Archiwum - Psiaki XIII
Mao - Czw Gru 29, 2011 13:31
http://www.mmwroclaw.pl/3...a?category=news
Słyszał ktoś o tym?
Przykre, że zrzeszona hodowla odstawia taki numer
Co do karmy - kiedyś dochodziły mnie jakieś słuchy, ale bardziej na zasadzie plotek. Strach dawać psu jeść.
Wprawdzie Kama problemy miała tylko po karmach typu Chappi, ale i tak... a w domu jeszcze pół worka Hill's
Ninek - Czw Gru 29, 2011 14:59
Mao, jakiś koszmar
Szkoda, że od razu nie mogą podać jaka to hodowla
babyduck - Czw Gru 29, 2011 15:02
W tym roku Negra zostaje sama na sylwestra po raz pierwszy. Chcę jej podać coś wyciszającego "na wszelki wypadek". Stress Out odpada, nie działa, KalmAid też. Wetka sugerowała diazepam. Warto? To jednak chemia. Jakiego efektu mogę się po tym spodziewać i jakie skutki uboczne mogą się pojawić?
sachma - Czw Gru 29, 2011 15:11
we Wrocławiu są 3 hodowle grzywek... z czego jedna pod Wrocławiem... Jak ktoś chce to dojdzie...
Ninek - Czw Gru 29, 2011 15:18
sachma, znalazłam dwie w okolicach Wrocławia i jedną w samym Wrocławiu.
Sysa - Czw Gru 29, 2011 15:22
Coś na fb czytałamo tym...
Ta Ekostraż też jest udana... Jak zwykle wrzucają pseudo i hodowcow do jednego wora...
nezu - Czw Gru 29, 2011 15:26
No cóż, ciężko im zrozumieć, że nie każda hodowla zarejestrowana w związku hodowców jest prawdziwą hodowlą...
Ale tak swoją drogą, zastanawia mnie dlaczego związek kynologiczny sie tym wcześniej nie zainteresował? Przecież ta pani nie ma na ogrzewanie, więc jak miała z psami na wystawy jeździć, pokazywać się?
Psy są tak zaniedbane, że to na pewno nie świeża sprawa...
yoshi - Czw Gru 29, 2011 15:27
babyduck napisał/a: | W tym roku Negra zostaje sama na sylwestra po raz pierwszy. Chcę jej podać coś wyciszającego "na wszelki wypadek". Stress Out odpada, nie działa, KalmAid też. Wetka sugerowała diazepam. Warto? To jednak chemia. Jakiego efektu mogę się po tym spodziewać i jakie skutki uboczne mogą się pojawić? |
A jak np. zadziałała by melisa na psa? Toudi kiedyś nie bał się wybuchów, jednak po pierwszym sylwestrze na którym mnie z nim nie było, zaczął się bać. I zastanawiam się czy nie podać mu trochę melisy...
Mao - Czw Gru 29, 2011 15:39
Ja dziś kupiłam oxazepam. Na razie dostała 1/2 tabletki.
Wyszłam na dwór, huk, stanęła dęba i ani myślała iść dalej, muszę ją wynosić na trawnik. Mam nadzieję, że po drugiej dawce będzie lepiej.
Co roku to gorzej zaczęła się bać jak miała 4 lata i od tamtej pory co roku rodeo na smyczy. A były momenty, że dało się ją nauczyć olewania huku i szła normalnie na spacer
Tę informację przypadkiem znalazłam, węsząc na jednym z for. Dziwi mnie, że kobieta nie próbowała szukać pomocy i przynajmniej części psów oddać.
