Archiwum - Koty vol. II
Mangusta - Pon Paź 05, 2009 18:16
whiskas to najgorszy śmieć dla kotów, tam nie ma więcej jak 4% mięsa to prawie jak przestawianie kota na wegetarianizm...
Aleks1 - Pon Paź 05, 2009 18:16
| LunacyFringe napisał/a: | | Aleks1 napisał/a: | | Jem je na przemian z ryżem i jeszcze mi nie zaszkodziły. |
Brawo ! To teraz zacznijmy karmić zwierzęta chipsami, bo ja je jem i jeszcze mi nie zaszkodziły Dżizas... |
To byłby nawet dobry pomysł ale tylko wtedy gdybym mogła je jeść .A tak to mogę tylko pomarzyć
Dzisiaj z piratką byłam u weta i nie mógł się nadziwić że malutka tak dobrze wygląda .
Pytałam się o kastrację ale mówi że muszę poczekać aż będzie miała ruję .
L. - Pon Paź 05, 2009 18:18
Aleks1, wiesz ja rozumiem whiskas od czasu do czasu (tak jak my jemy słodycze), ale bez przesady. ja gdybym tylko mogła wyeliminowałabym całkowicie ten mokry whiskas z diety Feliksa. ale nie mam na to, aż takiego wpłwu.
dla mnie W. to szajs i chemikalia nafaszerowane uzależniaczami - dlatego koty to tak chętnie jedzą.
ps. jakby Twój kot uwielbiał jeść mydło też byś mu pozwalała?
z Twojego zachowania wynika, że tak.
pituophis - Pon Paź 05, 2009 18:25
| Off-Topic: | | Znam opowieści o osobach karmiących mydłem szczury i fretki |
Aleks1 - Pon Paź 05, 2009 18:43
| L. napisał/a: | Aleks1, wiesz ja rozumiem whiskas od czasu do czasu (tak jak my jemy słodycze), ale bez przesady. ja gdybym tylko mogła wyeliminowałabym całkowicie ten mokry whiskas z diety Feliksa. ale nie mam na to, aż takiego wpłwu.
dla mnie W. to szajs i chemikalia nafaszerowane uzależniaczami - dlatego koty to tak chętnie jedzą.
ps. jakby Twój kot uwielbiał jeść mydło też byś mu pozwalała?
z Twojego zachowania wynika, że tak. |
W każdej karmie jest chemia.Jestem ciekawa jaką ty dajesz swemu kotu.
Co do tego mydła to na pewno bym nie dała a więc nie wymyślaj bzdur.
Fea - Pon Paź 05, 2009 18:53
Aleks, whiskas jest gówniany, jak nie wierzysz, to popatrz na skład. I zanim mi wyjedziesz z pytaniem, czym karmię swoje koty, to proszę, spoko - głównie mięsem, gotowanym, rzadziej surowym, podroby są tanie, koty je wpylają i jest świetnie. Jesli kupuję karmy, to Animondę, Hillsa, czasem Acanę, Bento Kronen. Na kasie nie śpię, mam do wykarmienia trzy dorosłe koty.
Ty sobie możesz wciągać ziemniaki tonami, ale ty nie jesteś kotem, do licha cięzkiego.
Bernadeta - Pon Paź 05, 2009 18:55
Oba koty mojej siostry jadły tylko Whiskas i Kitekat i są zdrowe.Nie twierdzę,że to karma naj i super,ale po prostu koty mają swoje gusta i lepiej,że jedzą co lubią niż jakby miał wcale nie jeść,bo daje im się coś czego nie lubią.
Fea - Pon Paź 05, 2009 19:04
Bernadeta, a dajże spokój, ja cię bardzo proszę. Znowu odstawiasz odsiecz wiedeńską, a sensu w tym tyle, co za przeproszeniem kot napłakał.
