Archiwum - [Opole] Siedem Zwrotek szuka domów
smeg - Pon Lip 14, 2014 16:14
Czy wszystkie szczurki mają już zarezerwowane domki?
Papi - Pon Lip 14, 2014 16:15
Cegriiz, a teraz rozumiem
hekatomba - Pon Lip 14, 2014 16:16
Papi napisał/a: | ja się już pogubiłam, co ma Irda do Strofki? |
Pod względem pokrewieństwa nic. Sądzę, że zdjęcie Irdy miało jedynie wykazać, że Strofka jest to niej łudząco podobna (głównie pod względem sierści i wibrysów), a że Irda jest double rexem, to i Strofka musi nim być.
Off-Topic: | Zresztą, nie rozumiem, dziewczyny, po co te złośliwości i wywlekanie prywatnych animozji. I znowu, dziwnym trafem, największy ferment pojawia się w miocie, w którym trafiły się niestandardowe i rzadkie odmiany ogonków... |
Cegriiz - Pon Lip 14, 2014 16:20
Off-Topic: | Dla mnie nie ma nic niezwykłego w DRach czy fuzzach. Kwestia była tylko dogadania się, aby porządnie ustalić odmianę |
Papi - Pon Lip 14, 2014 16:24
hekatomba, no właśnie nagle rozwinęła się niepotrzebna dyskusja, choć oczywiście rozumiem, ze dla niektórych jest to istotne co wyrośnie z tych cudności. Oby maluchy znalazły najlepsze z możliwych domków
Hanami - Pon Lip 14, 2014 18:15
karola napisał/a: | Hanami napisał/a: nieodżywionego No wiesz co Wet nas na każdej wizycie chwali, |
No toć napisałam w nawiasie (chyba) i wyjaśniłam, że to dlatego bo się tak patrzy - chłonie całą sobą.
Prawie aż czuć, jak drży z emocji i popiskuje "daj mi TO, daj. Ja się TYM bardzo grzecznie pobawię"
karola - Wto Lip 15, 2014 04:38
smeg napisał/a: | Czy wszystkie szczurki mają już zarezerwowane domki? | Domki znalazły już dziewczynki. Jeśli chodzi o chłopców to ciągle nie potrafię dojść do ładu z ewentualnymi adoptującymi - bardzo proszę osoby, które pisały do mnie w sprawie chłopców o określenie się czy rzeczywiście chcą ich adoptować. I proszę nie pisać "jeśli będzie fuzzem/rexem/złotą rybką to tak". Chciałabym ostatecznie zamknąć "listę" potencjalnych adoptujących i bardzo proszę o szczere i szybkie wiadomości tak czy nie.
Zdjęcia
Chłopak nr 1:
Chłopak nr 2:
Chłopak nr 3:
Chłopak nr 4:
Dziewczynka nr 1 - hekatomba:
Hedwiga - Papi:
Arya - Papi:
Jeśli chodzi o charaktery to mam problem Bo wszystkie maluchy są po prostu maluchami Niczego się nie boją, uwielbiają biegać i skakać. Jak tylko wkładam rękę do klatki zaraz wszystkie ją obskakują, iskają i wylizują. Jak na swoją potrzebę ruchu i przestrzeni bardzo dzielnie znoszą też miętoszenie i obcałowywanie - ale to może z racji niewielkich rozmiarów nie mają szans się wyrywać od czułości
Papi - Wto Lip 15, 2014 10:00
Cytat: | Jak na swoją potrzebę ruchu i przestrzeni bardzo dzielnie znoszą też miętoszenie i obcałowywanie - ale to może z racji niewielkich rozmiarów nie mają szans się wyrywać od czułości
_________________ |
niech się maluchy przyzwyczają do pieszczot , takie są kochane, nie ma szans żeby im odpuścić
nezu - Wto Lip 15, 2014 10:01
Jakie to słodkie kurczę.
I widać, że bardzo dobrze zsocjalizowane.
Trzymam kciuki za dobre, odpowiedzialne domy dla nich.
Off-Topic: | Kiedy w temacie stada więcej zdjęć mamusi? |
Papi - Wto Lip 15, 2014 18:56
A jakby tak panom nr 3 i nr 4 zmienić płeć to wzięłabym 4 maluchy . Są śliczni tak jak moje dziewczyny
Szczurówka - Wto Lip 15, 2014 19:32
Papi, zawsze możesz wziąć panów i potem wykastrować
Cegriiz - Wto Lip 15, 2014 22:31
Off-Topic: | Szczurówka, średni pomysł. Jeśli nie ma wskazań medycznych lub behawioralnych do kastracji... to po co ? |
Hanami - Śro Lip 16, 2014 16:29
Off-Topic: | Cegriiz może żeby zmniejszyć ryzyko powstania np. guza przysadki? |
Cegriiz - Śro Lip 16, 2014 23:16
Off-Topic: | Hanami, kastracja i zmniejszenie ryzyka guzów tyczy się samiczek. U samców można zmniejszyć ryzyko poprzez niedoprowadzanie samca do otyłości. U otyłych szczurów guz przysadki jest częstszy. |
Justka1 - Czw Lip 17, 2014 08:34
Off-Topic: | ]Guz przysadki jest związany z hormonami,a nie otyłością więc Cegiiz nie masz racji Jeśli ktoś chce trzymać dwupłciowe stado,to kastracja jest potrzebna,chociażby po to aby szczury nie rozmnażały się. |
|
|
|