do nauczycieli biologii), i przeprowadzać takie prelekcje? Hodowle mamy rozsypane po Polsce, można pracować wedle regionów. |
Ja organizuje u mnie w liceum taką lekcję w pierwszym semestrze, jestem już ugadana z panią bibliotekarką od tamtego roku
Layla napisał/a: | (np. ja mam taką, że na stronie SHSR nie ma polskich znaków i są jakieś dziwne literki, przez co kiepsko się czyta ). |
Jajluś, a na każdej stronie czy tylko na niektórych ? ;>
bo u mnie tylko na bodajże dwóch podstronach brak polskich znaków, bo jak wrzucam coś nowego to muszę ręcznie: ą i ś zmieniać nie wiem czemu, wcześniej kod działam T___T
bede musiała się uśmiechnąć do VeTeR'a
Azi napisał/a: | I jeszcze ode mnie prośba - jeżeli ktokolwiek chciałby pomóc w rozpropagowaniu hodowli (w tym mojej), to proszę o PW. Wyślę wzór mojej wizytówki, którą można wydrukować i położyć w lecznicach/sklepach. |
Ja też jestem chętna i tez mogę przesłać moją wizytówke do druku
Azi napisał/a: | SHSRP ma już ulotki, więc można je także drukować i rozkładać. Poproszę L., żeby wzór ulotki wrzuciła na stronę. |
niema problema
Bernadeta napisał/a: | a wystawie kotów rasowych w Poznaniu była też wystawa myszek rasowych,był nawet jeden szczurek,ale towarzysko,pewnie z którejś hodowli,a może nie. Wywieszone były także ogłoszenia przy tym stanowisku wystawowym o sprzedaży szczurków rasowych,były nazwy dumbo i wiele innych a także cennik.
Trudno jednak zwykłemu śmiertelnikowi zorientować się w nazwach i zdecydować na takie czy inne zwierzątko tj szczurka skoro nie było przykładowych zdjęć. |
To był Prince of Zirrael, należący do pewnej panny z która już mieliśmy trochę problemów.
Nie wiem w ogóle czy Zirrael jakoś się tym szczurem interesuje jeszcze. Bo ta panienka, która go ma została wywalona z PMC za łamanie regulaminów i mnożenie myszek na potęgę.
W ogóle owa dziewczyna zrobiła sobie strone hodowli szczurów za nim raczyła wysłać wniosek o założenie hodowli w SHSRP - został odrzucony.
Resztę wytłumaczyła Nezu i Azi
* * * * *
Na Olsztyńskiej wystawie to w ogóle ulotki szły jak ciepłe bułeczki, został mi tylko malutki pliczek z pojedynczymi sztukami A przed wystawa był ich cały karton.
W ogóle to na Olsztyńskiej był Pan, który chodzi z mikrofonem i wszystko komentował (albo wzywał do oceny koty). Często wspominał, ze: po drugiej stronie hali odbywa się IV Ogólnopolska Wystawa Szczurów Rasowych albo , że: na końcu hali można obejrzeć szlachetnie urodzone szczurki
Na drugi dzień zapraszał do oddawania głosów na szczura publiczności i przeprowadził wywiad z właścicielami szczurów, które zdobyły BISy
Automatycznie przy szczurach robił się masakrycznie duży tłum
Nie wspominając o tym, że z całej koszulki ulotek EM nie ostała mi się ani jedna
Layla - Czw Sie 28, 2008 05:33
L. napisał/a: | Jajluś, a na każdej stronie czy tylko na niektórych ? ;> |
Na niektórych podstronach
Pacyfka - Czw Sie 28, 2008 09:52
Co do ulotek, jeżeli współpracujecie z Planetą-Zoo, to możecie poprosić, aby do zamówień swoich klientów oprócz tych wszystkich gratisów również wrzucali ulotki SHSR. Pewnie nie jedna osoba kupująca rzeczy dla swojego kundelka dowiedziałaby się dopiero z tej ulotki, że istnieją w ogóle szczury rodowodowe.
W zamian możecie na stronie SHSR polecić ich sklep do robienia zakupów dla swoich ulubieńców.
O hodowlach szczurów rodowodowych naprawdę wie bardzo mało osób. Ja odkąd mam szczury nie spotkałam osoby, która by normalnie zareagowała na wieść, że moje szczury są rasowe, z hodowli. Wszyscy zawsze są zdziwieni, wręcz zszokowani, że istnieją inne szczury niż te "kanałowe łapane do zoologów". nawet weterynarze często sobie żartują nie dowierzając.
L. - Czw Sie 28, 2008 14:42
Pacyfka napisał/a: | W zamian możecie na stronie SHSR polecić ich sklep do robienia zakupów dla swoich ulubieńców. |
Mamy ich baner na stronie
A sachma wcześniej napisała, że już to uzgodniła z planetą tylko sami musimy wydrukować ulotki
Pacyfka - Czw Sie 28, 2008 14:45
a to przepraszam nie doczytałam
Ninek - Czw Sie 28, 2008 20:37
L. napisał/a: | To był Prince of Zirrael, należący do pewnej panny z która już mieliśmy trochę problemów.
Nie wiem w ogóle czy Zirrael jakoś się tym szczurem interesuje jeszcze. Bo ta panienka, która go ma została wywalona z PMC za łamanie regulaminów i mnożenie myszek na potęgę.
W ogóle owa dziewczyna zrobiła sobie strone hodowli szczurów za nim raczyła wysłać wniosek o założenie hodowli w SHSRP - został odrzucony.
|
Obecnie owa osoba oddaje tegoż szczura....
Na sps'ie jest ogłoszenie...
Anonymous - Czw Sie 28, 2008 20:38
Cytat: | Obecnie owa osoba oddaje tegoż szczura....
Na sps'ie jest ogłoszenie... |
Nie no to już przesada, nie miała podpisanej umowy z hodowcą?
Anonymous - Czw Sie 28, 2008 23:17
Ren, a dlaczego myślisz, że wszyscy będą przestrzegać umów. Jakoś nie widzę pustych więzień.
Zirr została poinformowana i od niej zależy czy szczur wróci do niej, czy gdzie indziej znajdzie dom.
L. - Pią Sie 29, 2008 18:10
Ktoś chyba nieźle wykrakał bo będzie wywiad o szczurkach w październikowym "Cztery Łapy"
Andzia - Pią Sie 29, 2008 18:19
A moja znajoma chce ze mną przeprowadzić wywiad i napisać artykuł o szczurach w naszej lokalnej gazecie Myśle zę to niezły pomysł, ale wciąż się zastanawiam jakie informacje będą najważniejsze To nie będzie kilku stronnicowy artykuł więc ilość informacji ograniczona. Jakieś sugestie?
L. - Pią Sie 29, 2008 18:24
Andzia, zalety i wady posiadania szczura, dlaczego nie należy kupować szczurków w sklepach i ich rozmnażać, czego potrzebują, co jest dla nich zbędne lub zabójcze, ze sa stadne (wiesz: "co najmniej dwa i koniecznie tej samej płci"), no i nie zapomnij wspomnieć o SHSRP
Off-Topic: | i od kogo masz szczury |
Andzia - Pią Sie 29, 2008 18:28
No ba muszę to jakoś poukładać do kupy i potem skontrolować czy wszystko jest ok
|
|
|