Archiwum - Psiaki vol. IV
babyduck - Nie Mar 08, 2009 22:00
Co to jest to, co zwyciężyło w grupie "Hound"? Jest piękne.
AngelsDream - Nie Mar 08, 2009 22:02
http://miasta.gazeta.pl/w...swoim_psie.html
Fauka - Nie Mar 08, 2009 22:47
Bema, nie wiem jak stoi sytuacja w hodowli którą ci polecę, ale warto zobaczyć - http://www.fox.czeczuga.com/index_pl.html
Super hodowla, znam hodowczynię bo myszy również hodowała
Czuję się najszczesliwszą właścicielką labradora na świecie. Lary chodzi lepiej bez smyczy niż na niej, usłuchany jest strasznie, nie ucieka na spacerach do psów, jak tylko pojawi się pies w polu widzenia to podchodzi do mie i czeka aż podejdziemy razem do pieska, jeżeli nie - zostaje przy mnie. Wraca na zawołanie i wykonuje wszystkie komendy, świetnie się skupia <3
Jedyny problem to złodziejstwo, zapędy niszczycielskie i załatwianie się w domu. Dzisiaj zjadł pół ściany...
Ktoś się wybiera na majową w Łodzi? będziemy się wystawiać
Anonymous - Nie Mar 08, 2009 22:56
fauka, ja nie wiem czy to nie jakiś zabobon, ale słyszałam, że jak pies gryzie ściany to mu wapna brakuje. ale u larrego to pewnie przez to, że mu zęby wychodzą, on jest w takim wieku prawda?
babyduck - Nie Mar 08, 2009 23:41
Cytat: | Co to jest to, co zwyciężyło w grupie "Hound"? Jest piękne. | Dobra, sama sobie odpowiem bo znalazłam - pies faraona.
Tess - Pon Mar 09, 2009 03:05
aga, możliwe, że brakuje wapna, możliwe, że po prostu niszczy. Moja suka jak była mała zjadła mi ścianę w kilku miejscach, bardzo twórczo, biorąc pod uwagę, że ściana świeżo na żółto pomalowana była. XD Na pewno nie zrobiła tego z niedoboru wapna, bo niestety była wręcz przewapniona (świetny wet ).
babyduck, psy faraona są piękne, fakt. Jednak bardziej podobają mi się podenco ibiziano. Niby podobne, a zupełnie inne, obejrzyj jeśli nie widziałaś, warto.
Sukub - Pon Mar 09, 2009 05:01
a ja będę tradycjonalna i powiem ze wychowałam się z owczarkami niemieckimi razem z jednej michy jadłam z nimi hehe i do dziś są moja ulubiona rasa nie mniej jednak w planach mam malamuta albo akite
ps. psy faraona, tak szczerze to pierwszy raz widzę tego psa i jestem pod dużym wrażeniem pies wyglądający jak Anubis domyślam się ze dlatego nazywa się psem faraona
indiana jones - Pon Mar 09, 2009 08:44
Tess napisał/a: | Psy były fajne, ale zupełnie niewychowane. Ok, rasa trudna, ale koleś w ogóle nie panował nad nimi, nawet na smyczy. |
nezu napisał/a: | Szkoda psów tak po prawdzie...
Trudna rasa, ale jak się chce to się da baska wychować (no dobra, powiedzmy że da się mu przetłumaczyć kilka kwestii ułatwiających koegzystencję na kilku płaszczyznach ).
Ale w sumie to i tak ci zazdroszczę, bo zobaczyć 3 basenji na mieście, w rękach jednego ludzia i w jednym miejscu to w tym kraju nie należy do częstych widoków.
I nie wiem czy nad tym boleć czy się z tego cieszyć. |
chyba raczej płakać moim zdaniem człowiek nieodpowiedzialny totalnie, jak nie umie sobie poradzić z psami to po co je kupuje? i to w takich ilościach? nie lepiej mieć jednego i go wychować? zawsze można dokupić drugiego czy tam n-tego psa po tym jak się okaże że jednak poradzimy sobie z daną rasą... znam przypadek kolesia który ma stado haszczaków a na zawodach to stają mu w poprzek drogi albo z działki uciekają... no ale MA STADO psów...
Fauka - Pon Mar 09, 2009 11:03
aga napisał/a: | przez to, że mu zęby wychodzą, on jest w takim wieku prawda? |
Wychodzą, jutro kończy 6 miesięcy, tydzień temu stracił zęba na kości i ciągle zabawki są lekko zakrwawione
Wapnia mu chyba nie brakuje, wetka powiedziała że jego karma dostarcza mu wszystkiego i że nie ma potrzeby kupowania mu witamin ani innych dodatków.
Ścianę zjadł w miejscu, gdzie jest płyta kartongipsowa, podobało mu się że tak łatwo można zamienić ją w proszek
satanka666 - Pon Mar 09, 2009 12:09
Fauka, a czym go karmicie? tak z ciekawości
Nasz mały głuptas, nauczył się wchodzić do łózka zasypiam z ręka zwieszoną z wyra, on też śpi, a budzimy się rano z psem w łóżku
Poza tym, wczoraj pociągnął ponoć za obrus na stole i pogryzł papierowy ręcznik i mój pilniczek do paznokci.
Szczurów się nie boi, od chłopców już zarobił dziaba, ale się zagoiło. Baby go olewają. Opiume ostatnio chciał zalizać.
Wie co to znaczy siad i daje łapkę, nad leżeniem jeszcze pracujemy
Dywan w pokoju musieliśmy okleić taśmą, bo jedna nitka go zaczepiła i mu nie dawała spokoju. Taśma zadziałała, bo mu się pysk ślizgał wiec odpuścił.
Mamy chwile oddechu jak śpi. Obudzi go tylko dźwięk domofonu lub dzwonka do drzwi
Dziś idziemy na drugie szczepienie i za jakiś czas zaczynamy porządne spacery.
Już się nie mogę doczekać.
Fauka - Pon Mar 09, 2009 13:35
satanka666, kontynuujemy karmienie tak, jak zaczeli hodowcy - karmą Husse http://www.husse.pl/
Bema - Pon Mar 09, 2009 14:10
Fauka, dzięki, ale szukam szorstkowłosego
Alexis - Pon Mar 09, 2009 16:49
Fauka napisał/a: | Ktoś się wybiera na majową w Łodzi? będziemy się wystawiać |
to będzie tam na stadionie na św. Teresy?
Fauka - Pon Mar 09, 2009 17:56
Alexis, tak
Mam do Was ogromną prośbę, wiem że niewielu tu fanów labradorków ale jest potrzebna pomoc. DT lub najlepiej DS poszukuje śliczna, młoda labradorka. Jest obecnie trzymana w okropnych dla psa, szczególnie labradora warunkach, popytajcie znajomych lub sami pomożcie, tu więcej o niej - http://labradory.info/viewtopic.php?t=11268
Alexis - Pon Mar 09, 2009 18:06
Fauka, to ja chyba będę na tej wystawie, jako oglądacz
|
|
|