Archiwum - Pajączki ^_^
Lavi - Sob Lut 06, 2010 14:30
No to wyjątkowe ,,szczęście" miałaś Odnośnie violaceusów to trzeba być dobrej myśli! Oby Ci się samiczki trafiły^^
nezu - Sob Lut 06, 2010 16:27
Boję się mieć w tej kwestii nadzieję.
A tak coby jeszcze trochę temat podkolorować.
Śliwencjusz, czyli dorosły samiec T. violaceus.
No i cyanek pokazuje swój oczoj... tego, dający po oczach uśmiech.
Mangusta - Pon Lut 08, 2010 12:04
moja auratum przeszła wylinkę na L9 samych nóżek ma już z 10cm, ale niestety chyba to facet...
futrzasta - Pon Lut 08, 2010 19:02
Charlotte napisał/a: |
Nikogo nie zachęcam do kupna takiego pająka dopóki nie czuje się wystarczająco obeznany z ptasznikami nadrzewnymi, ale naprawdę nie ma się czego bać jak już się do tej decyzji dojrzeje, no i potem jest na czym oko zawiesić;)
Cytat: | ale wczoraj się naśmiałam bo przekładałam Avi peru purple L3 do większego pojemnika. poganiałam ją pedzelkiem a ten mały czort ciągle się za tym pędzelkiem odwracał męczyłam się tak chyba z 10 min zanim raczyło małe dziadostwo ruszyć się z pudełka-to nie będzie taki przytulasek jak versicolor |
Młode Avi często są agresywne/nieposłuszne/dzikie, ale na starość w większości przypadków łagodnieją:) |
tu chyba nie ma do czego dojrzewać... chodzi o sam fakt silnego jadu czy się ktoś decyduje czy nie. nie znaczy przecież, że małojadowitym pcha się ręce pod "pysk". zawsze może się zdarzyć a jak już się zdarzy to co?
no no nezu piękne te ptaszory.
Mazoku dawaj fote auratum! ale to już.sprzedać nie chciała to teraz się chwal!
Licho - Wto Lut 09, 2010 19:44
mam takie pytanie...w sumie troszkę laickie, ale zwyczajnie szkoda mi jej zostawiać takiej bezdzietnej.
Mam samicę Avi avi i przeszła już wylinkę jakoś we wrześniu ile wam ptaszor zrzuca wylinkę jak już jest w stadium dorosłym - takim ok L10-L11 i czy jest sens dopuszczać ją teraz jak już minęło 5 miesięcy??
Mangusta - Śro Mar 03, 2010 09:31
Cytat: | Mazoku dawaj fote auratum! ale to już.sprzedać nie chciała to teraz się chwal! | hehe, to nie takie proste teraz będę robić przemeblowanie w terrariach pajęczaków to może wtedy...
irminia mi zdechła niestety, mimo że chciała jeść to najwidoczniej coś jej tam źle odrosło i nie mogła dobrze ugryźć. trudno.
Licho, poczekaj na następną wylinkę, podtucz i dopuszczaj
futrzasta - Czw Mar 04, 2010 18:20
to avi już tak szybko można rozmnażać?zawsze zastanawiałam się kiedy samiczki można dopuszczac ale jakoś tego tematu nigdy nie czytałam. ale już u Brachypelm należałoby poczekać z jakiś rok jeszcze nie?
Lavi - Czw Mar 04, 2010 19:43
A ja znalazłam H. gigasa za 5 zł i chcę go chcę gooo
Licho - Pią Mar 05, 2010 08:19
futrzasta, moja samica ma 6 DC i już się spokojnie nadaje. Nie wiem dokładnie która to wylinka, bo w którymś momencie się zgubiłam....może l12-l13?? Nie wiem.
Znam jednak przypadek, gdzie koleś rozmnożył pająki, a samica była w stadium L8 i złożyła kokon.
Mangusta - Pią Mar 05, 2010 11:39
Brachypelmy i naziemne ogólnie potrzebują więcej czasu do dorosłości, u nadrzewnych można startować o wiele wcześniej, cambridgei można dopuszczać już od L8. pamiętajcie że L8 u Brachypelmy to nie L8 u nadrzewniaka nadrzewne mają o wiele większe przyrosty. mam Auratum i Cambridgei samiczkę mniej-więcej w tym samym stadium i różnica jest rzędu 5cm.
ech, w ogóle to w życiu nie myślałam że to kiedyś powiem, ale wracam do "zbieractwa" pająków krajowych. zacznę od tych które mi zalegają w łazience a za swój cel mam kolekcję skakunów bo okazało się że praktycznie żadne nie są pod ochroną, poza tym nie tylko arlekiny w Polsce żyją ot, Dark Raptor mnie ostatnio uświadomił że ten wykaz...
http://dark-raptor.devian...iders-125536566
...to jest część tego co można "upolować" w Polsce... a ja głupia myślałam że to jakieś śródziemnomorskie okazy...
Grucha - Pią Mar 05, 2010 13:07
taak jeszcze tylko wiedzieć gdzie ich znaleźć
futrzasta - Pią Mar 05, 2010 17:20
o matko to wszystko w polsce żyje? skskuny są boskie kiedyś program o nich oglądałam chyba na youtubie coś jest też
Mangusta - Wto Mar 09, 2010 12:43
Nezuś i inni wyseksowiacze!
utwierdźcie mnie w przekonaniu że to facet.
(uwaga! zdjęcie docelowe jest baaardzo duże!)
Grucha - Wto Mar 09, 2010 16:27
akurat w "tym" miejscu jest paskudna plama...
Mangusta - Wto Mar 09, 2010 16:36
a teraz? wiem że słabe są wszystkie, ale potwornie trudno zrobić zdjęcie przez stary faunabox
|
|
|