To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. II

Oli - Wto Cze 10, 2008 22:47

AngelsDream napisał/a:
Po linkę się schylałam. :D

Jasne, jasne... To mi wygląda na schodzenie z krzesła po upojnym (upijnym :wink: ) popołudniu. :P

wuwuna - Wto Cze 10, 2008 23:45

AngelsDream napisał/a:
Po linkę się schylałam.

Uważaj,bo uwierze :lol: :lol: :lol:

pituophis - Śro Cze 11, 2008 13:53

Blitz jest zupelnie inna niz Baaj - Blitz wyglada w moich ignoranckich oczach bardzo wilczo, Baaj bardzo wilczurowato. Ale oba sa sliczne.

Zastanawiam sie, w jaki sposobzalozona zostala i zdobywane sa PSPP z hodowli, ktora nie sprzedaje psow ludziom, ktorzy wczesniej nie mieli/nie maja PSPP. Paradoks? :shock:

Tekst z regulaminu londynskiego parku :

"A person shall not race or train any whippet or dog. Wynika, ze whippet to nie pies (kiedys tak sie o jamnikach mowilo). Ale moze faktycznie "chart to nie pies, chart to chart" :mrgreen: .

AngelsDream - Śro Cze 11, 2008 14:26

Blitz jest po prostu sucza, a Baaj to samiec. Stąd taka różnica, choć nie zawsze jest ona aż tak wyraźna.
PALATINA - Śro Cze 11, 2008 15:30

pituophis napisał/a:
Ale moze faktycznie "chart to nie pies, chart to chart"

Charciarze są właśnie tego zdania! :]

Chętnie bym się wżeniła (yyy... jest takie słowo jak 'wmężyć' :roll: ) w jakąś zacharcioną rodzinę - bo mam potworną ochotę na whippeta (ewentualnie greya czy deera)...
...A jednoczesnie panicznie się obawiam psów krótkowłosych (bo nigdy nie miałam), wiec sama z siebie pewnie zamiast whippeta kupię springer spaniela (za jakis czas). :serducho:
Oczywiście jakiś PON też musi zawsze być! 8)

pituophis - Śro Cze 11, 2008 16:42

PALATINA, to kup silken windsprite'a! Whippet dlugowlosy, zadnego nie ma w Polsce! Chetnie obejrze, jak bede w Warszawie :)
http://www.silkenwindsprite.de/welpen1.htm

No i jest jeszcze miniborzoj - silken windhound.

:]

Naciol - Śro Cze 11, 2008 16:54

Dzisiaj z Vivą byłyśmy u weterynarza po szczepienia ;)
Viva była w sumie grzeczna, trochę piszczała, ale zastrzyk zniosła dzielnie. Dostałyśmy także takie serduszko do przyczepienia, że pies jest zaszczepiony, i polecenie uważania na wagę.

agacia - Śro Cze 11, 2008 20:08

A mnie sie marzy wyzel weimarski :)
yoshi - Śro Cze 11, 2008 22:45

PALATINA napisał/a:
pituophis napisał/a:
Ale moze faktycznie "chart to nie pies, chart to chart"

Charciarze są właśnie tego zdania! :]

Chętnie bym się wżeniła (yyy... jest takie słowo jak 'wmężyć' :roll: ) w jakąś zacharcioną rodzinę - bo mam potworną ochotę na whippeta (ewentualnie greya czy deera)...
...A jednoczesnie panicznie się obawiam psów krótkowłosych (bo nigdy nie miałam), wiec sama z siebie pewnie zamiast whippeta kupię springer spaniela (za jakis czas). :serducho:
Oczywiście jakiś PON też musi zawsze być! 8)

z chartow Afgan (mam kamienice obok jednego :lol1: ) :serducho: Bojrzoj lub wlasnie grey, choc i charty afrykanskie mi sie podobaja (Azawakh)

ja uwazam ze jak ma sie warunki, i potworne ochoty, nalezy je spelniac :D dlatego wiem ze pierwszy pies ktory sie pojawi u mnie to bedzie napewno Bull terrier, i mozliwe ze one zostana juz ze mna zawsze, bo rasa ta pochlonela mnie do szpiku kosci ;) moge sie pochwalic ze 11 lipca wyjezdzam na ponad miesiac moze dwa opeikowac sie miotem Bullterrierkow :serducho: :serducho: :serducho:
a oprocz bulla mysle ze przetocza mi sie przez zycie Basste, bokser, bulldog, mam nadzieje ze i bloodhound, ast, marzy mi sie juzak/kaukas lub azjata, rottek. to taka 8 po bullterrierze ;)

Naciol - Czw Cze 12, 2008 13:53

Jaki jest najlepszy psi sklep internetowy? Szukam dla Vivy jakiejś karmy (jak się sama do tego nie zabiorę, to psina będzie żyła na puszkach Chappi :roll: ), jednak nie wiem w którym kupić.
pituophis - Czw Cze 12, 2008 16:20

Azawakhi sa tak specyficzne, ze malo kto moze je miec. Moze lepiej sloughi?
Naciol - Czw Cze 12, 2008 20:16

Słuchajta, jaką karmę wziąć dla mojej Vivy? Goldenka, lat 4 i pół, trzeba jej trochę wagę zrzucić :oops: . Ważne, by karma nie była za droga (bo mama pozostanie przy puszkach), jednak w miarę dobra.
Czy może powinnam pójść do weta i z nim to skonsultować?

Oli - Czw Cze 12, 2008 21:06

Z niedrogich suchych karm polecam acanę. :wink:
Naciol - Czw Cze 12, 2008 21:34

Właśnie! Viva kiedyś ją z zapałem żarła, ciekawe czy jej to zostało ;) Na razie kupimy 3 kilo na próbę, mam nadzieję, że nie będzie wybrzydzać :-P

Ach! I jeszcze się pochwalę:
http://www.pelna-miska.pl...ct&prod_id=1684 :mrgreen:
Jutro zamawiam, dość chodzenia na każdy spacer w kolczatce. Ojcu się nie da wybić z głowy, ze pies nie musi cały dzień chodzić w kolczatce :roll: Ale jak wróci, to czeka go miła niespodzianka :mrgreen:

pituophis - Sob Cze 14, 2008 17:50

W ogloszeniu o sprzedazy oferowano :
pugadory,
boradory
borderdoodle,
staffydoodle,
crestadoodle,

ciekawe, czy zgadniecie, jakie rasy zmieszano. Wszystko w jednym ogloszeniu - niezla produkcja :( .

Wlasnie sie dowiedzialem, ze kilka lat temu w Polsce ktos sprobowal sprzedac mieszance grzywacza i amstaffa jako xoloitzcuintle.