To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2014 - Miot O2 SunRat's - rezerwacje str 4

Diora - Czw Maj 01, 2014 19:06

Orysia i Osiek pozdrawiają z nowego domu :) Dwóch Panów Rezydentów przyjęło je natychmiast. Osiek siedzi z nimi na dole, ale Orysia (pomimo, że żaden jej nawet zbytnio nie próbował obwąchać) postanowiła zawisnąć pod sufitem klatki i nie ma najmniejszego zamiaru zejść, przełożona "ręcznie" śmiga na górę z prędkością światła... Smakołyki ma w nosie, woli upuścić niż zejść na dół i zjeść. Jakieś pomysły jak ją skłonić do integracji choćby z siostrą?
Edit:
Ufff... Już zeszła, ale półtorej godziny to trwało.
Edit2:
Stado w komplecie, dziewczyny łażą po chłopakach w domku, a chłopaki nie mają nic przeciwko temu ;P

https://picasaweb.google.com/114054111568337949495/OrysiaIOsiek?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLjCyNvfipPOOg&feat=directlink

emileczka - Czw Maj 01, 2014 21:42

Diora, niesamowite, że tak szybko zaakceptowali dziewczynki :)

Trochę malutkich chłopaczków :mrgreen:

Lela dzisiaj oszalała ciągała maluchy za futro, aby je tylko do hamaka zawlec, a one ciężkie i duże także piszczały i krzyczały. Prawie jak matka 2 tygodniowych maluchów które się rozłażą. Oleńka i Ora zamieszkały z ciocią Perperuną, Nel, Nescą oraz Nutką.

Diora - Czw Maj 01, 2014 21:50

Też jestem zdumiona, bo pierwszy raz łączyłam stado i spodziewałam się nie wiadomo jakich komplikacji, a tutaj poszło jak po maśle :mrgreen: Teraz widzę tylko w wejściu do domku cztery, wypięte na mnie, szczurze tyłki :shock:
Papi - Czw Maj 01, 2014 22:18

Nimfadorka, Nessi i Ozzy juz w domu. Dziewczyny sa przekochane :serducho:
Na początku tylko Nimfadora wtulała się w nas ale teraz wszystkie nagle stały się pieszczochami i oby im tak zostało :-) choć Nessi jest w ciagłym ruchu :roll:

ney - Czw Maj 01, 2014 22:55

Omiś również jest przekochany :serducho: Dziś były pierwsze spotkania z chłopakami na neutralnym terenie, i było w porządku :) Bez żadnych większych bójek, wszyscy się obwąchali, raz czy dwa poprzewracali na plecki, a potem już hasali razem 8)
Trochę zdjęć:

Katinka - Pią Maj 02, 2014 12:24

Diora napisał/a:
Też jestem zdumiona, bo pierwszy raz łączyłam stado i spodziewałam się nie wiadomo jakich komplikacji, a tutaj poszło jak po maśle :mrgreen: Teraz widzę tylko w wejściu do domku cztery, wypięte na mnie, szczurze tyłki :shock:

Zazdroszczę. U nas potrwa to chyba trochę dłużej...

Diora - Pią Maj 02, 2014 14:01

Sprzyjające warunki były: nowa klatka, Panowie nie dość, że kastraci, to nieco starszawi (jak próbowali za dziewczynami po ściankach klatki biegać to się popłakałam ze śmiechu :rotfl: ), między sobą już od miesięcy żadnych konfliktów nie mieli. Czyli układ idealny. Trzymam kciuki, żeby u Was gładko poszło :)
Papi - Sob Maj 03, 2014 13:12

Jeszcze nie mamy swojego wątku więc na razie napiszę tutaj :-)
Pozdrawiamy wszystkie maluchy :serducho:
http://oi60.tinypic.com/261kpcg.jpg
http://oi60.tinypic.com/1zz49qu.jpg
http://oi60.tinypic.com/21mgqk4.jpg

Sirius - Pią Maj 09, 2014 19:23

U nas łączenie z częścią stada bez problemu, na pełne łączenie trzeba będzie jeszcze poczekać, bo 3 panowie wczoraj byli kastrowani i siedzą w izolatkach.
Straszne lizusy z moich maluchów, Gapcio aż taki całuśny nigdy nie był. :mrgreen:

Katinka - Pią Maj 09, 2014 19:45

Ja mogę chyba już napisać, że u nas łączenie zakończone. Lia (która okazała się szefem stada), Lizzy, Osa i Olena śpią razem w sputniku, a moje serce się raduje :). Maluchy coraz chętniej poznają mieszkanie i oswajają kolejne kąty i zabawki. I zaczynają rozumieć, że człowiek to fajna sprawa ;P
Mao - Pią Maj 09, 2014 20:31

To i ja napiszę, że u nas Oleńka połączyła się z dziewczynami w momencie - wracały jednym transporterem. Jest bardzo spokojna i najsłodsza z całej trójki :serducho:
heniok - Pią Maj 09, 2014 21:06

Mao, Katinka, Sirius, bardzo się cieszę, wymiziajcie maluchy od nas.
Przepraszam jeśli nie odpisałem komuś na sms czy PW - własne problemy zdrowotne spowodowały że cała reszta zeszła na drugi plan.

Papi - Pią Maj 09, 2014 22:02

A możecie napisać ile ważą Wasze maluchy? Wiem, że to indywidualna sprawa i moje dziewczyny z miotu N są jednak o tydzień starsze ale Ozzinka je mniej niż Nimfadora i Nessi i wydaje mi się że, walczy o prawo do miski i jest taka maleńka i kochana :serducho:
Mao - Pią Maj 09, 2014 22:48

Papi, nie ważyłam jeszcze, ale Nel też wygląda na zdecydowanie większą, choć Oleńka schodzi na obiad grzecznie z resztą dziewczyn ;)
Papi - Pią Maj 09, 2014 23:16

Pewnie tak jak Emilka mówiła kiedy je odbierałam, to dlatego, że nasze O-słoneczka miały większą konkurencję do cyca :-) ale trochę się zmartwiłam bo Nora waży 165 g, Nessi 162 g , a Ozzy 127 g. Ozzy to pieszczoch przynajmniej na razie, :serducho: jak ją głaszczę to zasypia. Na początku bardzo niepewnie wychodziła z klatki i musiała dobrze się zastanowić ale teraz pierwsza przybiega :-)