Archiwum - Psiaki vol. II
Oli - Wto Cze 10, 2008 22:47
AngelsDream napisał/a: | Po linkę się schylałam. |
Jasne, jasne... To mi wygląda na schodzenie z krzesła po upojnym (upijnym ) popołudniu.
wuwuna - Wto Cze 10, 2008 23:45
AngelsDream napisał/a: | Po linkę się schylałam. |
Uważaj,bo uwierze
pituophis - Śro Cze 11, 2008 13:53
Blitz jest zupelnie inna niz Baaj - Blitz wyglada w moich ignoranckich oczach bardzo wilczo, Baaj bardzo wilczurowato. Ale oba sa sliczne.
Zastanawiam sie, w jaki sposobzalozona zostala i zdobywane sa PSPP z hodowli, ktora nie sprzedaje psow ludziom, ktorzy wczesniej nie mieli/nie maja PSPP. Paradoks?
Tekst z regulaminu londynskiego parku :
"A person shall not race or train any whippet or dog. Wynika, ze whippet to nie pies (kiedys tak sie o jamnikach mowilo). Ale moze faktycznie "chart to nie pies, chart to chart" .
AngelsDream - Śro Cze 11, 2008 14:26
Blitz jest po prostu sucza, a Baaj to samiec. Stąd taka różnica, choć nie zawsze jest ona aż tak wyraźna.
PALATINA - Śro Cze 11, 2008 15:30
pituophis napisał/a: | Ale moze faktycznie "chart to nie pies, chart to chart" |
Charciarze są właśnie tego zdania!
Chętnie bym się wżeniła (yyy... jest takie słowo jak 'wmężyć' ) w jakąś zacharcioną rodzinę - bo mam potworną ochotę na whippeta (ewentualnie greya czy deera)...
...A jednoczesnie panicznie się obawiam psów krótkowłosych (bo nigdy nie miałam), wiec sama z siebie pewnie zamiast whippeta kupię springer spaniela (za jakis czas).
Oczywiście jakiś PON też musi zawsze być!
pituophis - Śro Cze 11, 2008 16:42
PALATINA, to kup silken windsprite'a! Whippet dlugowlosy, zadnego nie ma w Polsce! Chetnie obejrze, jak bede w Warszawie
http://www.silkenwindsprite.de/welpen1.htm
No i jest jeszcze miniborzoj - silken windhound.
Naciol - Śro Cze 11, 2008 16:54
Dzisiaj z Vivą byłyśmy u weterynarza po szczepienia
Viva była w sumie grzeczna, trochę piszczała, ale zastrzyk zniosła dzielnie. Dostałyśmy także takie serduszko do przyczepienia, że pies jest zaszczepiony, i polecenie uważania na wagę.
agacia - Śro Cze 11, 2008 20:08
A mnie sie marzy wyzel weimarski
yoshi - Śro Cze 11, 2008 22:45
PALATINA napisał/a: | pituophis napisał/a: | Ale moze faktycznie "chart to nie pies, chart to chart" |
Charciarze są właśnie tego zdania!
Chętnie bym się wżeniła (yyy... jest takie słowo jak 'wmężyć' ) w jakąś zacharcioną rodzinę - bo mam potworną ochotę na whippeta (ewentualnie greya czy deera)...
...A jednoczesnie panicznie się obawiam psów krótkowłosych (bo nigdy nie miałam), wiec sama z siebie pewnie zamiast whippeta kupię springer spaniela (za jakis czas).
Oczywiście jakiś PON też musi zawsze być! |
z chartow Afgan (mam kamienice obok jednego ) Bojrzoj lub wlasnie grey, choc i charty afrykanskie mi sie podobaja (Azawakh)
ja uwazam ze jak ma sie warunki, i potworne ochoty, nalezy je spelniac dlatego wiem ze pierwszy pies ktory sie pojawi u mnie to bedzie napewno Bull terrier, i mozliwe ze one zostana juz ze mna zawsze, bo rasa ta pochlonela mnie do szpiku kosci moge sie pochwalic ze 11 lipca wyjezdzam na ponad miesiac moze dwa opeikowac sie miotem Bullterrierkow
a oprocz bulla mysle ze przetocza mi sie przez zycie Basste, bokser, bulldog, mam nadzieje ze i bloodhound, ast, marzy mi sie juzak/kaukas lub azjata, rottek. to taka 8 po bullterrierze
Naciol - Czw Cze 12, 2008 13:53
Jaki jest najlepszy psi sklep internetowy? Szukam dla Vivy jakiejś karmy (jak się sama do tego nie zabiorę, to psina będzie żyła na puszkach Chappi ), jednak nie wiem w którym kupić.
pituophis - Czw Cze 12, 2008 16:20
Azawakhi sa tak specyficzne, ze malo kto moze je miec. Moze lepiej sloughi?
Naciol - Czw Cze 12, 2008 20:16
Słuchajta, jaką karmę wziąć dla mojej Vivy? Goldenka, lat 4 i pół, trzeba jej trochę wagę zrzucić . Ważne, by karma nie była za droga (bo mama pozostanie przy puszkach), jednak w miarę dobra.
Czy może powinnam pójść do weta i z nim to skonsultować?
Oli - Czw Cze 12, 2008 21:06
Z niedrogich suchych karm polecam acanę.
Naciol - Czw Cze 12, 2008 21:34
Właśnie! Viva kiedyś ją z zapałem żarła, ciekawe czy jej to zostało Na razie kupimy 3 kilo na próbę, mam nadzieję, że nie będzie wybrzydzać
Ach! I jeszcze się pochwalę:
http://www.pelna-miska.pl...ct&prod_id=1684
Jutro zamawiam, dość chodzenia na każdy spacer w kolczatce. Ojcu się nie da wybić z głowy, ze pies nie musi cały dzień chodzić w kolczatce Ale jak wróci, to czeka go miła niespodzianka
pituophis - Sob Cze 14, 2008 17:50
W ogloszeniu o sprzedazy oferowano :
pugadory,
boradory
borderdoodle,
staffydoodle,
crestadoodle,
ciekawe, czy zgadniecie, jakie rasy zmieszano. Wszystko w jednym ogloszeniu - niezla produkcja .
Wlasnie sie dowiedzialem, ze kilka lat temu w Polsce ktos sprobowal sprzedac mieszance grzywacza i amstaffa jako xoloitzcuintle.
|
|
|