Mangusta - Pon Paź 05, 2009 19:04
dobra, a wy lubicie hamburgery, lubicie pizze i czipsy i wiecie że to niezdrowe więc nie jecie za dużo, myślicie że koty wiedzą? czy to tak trudno spojrzeć na skład z tyłu? takie jedzenie na pewno nie ma natychmiastowego wpływu na zwierzęta ale ma w dłuższym terminie i takie jedzenie je ZABIJE. tak tak, problemy z nerkami, zniszczona wątroba, pod koniec życia to będą główne rewelacje i to wy będziecie tego sprawcami. no ale w końcu lepiej karmić uzależniaczem, a raczej nie lepiej tylko łatwiej
yoshi - Pon Paź 05, 2009 19:09
hmmm whiskas jest bardzo aromatyzowany. Jak kupiłam kiedyś szaszetke dzikiemu kotu aż nie mogłam się nadziwić jak to śmierdzi. I cała torebka mi potem śmierdziała, bo już otwarte i puste opakowanie wsadziłam do niej, aż znalazłam jakiś śmietnik.
| Cytat: | W każdej karmie jest chemia.Jestem ciekawa jaką ty dajesz swemu kotu.
|
ja polecam Gourmet Diamant... co prawda mała puseczka ponad 4zł... ale ach... jak by mi ktoś to podał na talerzu, jeszcze lekko przysroił to bym pewnie zjadła nieświadoma że to w ogóle karma dla kotów. Szczególnie jeśli chodzi o tuńczyka i krewetki... to aż mam ochote tego tunczyka powybierac
Layla - Pon Paź 05, 2009 19:12
Aleks, to ja proponuję, żebyś żywiła się gotowymi daniami i makdonaldem 3 razy dziennie, a za kilka lat zrobiła sobie badania, Taki sam efekt jak karmienie kotów whiskasem. To jest najgorsza karma na rynku. Za swoje żywienie odpowiadasz sama i jedz co chcesz, ale o koty zadbaj, bo jak na razie to żywieniem im tylko zaszkodzisz.
Fea - Pon Paź 05, 2009 19:15
Ano. W sumie kilka razy z ciekawości porównałam skład łiskasa z jakimiś z Biedrony czy Lidla. I cholera, miały więcej tego mięcha, a mniej śmiecia, niż łiskas. I tak bym ich nie kupiła, ale niewesołe świadectwo to daje.
Mangusta - Pon Paź 05, 2009 19:15
bo to tylko troszkę droższe jedzenie dla kotów często jest lepsze od tego dla ludzi, z tegoż względu że koty znoszą mniej chemii, a dobrzy właściciele nie kupią zwierzęciu byle kawałka przyprawianej soi
L. - Pon Paź 05, 2009 19:17
| Aleks1 napisał/a: | | W każdej karmie jest chemia.Jestem ciekawa jaką ty dajesz swemu kotu. |
Widać, że nie czytasz naszych postów. Dwie strony temu dokładnie opisałam co daje kotu, nawet z godzinami posiłków .
Oli - Wto Paź 06, 2009 00:00
| Aleks1 napisał/a: | | Jem je na przemian z ryżem i jeszcze mi nie zaszkodziły. | ponieważ piszesz na forum, to wnioskuję, że z netu umiesz trochę korzystać - poszukaj o solaninie, może coś Cię oświeci...
| Aleks1 napisał/a: | | Co do tego mydła to na pewno bym nie dała a więc nie wymyślaj bzdur. | bzdury to Ty wymyślasz - "daję kotu to co ja jem" To jest bzdura i to Ci powie każdy znający się choć trochę na diecie kotów porządny wet (czyli taki,, któremu zależy na zdrowiu zwierząt a nie na pełnym portfelu).
| Bernadeta napisał/a: | | Oba koty mojej siostry jadły tylko Whiskas i Kitekat i są zdrowe.Nie twierdzę,że to karma naj i super,ale po prostu koty mają swoje gusta i lepiej,że jedzą co lubią niż jakby miał wcale nie jeść,bo daje im się coś czego nie lubią. | a próbowała dać coś innego? może inna, lepsza karma by im tak samo smakowała, a na prawdę miałaby lepszy wpływ na ich organizm? to, że kot nie choruje teraz, nie umarł nagle za młodu i w dziwnych niewyjaśnionych okolicznościach, nie oznacza, że za kilka lat nie będzie miał problemu z nerkami, z wątrobą, z pęcherzem moczowym, z żołądkiem itp.
|
|
|