To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Myszki

H. - Czw Sie 13, 2009 13:02

Andzia, pokażcie ją jak dacie radę :)
Mangalarga - Czw Sie 13, 2009 13:52

Andzia, poznaje się tak jak u szczurów i domowych myszy, grunt to obejrzeć "podwozie" ;)

Jeśli to samiczka, można spróbować połączyć z młodą hodowlaną samiczką, młode powinny się łatwo zaakceptować.

Jeśli samczyk, lepiej go zostawić samego, instynkt terytorialny dzikich samców może być o wiele silniejszy niż hodowlanych, w końcu to dzikusek :)

idaa - Pią Sie 21, 2009 11:57

Dziś odeszła moja najstarsza myszka - Musslinka. Odbyła ze mną ostatnią podróż do weta. Wet stwierdził, że nie ma na co czekać. Lada dzień guz by pękł. Stanowił już 1/4 jej ciałka. Do końca cieszyła się dobrą formą, miała świetny apetyt, jeszcze wczoraj biegała w kołowrotku :cry: .

Na pożegnanie ugryzła mnie w palec.

To "tylko" myszka, więc czemu tak boli? I nie mówię tu o przegryzionym palcu :cry:

Bema - Pią Sie 21, 2009 12:23

idaa, :glaszcze:
dla myszeczki [*]

Layla - Pią Sie 21, 2009 12:26

Idaa, współczuję :(

['] dla myszuni

nutaka - Pią Sie 21, 2009 12:40

[*] :cry:
Bernadeta - Pią Sie 21, 2009 18:33

idaa napisał/a:
więc czemu tak boli?

idaa :glaszcze:

Boli i to bardzo,tak szybko trzeba się żegnać,ale ta ich niesamowita energia niemal do samego końca,a czasem nawet do końca jest tym co zawsze będę podziwiać. :sirwwt:

Wyedytowałam zdjęcia z targów zoobotanika,bo ich nie było już widać.

[ Dodano: Sro Wrz 09, 2009 16:29 ]
Jakby ktoś przypadkiem zajrzał w temat :wink: : mam 13 myszek .Pięć tych co miałam,niestety Bajeczka została uśpiona - guz :cry: i osiem myszek adoptowanych z hodowli Mohanah,w różnym przedziale wiekowym od roku do dwóch miesięcy. :mysza:

Anouk - Pią Wrz 25, 2009 17:00

Dla Bajeczki... (*) :(

Gratuluję domyszenia.

Anonymous - Pią Wrz 25, 2009 17:03

Bernadeta, to dawaj foty nowych myszaków :P
Bernadeta - Pią Wrz 25, 2009 17:21

Dynialu, Dziękuję,brakuje mi jej :(

mataforgana,

Przedstawiam adoptowane myszki :

Ofelia Mohanah ur 3.10.2008 r Smutna wiadomość to taka : myszka ma guza jest nieoperacyjny.Wielka amatorka karuzeli.

Riana Mohanah ,siostra Raveny Mohanah

i bliźniaczka Remezis Mohanah

Darla Mohanah ur 12.03.2009 r

Gemma Mohanah ur 25.08.2008 r

Westley Mohanah ur 22.07.2009 r - blue i jej siostra Wanda Mohanah -black

Na zbiorowym zdjęciu Yolly 14.01.2009 r

Bema - Pią Wrz 25, 2009 23:11

Bernadeta, fajnie :) czemu je adoptowałaś? Hodowla upadła czy co?
nezu - Pią Wrz 25, 2009 23:14

Bajeczka nie żyje? ;(
Bernadeta - Sob Wrz 26, 2009 07:34

Bema, Hodowla została czasowo zawieszona i wiadomo zdarza się każdemu,że może mieć kłopoty osobiste,zdrowotne czy inne.Miałam wolną dunę,hodowla jest w Poznaniu więc zdecydowałam się na zabranie części myszek i wzięłam jedną "rodzinę dunową" .U hodowcy mieszkały razem,szkoda było je rozdzielać.
Nie zamierzam jednak w przyszłości mieć już tylu z kilku powodów i wciąż dążę do ilości : maksimum cztery myszki.

nezu, Też jest mi żal ;( zwłaszcza ,że gdy ma się mało myszek kontakt z nimi jest z przyczyn chociażby czasowych lepszy.Poza tym z własnego doświadczenia wiem,że to kwestia też samej myszki np Ciokolata :sirwwt: Bajka natomiast w ostatnim momencie swojego mysiego życia dała mi dowód tak jak Ciokolata,że opiekun nie jest jej obojetny.Przyszła po zastrzyku do mnie i na mojej ręce położyła łapki przednie i główkę i tak zasnęła.Mój grubasek :sirwwt: ,nawet nie zdążyłam przejść na dietę odchudzającą.Guz dokonał tego sam,nie mogłam dłużej czekać,mimo,że Bajka nawet w dniu uśpienia rano jeszcze weszła do kołowrotka i próbowała pokręcić się jak zawsze.To było ponad jej siły.Zmęczona zasnęła z mordką w nim.

Bema - Sob Wrz 26, 2009 08:42

Bernadeta napisał/a:
Bema, Hodowla została czasowo zawieszona i wiadomo zdarza się każdemu,że może mieć kłopoty osobiste,zdrowotne czy inne.
zgadza się :)
Bernadeta - Pon Wrz 28, 2009 10:56

[ Dodano: Pią Gru 04, 2009 17:57 ]

Było trzynaście zostało dziewięć:

Emancypantka,Darla,Riana,Ravena,Remezis,Astra,Ofa,Westley,Wanda.

To zdjęcia jeszcze całej trzynastki :

http://picasaweb.google.p...feat=directlink

http://picasaweb.google.p...feat=directlink