Sysa - Czw Gru 29, 2011 15:41
Znalazłam wydarzenie: https://www.facebook.com/...87058500&type=1
sachma - Czw Gru 29, 2011 15:42
Jest Black Dragon
Mail: krowka123@gmail.com
Anna Oleksik
Nożownicza 27/8
50-147 Wrocław (Poland)
tel. kom. - +48 604-346-340
Roingold
Ewa Dobrowolska
ul. Podwale 70/12 Wrocław
dom. 071 344 24 93
kom. 605 357 139
elcorvette@gmail.com
rajski@onet.pl
i Wołowianki
Aneta Oraczewska
ul. Krzywy Wołów 22a
56-100 Wołów
Telefon: 663890028
e-mail: kabaret73@wp.pl
dwie pierwsze we Wrocławiu... przynajmniej z tego co jest na stronie w zakładce kontakt...
Ninek - Czw Gru 29, 2011 16:00
Już wiem, czemu źle mi wyszło. Sprawdziłam dolnośląskie i nie wiem czemu założyłam, że to koło Wro musi być. A to pod Jelenią Górą
A to:
http://www.subodivo.pl/ ?
Wydawało mi sie, że pisali o wsi pod Wrocławiem, a Wołów to raczej nie wieś
sachma - Czw Gru 29, 2011 16:06
Ninek, nie wiem, sprawdzałam na stronie ZKwP Oddział Wrocław, bo to w tym oddziale otrzymali potwierdzenie, że hodowla jest zarejestrowana - Nie ma bata, w oddziale Wrocław są 3 hodowle zarejestrowane, te które wypisałam, to któraś z nich.
nezu - Czw Gru 29, 2011 16:15
Na stronie wołowianek nie ma żadnych informacji o posiadanych psach, nawet w miotach pokazała tylko zdjęcia rodziców...
Nie wiem, w głowie mi się to wszystko nie mieści
Z drugiej strony w galerii pokazują tylko jedną suczkę, wiięc to nie to.
Czy ta interwencyjna "hodowla"na pewno jest zarejestrowana?...
sachma - Czw Gru 29, 2011 20:22
nezu napisał/a: |
Czy ta interwencyjna "hodowla"na pewno jest zarejestrowana?... |
to w opisie wydarzenia :
Cytat: | Hodowla zarejestrowana jest w Związku Kynologicznym w Polsce. |
a tu komentarz, jeden z wielu Ekostraży :
Cytat: | . Hodowla jest zarejestrowana w ZKwPl przez Oddział we Wrocławiu. Taka jest informacja z centrali ZKwPl. Jeśli wypadła z rejestru, a centrala przyznała, że może o tym nie wiedzieć to na skutek nieopłacenia składki członkowskiej. |
i kolejny :
Cytat: | I OK. Info jest takie, że hodowla figuruje w aktualnej bazie hodowli zarejestrowanych (ze wszelkimi konsekwencjami w ZKwPl). Nasz jakikolwiek komentarz jest tutaj zbyteczny. |
a tu jeszcze komentarz Iwony, hodowczyni pudli dużych - mój autorytet - jeździ na kontrole hodowli z ramienia ZKwP (bo wbrew pozorom, takie kontrole się odbywają..) bardzo ładnie wytłumaczyła, że oni mogą hodowcy naskoczyć na tych kontrolach...
Cytat: | Ludzie słuchajcie to gł. wina człowieka -"hodowcy" a nie związku. ZKwP nawet jak robi kontrole to niestety ma pokazane zupełnie inne warunki niż panują. Do pomieszczeń tzw."koncentracyjnych" sprytny "hodowca" nie wpuści a Związek nie dysponuje żadnymi nakazmi typu "prokuratorskie", by wbrew jego woli wszędzie zajrzeć. Dzieki Bogu sa instytucje , które mogą pomóc tj w tym przypadku.Nie powinno tu iść o rozwalenie struktury ZKwP , bo jakakolwiek podobna by nie powstała tacy ludzie zawsze będa. Ideałem byłoby dac większe prawa (tj ma policja) by wszedzie do hodowli móc zajrzeć a nie tam tylko, gdzie wpuści nas (o ile wpuści) taki hodowca. |
|
|
|