To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Hamaki

artek_80 - Pon Lip 07, 2008 23:34

Dziś wieczorem widziałem przez chwilę Iskrę siedzącą w hamaczku. Niestety chyba gdy podszedłem to się wystraszyła i uciekła. Ale liczę na postępy :D
Bema - Nie Lip 27, 2008 12:26

Mój mąż wymyślał hamaczki dla naszego ś.p. Antka i Nitka; przyzwyczajały się szybko, problem był innek natury:) Nasze hamaczki były robione ze ściereczek kuchennych, odpowiedni ponacinanych i pozawiązywanych w rogach klatki. Często były przegryzywane i smętnie wisiały :) Szczurasy leniwce często jadły w hamaczku, wciągały tam przysmaki, a przysmaki w formie niekoniecznie stałej brudziły hamaczki, także były baaaaaaaaardzo często do wymiany, za często, także burasy były czasem "karane" brakiem hamaka kilkudniowym...
Ogólnie - wspaniały pomysł dla szczurasa, hamak - błogosławieństwo :)

ciacho - Pon Lip 28, 2008 11:28

dzięki idaa, będę mogła ulepszyć swoje hamaki :)choc nie wiem czy to cos pomoze

[ Dodano: Czw Sie 07, 2008 12:28 ]
hehe wczoraj mój maluszek spał w hamaku :D nawet stary Odys czasem na niego wejdzie :DD sukcessssssssss

Bema - Wto Sie 05, 2008 20:44

Przepraszam, czy ktoś przetestował ten stanikowy hamak ;) ?
olennnkaaa - Sob Wrz 06, 2008 22:20

a co jeśli moja szczurzyca gryzie ten hamak? :(
LunacyFringe - Sob Wrz 06, 2008 23:19

Cytat:
a co jeśli moja szczurzyca gryzie ten hamak?

olennnkaaa, nic ;) To normalne. Moje hamaki już nie wyglądają jak hamaki, tylko jak hamako-sitka. Niech sobie gryzie, ty możesz jedynie wymieniać na nowy :mrgreen:

olennnkaaa - Nie Wrz 07, 2008 08:52

Ok ;) jednak chwilowo przestała, wczoraj tylko trochę podszczypała jeden, chyba chciała sprawdzić czy jadalne :P :)
DeliSekerim - Sob Paź 25, 2008 13:32

Ja zrobiłam hamak ze beretu kupionego w 2handzie za 1 zł... W czterech miejscach przyszyłam daszek od beretu do cześci głębszej, żeby nie wisiał jak worek i był płytszy. Wyszedł kwadrat z daszka i w rogach przymocowałam klamry wczesniej robiąc dziurki grubą igłą...

(usunęłam niedziałające linki do zdjęć - limomanka)

falka - Sob Paź 25, 2008 13:40

DeliSekerim, słitaśny ;)
DeliSekerim - Sob Paź 25, 2008 13:52

Oczywiście różowy hehe... całkiem jak różowy szliczek w koszyku heheeh :oops: wogóle z nich różowe dziewczyny :P
landrynka - Czw Paź 30, 2008 12:56

ja moim kiedyś dałam majtki jako szmatkę do koszyka. dostałam za małe. a po nocy i tak już majtek nie przypominałay :P
nutaka - Czw Paź 30, 2008 20:28

ja czasem jak mam skarpetki nie do pary to wrzucam :P
Anonymous - Pią Paź 31, 2008 12:06

oo to widze, ze nie tylko ja wrzucam skarpetki ;p
Mangusta - Pią Paź 31, 2008 20:04

w szmateksach są czasem takie gigantyczne cyckonosze że można by z nich żagiel zrobić, do tego po jakieś 50gr/szt zazwyczaj. tylko jak to wielkie staniki, wyjątkowo mało estetyczne...
landrynka - Pią Paź 31, 2008 20:18

Mazoku, aod czego są zęby? kilka dziurek i od razu będzie ładniej.