Mioty urodzone - rok 2013 - Miot I2 SunRat's
Pyl - Wto Kwi 02, 2013 12:58
lovekrove napisał/a: | Co oznacza [b] przy Ildku? | To znacznik wytłuszczenia, więc Ildek będzie gruby
lovekrove - Wto Kwi 02, 2013 13:10
Pyl napisał/a: | lovekrove napisał/a: | Co oznacza [b] przy Ildku? | To znacznik wytłuszczenia, więc Ildek będzie gruby |
Więcej szczurzego ciałka do kochania
heniok - Wto Kwi 02, 2013 13:33
lovekrove, nie przejmuj się, Pyl ma spaczony pogląd w rozumieniu słowa "gruby"
Pyl - Wto Kwi 02, 2013 13:35
heniok, ciekawe kto mi go spaczył
pszczoła - Wto Kwi 02, 2013 13:36
Mają być duże żeby mi z Perfecta Iryt nie wyłaził
heniok - Wto Kwi 02, 2013 13:40
Pyl, Nie wiem, ja się nie przyznaję, zresztą nasze największe tłuściochy jak Goplana dożywały pod 3 lata, na starość miały z czego tracić i nie wyglądały jak chodzące kościotrupy, a sekcja nie wykazywała problemów z organami wewnętrznymi, więc zmieniłem diametralnie podejście do pojęcia " gruby szczur ".
A maluchy zamieniły się w odkurzacze ...
AngelsDream - Wto Kwi 02, 2013 13:42
heniok, nie wiem, czy nie dlatego, że masz samice.
Gruby samiec to zawsze samiec, który wcześniej lub później będzie miał problemy z poruszaniem się, higieną, a w końcu zdrowiem. Zresztą, odnoszę wrażenie, że chłopcom łatwiej stłuszczają się narządy.
Pyl - Wto Kwi 02, 2013 13:45
heniok napisał/a: | A maluchy zamieniły się w odkurzacze ... | To zaprezentuj modele, plizzz...
I przecież ja do DUŻYCH szczurów nic nie mam
No i nie mogę zdecydować na imię.
Na pewno Icuś. Albo Icuś Wspaniały. Tylko jak będzie tak wspaniały jak Szmerek swawolny to co zrobię
quagmire - Wto Kwi 02, 2013 13:47
heniok, guzy przysadki (i inne guzy hormonalne) też mogą wynikać z otyłości - to dotyczy głównie samic.
A sam tłuszcz nie zawsze "idzie w narządy". Jak szczur jest bardzo tłusty wizualnie, to często ma ten tłuszcz pod skórą, a narządy są ok. Więc dużo bardziej niebezpieczne jest, gdy zwierz jest nabity niż gdy jest ewidentnie tłusty. Zazwyczaj.
Pyl, Icuś Kicuś
Sirius - Wto Kwi 02, 2013 13:59
U mnie tylko jeden szczuras jest... Pokaźny.
Jest jakaś szansa na nowe fotki Iryska i reszty dzieciaków?
Dzisiaj przyszła nowa klateczka!
A w temacie staruszków, czy jest jakiś sposób, żeby ponad dwuletni szczuras nie przypominał kościotrupka?
Cegriiz - Wto Kwi 02, 2013 14:24
Off-Topic: | Pylu, masz Szmerka Spowolnika, to będzie Icuś Wypasiały - względnie Spasiały. |
Pyl - Wto Kwi 02, 2013 14:28
Cegriiz,
heniok, to poproszę Icuś Wspaniały
/Edit
Sirius napisał/a: | A w temacie staruszków, czy jest jakiś sposób, żeby ponad dwuletni szczuras nie przypominał kościotrupka? | Sirius, trochę można, bo można dokarmiać, brać o stosowną ilość (i jakość) ruchu, ale pewnych zmian starczych nie cofniemy. Najważniejsze to kontrolować wagę i dbać, aby nie było za dużych skoków. Wdrażać ew. dokarmianie wtedy kiedy potrzeba.
Cegriiz - Wto Kwi 02, 2013 14:34
Off-Topic: | Pylu, bardzo lubię wymyślone przez Ciebie imiona |
Pyl - Wto Kwi 02, 2013 14:39
Off-Topic: | Cegriiz, szczególnie te po życiowych poprawkach? |
Sirius - Wto Kwi 02, 2013 14:42
Pyl dzięki. Je dosyś dużo, częściej niż pozostałe a staram się, żeby wszystkie miały urozmaicone papu.
|
|
|