To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Myszki

nutaka - Pon Maj 12, 2008 18:09

o mamo, doznałam wczoraj szoku :roll: kuzynka ma 2 myszki no i przynioła je do mnie bo chciałam zobaczyc na zywo jak mychole wyglądają<apropos to myslałam ze myszy nie mają ogona :lol: >no a więc jak je zobaczyłam to znieruchomiałam i po chwili dodałam: "Co to jest?"
bo to były takie kryszyny jak głowa moich szczurasków ja nie wiedziałam jak to wziąc na ręce bo nie chciałam zgniesc :roll: ale zakochałam sie w białej myszce bo była przeslczna :serducho: :serducho:

Natalia - Pon Maj 12, 2008 18:28

nutaka, to mnie rozwaliłaś :shock: . Myszki ogonek mają i przez to są takie zwinne - między innymi :) .
Anonymous - Pon Maj 12, 2008 19:49

Moje panny są bardzo porządne przy jedzeniu,bo jak dostaną jednego dropsa dla gryzoni na tydzień to najpierw ugryzie kawałek Umbrella,zawsze do wszystkiego jest pierwsza,potem po kolei każda nadgryza po kawałeczku,aż w końcu zjedzą całego. :cookie: Przy misce nigdy się nie biją,po prostu każda chwyta to na co ma ochotę i je.
Smakołyki np suchy chleb znoszą do chatki i słychać stamtąd chrupanie.
Dzisiaj chciałam wyprowadzić je na spacer,a mądrale nie miały na to ochoty.Postawiłam domek z nimi na stole gdzie piszę na komputerze i wąchały moje ręce,potem sprawdzały co jest przed drzwiami wyjściowymi,co ponad kominem,ale domku nie opuszczały i zrobiły mi psikusa.Cofnęły się do środka i za drzwi wypchnęły watę /specjalna dla gryzoni/ z trocinami zamykając się w środku. :lol:

Natalia - Wto Maj 13, 2008 15:43

Wow :O . To nietypowe masz mychy, naprawdę :shock: .
Anonymous - Wto Maj 13, 2008 16:49

Natalia, Mam nadzieję,że nie chwalę dnia przed zachodem słońca :) ,bo Tofika chwaliłam,że już taki porządny nie budzi mnie w nocy i masz klops, noc była koszmarem,co 2 godziny wstawałam przez niego i dla niego :roll:
Nawet o dziwo przestały załatwiać się w swoim domku jak zaczęły w nim spać,bo początkowo traktowały pierwszy swój domek jak kuwetę. :]

[ Dodano: Wto Maj 13, 2008 20:44 ]

magnes - Wto Maj 13, 2008 21:25

:serducho: kto wystawia pyszczek przez komin :serducho:
Anonymous - Wto Maj 13, 2008 21:33

Magnes, Zgaduj zgadula,albo Vendetta,albo Velvet nie widać ogonka :lol: ,walczę z drugim zdjęciem :evil: ,bo fotosik odmawia posłuszeństwa,a jest równie piękne,może nawet ładniejsze :serducho: ,może jutro jak nie dzisiaj uda się wkleić.
Umbrella mnie dzisiaj rozbroiła,weszła mi sama na ramię,schowała się pod włosami i jak od Fiki przy uchu usłyszałam cichutkie fufufu..,ta myszka mnie coraz bardziej zachwyca :serducho:
http://img359.imageshack....mage=006om3.jpg
Przechytrzyłam fotosik dzięki hefi,która wkleiła link imageshack :) i jest zdjęcie :mrgreen:
A dziś udało się i w fotosiku to to samo zdjęcie,ale nie trzeba klikać w link w imageshack,żeby je obejrzeć :)

blackowca - Wto Maj 13, 2008 21:40

:serducho: Jakie one słodziutkie i malutkie :serducho:
falka - Wto Maj 13, 2008 23:14

Bernadeta, świetnie uchwycony "kominiarz" a Umbrelka to jest po prostu małe cudo :serducho:
Anonymous - Czw Maj 15, 2008 14:06

Umbrelka to myszka która jest samicą dominującą,przewodnikiem pozostałych,w skrócie zaczęłam do niej mówić Umbi.Vittara została Vicią,Vendetta to Vendi,a Velvet to Velvi,Velvecinka,Velvecik.Na imiona oczywiście jak to myszki, nie reagują,zresztą moje panny szczurze też na imię raczej nie reagowały.
Pozostawało w przypadku szczurków i nadal tak jest w przypadku myszek cmokanie i silny cmok to ostrzeżenie ich z mojej strony i to rozumieją :mrgreen: zaraz nieruchomieją po czym następuje szybki odwrót do bezpiecznego miejsca np pudełka.
Dzisiaj poznawały mnie od stóp do głowy w sensie dosłownym leżałam na kanapie a one jak w książce "Podróże Guliwera" sprawdzały co to za olbrzym . :shock2:

Mohanah - Czw Maj 15, 2008 15:50

Ale miały krajoznawczą wycieczke :mrgreen:
Super opisujesz postepy mysi w poznawaniu nowego domu :)

Mała Mi - Czw Maj 15, 2008 15:54

Ewcia, one wyglądają jak nietoperki! :)

piękne!!! http://www.fotosik.pl/sho...caaf4130a8f65b9 :serducho: :serducho: :serducho:

proszę wymiziać i wydropciać Pchełki:)

Anonymous - Czw Maj 15, 2008 16:19

Mohanah, Dziękuję i ponieważ wiem,że jesteś także i tu nie wchodzę na mysie stronki :wink:
Mała Mi, Z tym mizianiem to mamy jeszcze problem,bo panny nie przepadają za mizianiem :P ,ale smakołyki lubią np mile widziany jest przysmak warzywny granulowany dla gryzoni "Herbies" Versale-Laga,a dropsik też dostają w niedzielę i ewentualnie w sobotę np marchewkowy. :cookie:

Andzia - Czw Maj 15, 2008 19:39

Bernadeta, one są na prawde przekochane :serducho:
Anonymous - Czw Maj 15, 2008 21:53

Właśnie zajrzałam do papierów myszkowych i zobaczyłam,że moja Umbrella ma dzisiaj dokładnie 3 miesiące :DD :