To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. IV

babyduck - Nie Mar 08, 2009 22:00

Co to jest to, co zwyciężyło w grupie "Hound"? Jest piękne.
AngelsDream - Nie Mar 08, 2009 22:02

http://miasta.gazeta.pl/w...swoim_psie.html
:mrgreen:

Fauka - Nie Mar 08, 2009 22:47

Bema, nie wiem jak stoi sytuacja w hodowli którą ci polecę, ale warto zobaczyć - http://www.fox.czeczuga.com/index_pl.html ;)
Super hodowla, znam hodowczynię bo myszy również hodowała :)

Czuję się najszczesliwszą właścicielką labradora na świecie. Lary chodzi lepiej bez smyczy niż na niej, usłuchany jest strasznie, nie ucieka na spacerach do psów, jak tylko pojawi się pies w polu widzenia to podchodzi do mie i czeka aż podejdziemy razem do pieska, jeżeli nie - zostaje przy mnie. Wraca na zawołanie i wykonuje wszystkie komendy, świetnie się skupia <3
Jedyny problem to złodziejstwo, zapędy niszczycielskie i załatwianie się w domu. Dzisiaj zjadł pół ściany...
Ktoś się wybiera na majową w Łodzi? będziemy się wystawiać :)

Anonymous - Nie Mar 08, 2009 22:56

fauka, ja nie wiem czy to nie jakiś zabobon, ale słyszałam, że jak pies gryzie ściany to mu wapna brakuje. ale u larrego to pewnie przez to, że mu zęby wychodzą, on jest w takim wieku prawda?
babyduck - Nie Mar 08, 2009 23:41

Cytat:
Co to jest to, co zwyciężyło w grupie "Hound"? Jest piękne.
Dobra, sama sobie odpowiem bo znalazłam - pies faraona.
Tess - Pon Mar 09, 2009 03:05

aga, możliwe, że brakuje wapna, możliwe, że po prostu niszczy. Moja suka jak była mała zjadła mi ścianę w kilku miejscach, bardzo twórczo, biorąc pod uwagę, że ściana świeżo na żółto pomalowana była. XD Na pewno nie zrobiła tego z niedoboru wapna, bo niestety była wręcz przewapniona (świetny wet :/ ).
babyduck, psy faraona są piękne, fakt. Jednak bardziej podobają mi się podenco ibiziano. Niby podobne, a zupełnie inne, obejrzyj jeśli nie widziałaś, warto. ;)

Sukub - Pon Mar 09, 2009 05:01

a ja będę tradycjonalna i powiem ze wychowałam się z owczarkami niemieckimi razem z jednej michy jadłam z nimi hehe i do dziś są moja ulubiona rasa nie mniej jednak w planach mam malamuta albo akite :)

ps. psy faraona, tak szczerze to pierwszy raz widzę tego psa i jestem pod dużym wrażeniem pies wyglądający jak Anubis ;) domyślam się ze dlatego nazywa się psem faraona ;)

indiana jones - Pon Mar 09, 2009 08:44

Tess napisał/a:
Psy były fajne, ale zupełnie niewychowane. Ok, rasa trudna, ale koleś w ogóle nie panował nad nimi, nawet na smyczy.

nezu napisał/a:
Szkoda psów tak po prawdzie... :?
Trudna rasa, ale jak się chce to się da baska wychować (no dobra, powiedzmy że da się mu przetłumaczyć kilka kwestii ułatwiających koegzystencję na kilku płaszczyznach ;) ).

Ale w sumie to i tak ci zazdroszczę, bo zobaczyć 3 basenji na mieście, w rękach jednego ludzia i w jednym miejscu to w tym kraju nie należy do częstych widoków.

I nie wiem czy nad tym boleć czy się z tego cieszyć.

chyba raczej płakać ;) moim zdaniem człowiek nieodpowiedzialny totalnie, jak nie umie sobie poradzić z psami to po co je kupuje? i to w takich ilościach? nie lepiej mieć jednego i go wychować? zawsze można dokupić drugiego czy tam n-tego psa po tym jak się okaże że jednak poradzimy sobie z daną rasą... znam przypadek kolesia który ma stado haszczaków a na zawodach to stają mu w poprzek drogi albo z działki uciekają... no ale MA STADO psów...

Fauka - Pon Mar 09, 2009 11:03

aga napisał/a:
przez to, że mu zęby wychodzą, on jest w takim wieku prawda?

Wychodzą, jutro kończy 6 miesięcy, tydzień temu stracił zęba na kości i ciągle zabawki są lekko zakrwawione ;)
Wapnia mu chyba nie brakuje, wetka powiedziała że jego karma dostarcza mu wszystkiego i że nie ma potrzeby kupowania mu witamin ani innych dodatków.
Ścianę zjadł w miejscu, gdzie jest płyta kartongipsowa, podobało mu się że tak łatwo można zamienić ją w proszek :P

satanka666 - Pon Mar 09, 2009 12:09

Fauka, a czym go karmicie? tak z ciekawości :oops:

Nasz mały głuptas, nauczył się wchodzić do łózka :roll: zasypiam z ręka zwieszoną z wyra, on też śpi, a budzimy się rano z psem w łóżku :roll:
Poza tym, wczoraj pociągnął ponoć za obrus na stole i pogryzł papierowy ręcznik i mój pilniczek do paznokci.
Szczurów się nie boi, od chłopców już zarobił dziaba, ale się zagoiło. Baby go olewają. Opiume ostatnio chciał zalizać.
Wie co to znaczy siad i daje łapkę, nad leżeniem jeszcze pracujemy :P
Dywan w pokoju musieliśmy okleić taśmą, bo jedna nitka go zaczepiła i mu nie dawała spokoju. Taśma zadziałała, bo mu się pysk ślizgał wiec odpuścił.
Mamy chwile oddechu jak śpi. Obudzi go tylko dźwięk domofonu lub dzwonka do drzwi :lol:

Dziś idziemy na drugie szczepienie i za jakiś czas zaczynamy porządne spacery.
Już się nie mogę doczekać.

Fauka - Pon Mar 09, 2009 13:35

satanka666, kontynuujemy karmienie tak, jak zaczeli hodowcy - karmą Husse http://www.husse.pl/ ;)
Bema - Pon Mar 09, 2009 14:10

Fauka, dzięki, ale szukam szorstkowłosego :)
Alexis - Pon Mar 09, 2009 16:49

Fauka napisał/a:
Ktoś się wybiera na majową w Łodzi? będziemy się wystawiać :)

to będzie tam na stadionie na św. Teresy?

Fauka - Pon Mar 09, 2009 17:56

Alexis, tak :)

Mam do Was ogromną prośbę, wiem że niewielu tu fanów labradorków ale jest potrzebna pomoc. DT lub najlepiej DS poszukuje śliczna, młoda labradorka. Jest obecnie trzymana w okropnych dla psa, szczególnie labradora warunkach, popytajcie znajomych lub sami pomożcie, tu więcej o niej - http://labradory.info/viewtopic.php?t=11268

Alexis - Pon Mar 09, 2009 18:06

Fauka, to ja chyba będę na tej wystawie, jako oglądacz :P